Tanden poetsen Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tanden poetsen van kinderen

Vanaf het moment dat de melktanden van uw kinderen doorbreken is het belangrijk om direct te beginnen met het poetsen van de tanden. Daarbij adviseren wij om twee keer per dag twee minuten te poetsen. Poets ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds na het eten. Laat daarbij uw kind zelf tandenpoetsen, zo leren zij dit al op jonge leeftijd. Houd bij het tandenpoetsen wel toezicht dat dit goed gebeurt. Wanneer de tanden tweemaal per dag goed worden gepoetst wordt tandplak tegengegaan en worden gaatjes voorkomen. Gebruik daarbij een zachte tandenborstel speciaal voor het kindergebit. Dit omdat het kindergebit nog erg gevoelig kan zijn. Kies voor een tandpasta met fluoride. Fluoride zorgt voor de versterking van het glazuur.

 

Tandenborstel speciaal voor het melkgebit

Let bij de mondverzorging van uw kinderen op de volgende zaken:

 

  • Poets het gebit twee keer per dag, gedurende twee minuten
  • Begin direct met tandenpoetsen wanneer de eerste tandjes doorbreken. Vanaf ongeveer zes jaar kunnen kinderen zelfstandig tandenpoetsen
  • Poets de tanden van uw kind nog één keer per dag na tot zij een leeftijd van ca. 10 jaar hebben
  • Neem bij het napoetsen van het gebit extra de tijd zodat de doorbrekende tanden en kiezen ook goed verzorgd worden
  • Gebruik bij kinderen een speciale tandenborstel. Deze bevat zachte haren
  • Periodieke professionele gebitsreiniging door Kliniek Tandheelkunde Sneek

 

Hoe poets ik de tanden van mijn kinderen?

Voor een goede mondverzorging adviseren wij om met korte horizontale bewegingen de tanden te poetsen. De overgang tussen de tanden en het tandvlees heeft daarbij extra aandacht nodig. Voor een optimale poetstechniek plaatst u de tandenborstel in een hoek van 45 graden op uw tanden, waarna u de tandenborstel zacht heen en weer op het tandvlees beweegt zodat de tandplak zowel van het tandvlees als van de tand wordt ontdaan. Gebruik een tandenborstel met een kleine kop en zachte haren, dit zorgt ervoor dat u overal makkelijk en pijnloos bij kunt komen. Wij adviseren om een elektrische tandenborstel te gebruiken, dit geeft het beste resultaat. Kies daarnaast ook altijd voor een fluoride tandpasta, welke het tandglazuur versterkt. Voor kinderen tot en met vier jaar zijn er speciale peutertandpasta’s met minder fluoride. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen gebruik maken van tandpasta voor volwassenen.

 

Maak een afspraak

Wilt u ook het gebit van uw kind optimaal laten behandelen? Maak dan gerust een afspraak of neem contact met ons op. Wij zorgen voor een juiste behandeling voor uw kind!