Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is een ideale oplossing wanneer uw tanden en kiezen in slechte staat verkeren. Daarnaast biedt een volledige prothese of kunstgebit ook een uitkomst voor getrokken tanden. Het is een uitneembare vervanging die dezelfde functie heeft als uw eigen tanden en kiezenDe volledige prothese ligt los in de mond en bestaat uit een vleeskleurige boog met kunsttanden die over het tandvlees in de boven- en onderkaak wordt geplaatst. 

 

Volledige prothese bij Kliniek Tandheelkunde Sneek 

Kliniek Tandheelkunde Sneek is erg deskundig op het gebied van gebitsprotheses. Wij maken uw prothese volledig op maat. Eén keer per maand, op vrijdaghebben wij in onze kliniek het prothese spreekuur. Tijdens dit spreekuur krijgt u antwoord op al uw vragen over de prothese. Kom langs en laat u informeren! 

 

Volledige prothese ofwel een kunstgebit 

De volledige prothese, ofwel een kunstgebit, wordt zowel in de onder- als bovenkaak geplaatst. De prothese in de bovenkaak bestaat uit een stevige plaat op uw gehemelte. De prothese aan de onderkaak wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer. Met behulp van een speeksellaagje tussen de volledige prothese en het tandvlees kan het kunstgebit zich als het ware vastzuigen in de mond. De volledige prothese wordt door onze specialisten op maat voor u gemaakt zodat deze gegarandeerd goed aansluit op de anatomie van uw kaken en mondspieren. 

 

Na de behandeling zult u even moeten wennen aan de volledige prothese. Dit komt doordat de prothese geen natuurlijk onderdeel van uw gebit is. U zult tijdens de eerste weken het gevoel kunnen hebben dat u een 'volle mond' heeftHierdoor kunt u het gevoel hebben dat uw tanden groot zijn en uw lippen iets naar voren duwen. Wanneer u eenmaal gewend bent aan de prothese zal dit gevoel afnemen. Ook tijdens het praten en eten zult u eerst aan uw nieuwe gebit moeten wennen. Het kan voorkomen dat u gaat slissen of bepaalde klanken anders klinken dan normaal. Na een aantal dagen wordt praten makkelijker 

 

Tips voor het eten met een kunstgebit 

Tijdens de eerste weken na de plaatsing van de prothese kunt u moeite hebben met eten. Met deze tips kunt u het eten aangenamer maken: 

 

  1. Voorkom hard en taai eten, begin met iets zachts als: gekookte groenten, vis, eieren en yoghurt. 
  2. Snijd uw eten in kleine stukjes en begin met kleine hoeveelheden. 
  3. Verdeel de druk over uw kunstgebit. Kauw de eerste helft van het eten aan rechtsachter en de andere helft linksachter. 

 

Klikgebit 

Wanneer uw kunstgebit regelmatig pijn veroorzaakt of los komt te zitten door het slinken van de kaak dan kan een klikgebit een goed alternatief zijn. Een klikgebit bestaat uit twee implantaten in de onderkaak en/of bovenkaak. Een klikgebit wordt door middel van drukknoppen vastgeklikt op de implantaten. U kunt het klikgebit zelf uitnemen en weer vastklikken. 

 

Een patiënt aan het woord 

“Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het klikgebit zit zo vast in mijn mond dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en kennissen zeggen dat ik er beter van praat”. 

 

Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u informeren door de specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek. 

 

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden? 

Wilt u uw stralende glimlach weer terugkrijgen? Dan zijn onze volledige protheses een goede uitkomst.  Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze bent u verzekerd van een goede prothese. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!