Weekenddienst tandarts

Sinds dit jaar is de weekenddienst tandarts voor spoed gevestigd in het Antonius Ziekenhuis op het spoedplein. De weekenddienst staat van vrijdag 12.00 uur tot en met maandagochtend 8.00 uur voor u klaar voor alle spoedgevallen. Het spreekuur vindt plaats om 14.00 uur op zaterdag en zon- en feestdagen.

Weekenddienst tandarts voor spoed

De weekenddienst tandarts op het spoedplein wordt verzorgd door de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân. Verschillende tandartsen uit Sneek, IJlst, Sloten, Lemmer, Balk, Heeg, Mantgum en Sint Nicolaasga zitten hierbij aangesloten en vervullen de rol van weekenddienst tandarts bij spoed. De weekenddienst tandarts biedt hulp bij tandheelkundige ingrepen. De weekenddienst tandarts in het Antonius Ziekenhuis zit op een centrale plek die goed bereikbaar is voor de patiënten. Samen met de huisarts, de arts van de spoedeisende hulp en de apotheek kan er goed samengewerkt worden om u ook in het weekend te hulp te staan bij tandheelkundige spoedgevallen.

Weekenddienst tandarts op het spoedspreekuur

Spoedgevallen die bij de weekenddienst tandarts terecht kunnen zijn:

 

  • Onhoudbare, acute kiespijn
  • Een afgebroken of in zijn geheel uitgevallen tand door een ongeval of een nabloeding van een tandheelkundige ingreep

 

Voor acute en ernstige pijnklachten of een ongeluk waarbij u letsel aan uw gebit of mond heeft kunt u naar het spoed spreekuur op zaterdag en zondag om 14.00 in de tandartspost in het Antonius Ziekenhuis.

Tandarts-implantoloog Frank Post

‘’De weekenddienst tandarts behandelt patiënten met spoedgevallen zoals nabloedingen, acute ernstige pijnklachten en ongevallen met letsel aan gebit en/of mond.” De samenwerkende weekenddienst tandartsen op het spoedplein zijn ervan overtuigd dat de spoedeisende tandheelkundige hulp zo op een hoog niveau in deze regio kan worden gegarandeerd. Daarnaast is het voor de patiënt veel duidelijker dat men in het Antonius Ziekenhuis op het Spoedplein moet zijn voor spoedeisende hulp’’.

Weekenddienst tandarts op het spoedplein

De weekenddienst tandarts staat voor u klaar van vrijdag 12.00 uur t/m maandagochtend 8.00 uur. Naast de weekenddiensten is de tandarts spoedzorg ook in de avonduren te bereiken, namelijk van maandag t/m donderdag van 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur. Voor spoedgevallen belt u naar 0515-430 840.