Vergoeding verzekering

De mogelijke vergoedingen die u kunt ontvangen zijn geheel afhankelijk van uw eigen zorgverzekering. In uw zorgverzekering staat precies beschreven welke tandheelkundige behandelingen wel of niet volledig vergoed worden. Uw eigen zorgverzekering bepaalt daarnaast het vergoedingspercentage van de behandelingen.

 

Vergoeding door de verzekering voor volwassenen

Volwassenen vanaf 18 jaar krijgen niet of nauwelijks een vergoeding door de verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden in dit geval alleen bijzondere gevallen. Zo heeft u volwassene recht op een deel van de vergoeding wat betreft een klikgebit of implantaten. Hier betaalt u wel eigen risico voor.

 

Vergoeding verzekering voor kinderen

De basisverzekering vergoedt voor kinderen en jongeren die jonger zijn dan 18 jaar de meeste tandheelkundige behandelingen. Er wordt bij kinderen en jongeren ook geen eigen risico in rekening gebracht voor deze behandelingen vanuit de basisverzekering. Onder bepaalde voorwaarden worden de kosten voor orthodontie of kronen en bruggen vergoedt. Neem contact op met uw zorgverzekering en bekijk welke vergoedingen u kunt ontvangen voor uw tandheelkundige behandelingen.

 

Vergoeding voor implantaten

Volledige protheses vallen net als het klikgebit grotendeels in de basisverzekering. Onze kliniek verzorgt de aanvraag voor de vergoeding voor uw nieuwe klikgebit bij uw zorgverzekeraar. Dit bespaard u een hoop tijd. De vergoeding voor het plaatsen van implantaten in de tandeloze kaak verschilt per verzekering. Controleer bij uw verzekeraar of u recht heeft op een vergoeding voor het plaatsen van deze implantaten.

 

Vergoeding voor kronen en bruggen

De vergoedingen voor kronen en bruggen zijn afhankelijk van de verzekeringspakketten die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over uw eigen situatie en de mogelijke vergoeding van uw zorgverzekering, adviseren wij contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar.

 

Maak een afspraak

Met onze jarenlange ervaring, kennis en preventieve werkwijze krijgt uw gebit de juiste aandacht. Heeft u interesse in één van onze tandheelkundige behandelingen? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!