Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is de ideale oplossing wanneer uw tanden en kiezen in slechte staat verkeren. Daarnaast biedt een volledige prothese of kunstgebit ook een uitkomst bij getrokken tanden. Het is een vervanging van uw gebit en heeft dezelfde functie als uw eigen tanden en kiezen. En een volledige prothese is uitneembaar. De volledige prothese ligt los in de mond en bestaat uit een vleeskleurige boog met kunsttanden die over het tandvlees in de boven- en onderkaak wordt geplaatst. 

 

Volledige prothese bij Kliniek Tandheelkunde Sneek 

Kliniek Tandheelkunde Sneek is erg deskundig op het gebied van gebitsprotheses. Wij maken uw prothese volledig op maat en in de juiste kleur, zodat het past bij uw gezicht. Eén keer per maand, op vrijdag, hebben wij in onze kliniek het prothese spreekuur. Tijdens dit spreekuur krijgt u antwoord op al uw vragen over gebitsprotheses. Kom vrijblijvend langs en laat u informeren! 

 

Volledige prothese ofwel een kunstgebit 

De volledige prothese, oftewel een kunstgebit, wordt zowel in de onder- als bovenkaak geplaatst. De prothese in de bovenkaak bestaat uit een stevige plaat op uw gehemelte. De prothese aan de onderkaak wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer. Met behulp van een speeksellaagje tussen de volledige prothese en het tandvlees kan het kunstgebit zich als het ware vastzuigen aan uw kaak. De volledige prothese wordt door onze specialisten op maat gemaakt, zodat deze gegarandeerd goed aansluit op de vormen van uw kaken en mondspieren. 

  

Na de behandeling zult u even moeten wennen aan de volledige prothese. Dit komt doordat de prothese geen natuurlijk onderdeel van uw mond is. U zult tijdens de eerste weken het gevoel kunnen hebben dat u een 'volle mond' heeft. Hierdoor kunt u het gevoel hebben dat uw tanden groot zijn en uw lippen iets naar voren duwen. Wanneer u eenmaal gewend bent aan de prothese zal dit gevoel afnemen. Ook tijdens het praten en eten zult u aan uw nieuwe gebit moeten wennen. Het kan voorkomen dat u gaat slissen of bepaalde klanken anders klinken dan normaal. Na een aantal dagen wordt praten makkelijker.  

 

Tips voor het eten met een kunstgebit 

Tijdens de eerste weken na de plaatsing van de prothese kunt u moeite hebben met eten. Met deze tips kunt u het eten aangenamer maken: 

  

  1. Voorkom hard en taai eten, begin met iets zachts als: gekookte groenten, vis, eieren en yoghurt; 
  2. Snijd uw eten in kleine stukjes en begin met kleine hoeveelheden;
  3. Verdeel de druk over uw kunstgebit. Kauw de eerste helft van het eten aan rechtsachter en de andere helft linksachter. 

 

Klikgebit 

Wanneer uw kunstgebit vaak pijn veroorzaakt of los komt te zitten door het krimpen van de kaak dan kan een klikgebit een goed alternatief zijn. Een klikgebit bestaat uit implantaten in uw onderkaak en/of bovenkaak. Een klikgebit wordt door middel van drukknoppen vastgeklikt op de implantaten in uw kaak. U kunt het klikgebit zelf uitnemen en weer vastklikken. 

 

Een patiënt aan het woord 

Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het klikgebit zit zo vast in mijn mond dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en kennissen zeggen dat ik er beter van praat”. 

 

Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u informeren door de specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek. 

 

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden? 

Wilt u uw stralende glimlach weer terugkrijgen? Dan zijn onze volledige protheses een goede uitkomst. Met onze jarenlange kennis, ervaring en professionele werkwijze bent u verzekerd van een goede prothese. Neem contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!