Vergoeding verzekering

De vergoedingen die u kunt ontvangen zijn geheel afhankelijk van uw eigen zorgverzekering. In uw zorgverzekering staat precies beschreven welke tandheelkundige behandelingen wel of niet volledig vergoed worden. Daarnaast is ook het vergoedingspercentage van de behandelingen afhankelijk van uw eigen zorgverzekering.

 

Vergoeding door de verzekering voor volwassenen

Volwassenen vanaf 18 jaar krijgen niet of nauwelijks een vergoeding door de verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden alleen bijzondere gevallen. Zo heeft u recht op een deel van de vergoeding wat betreft een klikgebit of implantaten . Hier betaalt u wel eigen risico voor.

 

Vergoeding verzekering voor kinderen

Voor kinderen en jongeren die jonger zijn dan 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste tandheelkundige behandelingen. Er wordt bij kinderen en jongeren ook geen eigen bijdrage in rekening gebracht voor deze behandelingen vanuit de basisverzekering. Onder bepaalde voorwaarden worden de kosten voor orthodontie of kronen en bruggen vergoedt. Neem contact op met uw zorgverzekering en bekijk welke vergoedingen u kunt ontvangen voor uw tandheelkundige zorg.

 

Vergoeding voor implantaten

Volledige protheses vallen net als het klikgebit grotendeels in de basisverzekering. Wij verzorgen de aanvraag voor de vergoeding voor uw klikgebit bij uw zorgverzekeraar, wat u een hoop tijd bespaard. De vergoeding voor het plaatsen van implantaten in de tandeloze kaak verschilt per verzekering. Controleer bij uw verzekeraar of u recht heeft op een vergoeding voor het plaatsen van implantaten.

 

Vergoeding voor kronen en bruggen

Vergoedingen voor kronen en bruggen zijn afhankelijk van de verzekeringspakketten die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over uw eigen situatie en de vergoeding van uw zorgverzekering, adviseren wij contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar.

 

Maak een afspraak

Met onze kennis, ervaring en preventieve werkwijze krijgt uw gebit de juiste aandacht. Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen? Neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!