Gedeeltelijke prothese Tandarts Sneek
Maak een afspraak
0515 430 840
Stuur een mail

Wortelkanaal behandeling bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Een wortelkanaal behandeling wordt uitgevoerd wanneer uw tandvlees is ontstoken. Tijdens een wortelkanaal behandeling wordt het ontstoken tandweefsel verwijdert, omdat ontstoken tandweefsel niet meer geneest. Het is een onomkeerbaar proces.

 

Een wortelkanaal behandeling

De wortelkanaal behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving als uw tandweefsel nog (gedeeltelijk) 'levend’ is. Het kan namelijk voorkomen dat uw tandvlees al afgestorven is. Voorafgaand aan de behandeling worden er één of meerdere röntgenfoto’s gemaakt om een duidelijk beeld te hebben voor de behandeling. De behandelende tandarts maakt eerst uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna wordt het wortelkanaal gereinigd en worden de kanalen weer gevuld. Na de wortelkanaal behandeling worden uw tand of kiezen weer dicht gemaakt met een vulling. Het kan voorkomen dat een kies verzwakt is waardoor er een kroon nodig is.

 

Duur van een wortelkanaal behandeling?          

De duur van een wortelkanaal behandeling is afhankelijk van het aantal wortelkanalen dat moet worden gereinigd. Het aantal wortelkanalen in de tanden en kiezen verschilt namelijk. Een tand heeft maar één wortel en de kiezen hebben meerdere. De behandelingstijd varieert daarom van een half tot anderhalf uur. Het kan voorkomen dat de behandeling niet in één keer kan worden uitgevoerd en dat u terug moet komen voor een volgende afspraak om de behandeling af te maken.

 

Interesse in een wortelkanaal behandeling?

Heeft u last van ontstoken tandvlees en moet u een wortelkanaal behandeling ondergaan? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.