Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is een ideaal hulpmiddel wanneer al uw tanden en kiezen getrokken zijn of in slechte staat verkeren. Een volledige prothese ligt los in de mond en is een uitneembaar vervanging die de functie van uw tanden en kiezen overneemt. De prothese bestaat uit een vleeskleurige boog met kunsttanden die over het tandvlees in de boven en onderkaak wordt geplaatst. Kliniek Tandheelkunde Sneek is expert op het gebied van gebitsprotheses. Wij maken uw volledige prothese op maat zodat u weer een mooie lach krijgt. Eén keer per maand op vrijdag wordt bij ons in de Kliniek het prothese spreekuur georganiseerd. Hier kunnen patiënten, die al in het bezit zijn van een prothese, terecht voor vragen en informatie. Ook wordt tijdens het spreekuur de prothese besproken en geëvalueerd en komen er opties ter verbetering aan bod.

  

Volledige prothese ofwel een kunstgebit

Een volledige prothese wordt zowel in de onder als bovenkaak geplaatst. De prothese in de bovenkaak heeft een gehemelte plaat en de prothese in de onderkaak wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer. Met behulp van een speeksellaagje tussen de prothese en het tandvlees kan het kunstgebit zich als het ware vastzuigen in de mond. De volledige prothese wordt op maat gemaakt zodat deze goed aansluit op de anatomie van de kaken en de mondspieren. Dankzij een volledige prothese krijgt u weer een stralend gebit. Tijdens de eerste periode zult u wel even moeten wennen aan het praten en eten met een kunstgebit, zo kan het voorkomen dat u wat gaat slissen of dat bepaalde klanken anders klinken dan normaal. U went echter al snel aan uw gebitsprothese, na een aantal dagen zult u merken dat eten en praten een stuk makkelijker gaat.

 

Klikgebit

Wanneer uw volledige prothese regelmatig pijn veroorzaakt of te los komt te zitten door het slinken van de kaak dan kan een klikgebit een goed alternatief zijn. Een klikgebit wordt geplaatst op implantaten in uw onder- en/of bovenkaak. Met een klikgebit zit uw prothese goed vast en het voorkomt dat de kaak nog verder slinkt.

 

Een patiënt aan het woord

“Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het gebit zit zo vast in mijn mond, dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en ze zeggen dat ik beter praat”. Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u door Kliniek Tandheelkunde Sneek informeren over de mogelijkheden.

 

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden?

Wilt u ook een volledige prothese en uw stralende glimlach weer terugkrijgen? Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze zorgen wij voor dé perfecte volledige prothese. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!