Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is de ideale oplossing wanneer uw tanden en kiezen in slechte staat verkeren. Daarnaast biedt een volledige prothese of kunstgebit ook een uitkomst bij getrokken tanden. Het is een vervanging van uw gebit en heeft dezelfde functie als uw eigen tanden en kiezen. De volledige prothese ligt los in de mond en is daardoor volledig uitneembaar.

 

Volledige prothese bij Kliniek Tandheelkunde Sneek 

Kliniek Tandheelkunde Sneek is erg deskundig op het gebied van gebitsprotheses. Wij maken uw prothese volledig op maat en in de juiste kleur, zodat het perfect past bij uw gezicht. Eén keer per maand, op vrijdag, hebben we in onze kliniek het prothese spreekuur. Tijdens dit spreekuur krijgt u antwoord op al uw vragen over gebitsprotheses. Kom vrijblijvend langs en laat u informeren! 

  

Volledige prothese ofwel een kunstgebit 

De volledige prothese, oftewel een kunstgebit, wordt zowel in de onder- als bovenkaak geplaatst. Met behulp van een speeksellaagje tussen de volledige prothese en het tandvlees kan het kunstgebit zich als het ware vastzuigen aan uw kaak. De volledige prothese wordt door onze specialisten op maat gemaakt, zodat deze gegarandeerd goed aansluit op de vormen van uw kaken en mondspieren. 

Na de behandeling zult u even moeten wennen aan de volledige prothese. Dit komt doordat de prothese geen natuurlijk onderdeel van uw mond is. U zult tijdens de eerste weken het gevoel kunnen hebben dat u een 'volle mond' heeft. Hierdoor kan het voelen alsof uw tanden groot zijn en uw lippen iets naar voren duwen. Wanneer u eenmaal gewend bent aan de prothese zal dit gevoel afnemen. Ook tijdens het praten en eten zult u aan uw nieuwe gebit moeten wennen. Het kan voorkomen dat u gaat slissen of bepaalde klanken anders klinken dan normaal. Na een aantal dagen wordt dit makkelijker.  

Tips voor het eten met een kunstgebit 

Tijdens de eerste weken na de plaatsing van de prothese kunt u moeite hebben met eten. Daarom hebben wij een paar tips voor u:

  

  1. Voorkom hard en taai eten, begin met iets zachts als: gekookte groenten, vis, eieren en yoghurt; 
  2. Snijd uw eten in kleine stukjes en begin met kleine hoeveelheden;
  3. Verdeel de druk over uw kunstgebit. Kauw de eerste helft van het eten aan rechtsachter en de andere helft linksachter. 

  

Klikgebit 

Wanneer uw kunstgebit vaak pijn veroorzaakt of los komt te zitten door het krimpen van de kaak dan kan een klikgebit een goed alternatief zijn. Een klikgebit bestaat uit implantaten in uw onderkaak en/of bovenkaak. Een klikgebit kan worden vastgeklikt op de implantaten in uw kaak, waardoor het stevig vast zit. U kunt het klikgebit daarnaast zelf eenvoudig uitnemen en weer vastklikken. 

  

Een patiënt aan het woord 

Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het klikgebit zit zo vast in mijn mond dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en kennissen zeggen dat ik er beter van praat”

  

Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u informeren door de specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek. 

  

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden? 

Wilt u uw stralende glimlach weer terugkrijgen? Dan zijn onze volledige protheses een goede uitkomst. Met onze jarenlange kennis, ervaring en professionele werkwijze bent u verzekerd van een goede prothese. Neem contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!