Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is een ideaal hulpmiddel als uw tanden en kiezen in slechte staat verkeren of getrokken zijn. Het is een uitneembare vervanging die de functie van uw eigen tanden en kiezen overneemt. De volledige prothese ligt los in de mond en bestaat uit een vleeskleurige boog met kunsttanden die over het tandvlees in de boven en onderkaak wordt geplaatst.

 

Volledige prothese bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd op het gebied van gebitsprotheses. Wij maken uw prothese op maat. Eén keer per maand op vrijdag hebben wij in onze kliniek het prothese spreekuur. Tijdens dit spreekuur kunt u bij ons terecht met vragen over uw prothese. Kom langs en laat uw gebit weer stralen!

 

Volledige prothese ofwel een kunstgebit

De volledige prothese, ofwel een kunstgebit, wordt zowel in de onder- als bovenkaak geplaatst. De prothese in de bovenkaak bestaat uit een plaat aan het gehemelte. De prothese aan de onderkaak wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer. Met behulp van een speeksellaagje tussen de prothese en het tandvlees kan het kunstgebit zich als het ware vastzuigen in de mond. De volledige prothese wordt op maat gemaakt zodat deze goed aansluit op de anatomie van de kaken en de mondspieren.

 

Omdat de prothese geen natuurlijk onderdeel van uw gebit is, zult u er eerst aan moeten wennen. U zult tijdens de eerste weken vaak het gevoel van een ‘’volle mond’’ hebben. Zo kunt u het gevoel hebben dat uw tanden groot zijn en de lippen iets naar voren duwen. Eenmaal gewend zult u dit gevoel steeds minder ervaren. Ook tijdens het praten en eten zult u aan uw nieuwe gebit moeten wennen. Het kan voorkomen dat u gaat slissen of bepaalde klanken anders klinken dan normaal. U zult merken dat ook dit na een aantal dagen makkelijker gaat.  

 

Tips voor het eten met een kunstgebit

Tijdens de eerste weken kunt u het eten met het nieuwe gebit als lastig ervaren. Met deze tips kunt u het eten aangenamer maken:

 

  1. Voorkom hard en taai eten, begin met iets zachts als: gekookte groenten, vis, eieren en yoghurt.
  2. Snijd uw eten in kleine stukjes en begin met kleine hoeveelheden.
  3. Kauw de eerste helft van het eten aan rechtsachter en de andere helft linksachter. Op deze manier wordt de druk over uw kunstgebit verdeeld.

 

Klikgebit

Wanneer uw volledige prothese regelmatig pijn veroorzaakt of te los komt te zitten door het slinken van de kaak dan kan een klikgebit een goed alternatief zijn. Een klikgebit bestaat uit twee implantaten in de onderkaak en/of bovenkaak. De nieuwe prothese kan door middel van drukknoppen vastgeklikt worden op de implantaten. U kunt het klikgebit zelf uitnemen en weer vast maken.

 

Een patiënt aan het woord

“Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het gebit zit zo vast in mijn mond dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en ze zeggen dat ik er beter van praat”.

 

Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u door Kliniek Tandheelkunde Sneek informeren over de mogelijkheden.

 

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden?

Wilt u ook een volledige prothese en uw stralende glimlach weer terugkrijgen? Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze zorgen wij voor de perfecte, volledige prothese. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!