Tanden poetsen Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tanden poetsen van kinderen

Voor een gezond gebit adviseren wij om van jongs af aan te beginnen met goede mondverzorging. Om het gebit in topconditie te houden is het belangrijk om tandplak te verwijderen. Dit wit-gele laagje is moeilijk zichtbaar en ontstaat doordat er continu nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Tandplak ontstaat op en tussen uw tanden, kiezen en op de overgang naar het tandvlees. Voor een gezond gebit is het daarom essentieel om gelijk te beginnen met poetsen als de eerste tandjes bij uw kind doorbreken.

 

Tanden poetsen bij kinderen

Let bij de mondverzorging van uw kinderen op de volgende zaken:

 

  • Poets het gebit twee keer per dag, gedurende twee minuten.
  • Begin meteen met tandenpoetsen als de eerste tandjes doorbreken. Vanaf een leeftijd van ongeveer zes jaar kunnen kinderen zelfstandig tandenpoetsen.
  • Poets de tanden van uw kind nog één keer per dag na tot zij een leeftijd van ca. 10 jaar hebben.
  • Neem bij het napoetsen van het gebit extra de tijd zodat de doorbrekende tanden en kiezen ook goed verzorgt worden.
  • Gebruik bij kinderen een speciale tandenborstel. Deze bevat zachte haren.
  • Periodieke professionele gebitsreiniging door Kliniek Tandheelkunde Sneek

 

Hoe poets ik de tanden van mijn kinderen?

Voor een goede mondverzorging adviseren wij om met korte horizontale bewegingen de tanden te poetsen. De overgang tussen de tanden en het tandvlees heeft daarbij extra aandacht nodig. Voor een optimale poetstechniek plaatst u de tandenborstel in een hoek van 45 graden op uw tanden, waarna u de tandenborstel zacht heen en weer op het tandvlees beweegt zodat de tandplak zowel van het tandvlees als van de tand wordt ontdaan. Gebruik voor het poetsen een borstel met een kleine kop en zachte haren. Hiermee kunt u overal makkelijk bijkomen. Voor het beste resultaat adviseren wij het gebruik van een elektrische tandenborstel. Kies voor tijdens het poetsen een tandpasta met fluoride. Dit zorgt voor de versterking van het tandglazuur. Voor kinderen tot en met vier jaar zijn er speciale peutertandpasta’s met minder fluoride. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen gebruik maken van tandpasta voor volwassenen.

 

Maak een afspraak

Met onze tandheelkundige technieken kunnen wij de melk- en wisseltanden uitstekend behandelen. Wilt u het gebit van uw kind optimaal laten behandelen? Maak dan nu gerust een afspraak met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij zorgen voor een juiste behandeling voor uw kind. Wij helpen uw kinderen graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.