Tanden poetsen Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tanden poetsen van kinderen

Van jongs af aan is het advies om te beginnen met goede mondverzorging. Om het gebit in topconditie te houden is het van belang om tandplak te verwijderen. Dit wit-gele laagje is moeilijk zichtbaar en ontstaat op én tussen uw tanden en kiezen en op de overgang naar het tandvlees. Tandplak ontstaat doordat er continu nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Begin gelijk met het tanden poetsen bij uw kind zodra het eerste tandje doorbreekt.

 

Tanden poetsen bij kinderen

Let bij de mondverzorging van uw kinderen op het volgende:

 

  • Poets het gebit twee keer per dag, gedurende twee minuten
  • Begin met het tandenpoetsen zodra de eerste tandjes doorbreken. Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen zelfstandig poetsen.
  • Poets tot ca. 10-jarige leeftijd de tanden wel nog één keer per dag na.
  • Gebruik een speciale tandenborstel voor kinderen, deze bevat zachte haren.
  • Neem voor napoetsen extra de tijd zodat de doorbrekende tanden en kiezen ook goed verzorgt worden.
  • Periodieke professionele gebitsreiniging door Kliniek Tandheelkunde Sneek.

 

Hoe poets ik de tanden van mijn kinderen?

Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseert om met korte horizontale bewegingen de tanden te poetsen. De overgang tussen de tanden en het tandvlees heeft extra aandacht nodig. De optimale poetstechniek is het plaatsen van de tandenborstel in een hoek van 45 graden. Beweeg de tandenborstel zacht heen en weer op het tandvlees zodat de tandplak zowel van het tandvlees als van de tand wordt ontdaan. Gebruik een tandenborstel met een kleine borstelkop en zachte haren. Hierdoor is het makkelijker om overal goed bij te komen. Voor het beste resultaat adviseren wij het gebruik van een elektrische tandenborstel. Kies een tandpasta met fluoride. Dit zorgt voor de versterking van het tandglazuur. Voor kinderen tot en met 4 jaar zijn er speciale peutertandpasta’s met minder fluoride. Vanaf 5 jaar kan er gebruik worden gemaakt van tandpasta voor volwassenen.

 

Afspraak maken?

Met de huidige tandheelkundige techniek kunnen wij de melk- en wisseltanden bij kinderen uitstekend behandelen. Heeft u interesse? Maak gerust een afspraak met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij zorgen voor een juiste behandeling voor uw kind. Neem vandaag nog contact op. Wij helpen uw kinderen graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.