Volledige prothese Tandarts Sneek
Een volledige prothese maakt
uw gebit weer compleet
Neem contact op

Een volledige prothese

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn of in zeer slechte staat verkeren. Een volledige prothese ligt los in de mond en is een uitneembaar vervanging die de functie van uw tanden en kiezen overneemt. De prothese is een vleeskleurige boog met kunsttanden die over het tandvlees in de boven en onderkaak wordt geplaatst. Wij maken uw volledige prothese op maat zodat u weer een mooie lach krijgt. Kliniek Tandheelkunde Sneek heeft één keer per maand op vrijdag een prothese spreekuur voor patiënten die al in bezit zijn van een prothese. In dit spreekuur wordt de prothese besproken en geëvalueerd. Ook komen opties ter verbetering aanbod.

  

Volledige prothese ofwel een kunstgebit

Een volledige prothese wordt zowel in de onder als bovenkaak geplaatst. Een volledige prothese in de bovenkaak heeft een gehemelte plaat en de prothese in de onderkaak wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer. Door het speeksellaagje tussen de prothese en uw tandvlees zuigt het kunstgebit zich vast in de mond. De volledige prothese wordt op maat gemaakt zodat deze goed past bij de anatomie van de kaken en de mondspieren. Een volledige prothese geeft uw gezicht weer een stralend gebit. In de beginperiode zult u moeten wennen aan het praten en het eten met een volledige prothese. Het kan voorkomen dat u gaat slissen en dat bepaalde klanken anders klinken. Na enkele dagen zult u merken dat u gewend raakt aan de volledige prothese.

 

Klikgebit

Wanneer uw volledige prothese regelmatig pijn geeft of te los komt te zitten door het slinken van de kaak dan kunt u ook kiezen voor een klikgebit. Een klikgebit wordt geplaatst op implantaten in uw onder- en/of bovenkaak. Met een klikgebit zit uw prothese goed vast en kan de kaak niet verder slinken.

 

Een patiënt aan het woord

“Met mijn nieuwe klikgebit weet ik niet wat me overkomt! Het gebit zit zo vast in mijn mond, dat ik het er bij wijze van spreken niet meer uit krijg. Het ziet er prachtig uit, is makkelijk schoon te maken en ze zeggen dat ik beter praat”. Heeft u interesse in een klikgebit? Laat u door Kliniek Tandheelkunde Sneek informeren over de mogelijkheden.

 

Bent u toe aan het vervangen van uw tanden?

Wilt u ook een goed uitziende volledige prothese? Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze zorgen wij voor dé perfecte volledige prothese. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. U kunt zich nu ook online bij ons inschrijven. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.