Wat kost een implantaat?

Wanneer u één of meerdere kiezen of tanden mist, kunnen implantaten de ultieme oplossing zijn om uw stralende lach weer terug te krijgen. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek is tandarts implantoloog Frank Post specialist in het plaatsen van tandimplantaten. Implantaten dienen als een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst en vormen een sterke basis voor een kroon, brug of kunstgebit. Op deze manier kunnen ze een ontbrekende tand of kies vervangen. We kijken samen met u naar de mogelijkheden en controleren aan de hand van röntgenfoto’s of uw kaakbot in goede gezondheid verkeert. Daarnaast bespreken we de behandeling uitvoerig zodat u weet waar u aan toe bent en u snel weer kunt genieten van uw glimlach. Wat een implantaat kost is moeilijk te bepalen Eerst zal tandarts implantoloog Frank Post een uitvoerige analyse doen. Daarbij hangen de kosten af van de kwaliteit en volume van het kaakbot, het type implantaat dat wordt gebruikt, het type opzetstuk en het type kroon.

 

De voordelen van tandimplantaten

Het ontbreken van een tand of kies kan een enorme deuk in uw zelfvertrouwen opleveren. Daarnaast kan het problemen geven tijdens het eten en drinken. Dankzij implantaten krijgt u uw zelfvertrouwen weer terug en kunt u weer genieten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen van implantaten. Zo geven implantaten weinig ongemak en is het ook beter voor uw kaakbot. Implantaten vervullen daarbij de functie van de tandwortel waardoor de kaak in de loop der jaren niet zal slinken. De contouren van de kaak blijven zo mooi zichtbaar. De permanente vervanging voor de missende tanden of kiezen voelen daarnaast als echt aan en zijn niet van echt te onderscheiden. 

 

Wat kost een implantaat?

Volledige protheses worden grotendeels vergoed door de basisverzekering. Na analyse maakt tandarts implantoloog Frank Post een transparante begroting. Daarbij kunnen wij van Kliniek Tandheelkunde Sneek de aanvraag voor vergoeding van uw implantaten bij uw zorgverzekeraar indienen. Wel verschilt de vergoeding per zorgverzekeraar. Het is daarom altijd verstandig om te controleren of u recht heeft op een vergoeding.

 

Tandimplantaten door Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt vele mogelijkheden op het gebied van tandimplantaten. Heeft u interesse in het plaatsen van tandimplantaten en bent u benieuwd naar deze mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact met ons op of schrijf u online bij ons. Tandarts implantoloog Frank Post staat met zijn team graag voor u klaar!