Tandheelkundige vergoeding door de verzekering

Vergoedingen die u mogelijk kunt ontvangen zijn afhankelijk van uw zorgverzekering. In uw zorgverzekering staat precies beschreven welke tandheelkundige behandelingen wel of niet worden vergoed. Uw zorgverzekering bepaalt het vergoedingspercentage van de behandelingen en kan dus par zorgverzekeraar verschillen.

 

Vergoeding door de verzekering voor volwassenen

Volwassenen vanaf 18 jaar met een basisverzekering krijgen geen vergoeding door de verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden alleen bijzondere gevallen. Zo heeft u als volwassene met een basisverzekering recht op een deel van de vergoeding voor een klikgebit of implantaten. Ook röntgenfoto’s en chirurgische tandheelkundige hulp vallen onder de basisverzekering. Houd er rekening mee dat u voor behandelingen een eigen bijdrage betaalt uit het eigen risico.

 

Vergoeding door de verzekering voor kinderen

De basisverzekering vergoedt voor kinderen en jongeren jonger dan 18 jaar de meeste tandheelkundige behandelingen. Er wordt bij kinderen en jongeren ook geen eigen risico in rekening gebracht voor behandelingen vanuit de basisverzekering. Onder bepaalde voorwaarden worden de kosten voor orthodontie of kronen en bruggen vergoedt. Neem contact op met uw zorgverzekering en vraag welke vergoedingen u voor uw kind kunt ontvangen bij tandheelkundige behandelingen.

 

Vergoeding bij implantaten

Volledige protheses vallen net als het klikgebit grotendeels in de basisverzekering. Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgt de aanvraag voor de vergoeding voor uw nieuwe klikgebit bij uw zorgverzekeraar. Dit bespaart u een hoop tijd. De vergoeding voor het plaatsen van implantaten in de tandeloze kaak verschilt per verzekering. U kunt contact opnemen met uw verzekeraar om na te vragen of u recht heeft op een vergoeding bij het plaatsen van deze implantaten.

 

Vergoeding voor kronen en bruggen

De vergoedingen bij kronen en bruggen zijn afhankelijk van het verzekeringspakket dat u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over uw eigen situatie en de mogelijkheden binnen uw verzekering, adviseren wij contact op te nemen met uw verzekeraar. Deze kan voor u nagaan of het plaatsen van kronen of bruggen wordt vergoed.

 

Maak een afspraak

Ons team geeft uw gebit de aandacht die het nodig heeft. Door onze jarenlange ervaring, kennis en preventieve werkwijze kunnen wij u voorzien van het beste advies. Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen? Neem dan contact op met de experts van Kliniek Tandheelkunde Sneek om een afspraak in te plannen. Wij adviseren en helpen u graag!