Tanden poetsen Kliniek Tandheelkunde Sneek

Tanden poetsen

Vanaf het moment dat de melktanden van uw kinderen doorbreken is het belangrijk om direct te beginnen met het poetsen van de tanden. Daarbij adviseren we om twee keer per dag twee minuten te poetsen. Poets in de ochtend na het ontbijt en in de avond na het eten. Laat uw kind zelf tandenpoetsen, zodat ze dit al op jonge leeftijd leren.  Houd het tandenpoetsen wel in de gaten, zodat dit goed gebeurt. Wanneer de tanden tweemaal per dag goed worden gepoetst, wordt tandplak tegengegaan en is de kans op gaatjes kleiner. Gebruik daarbij een zachte tandenborstel speciaal voor het kindergebit en een tandpasta met fluoride

 

Waar moet u om denken?

Let bij de mondverzorging van uw kinderen op de volgende zaken:

  • Poets het gebit twee keer per dag, voor twee minuten.
  • Begin met tandenpoetsen wanneer de eerste tandjes doorkomen. Vanaf ongeveer zes jaar kunnen kinderen vaak zelfstandig tandenpoetsen.
  • Poets de tanden van uw kind ter controle nog één keer per dag na tot ze een leeftijd van ongeveer 10 jaar hebben.
  • Neem bij het na poetsen van het gebit extra de tijd, zodat de doorkomende tanden en kiezen ook goed worden verzorgd.
  • Gebruik bij kinderen een speciale tandenborstel, waarvan de haren extra zacht zijn.
  • Periodieke, professionele gebitsreiniging door Kliniek Tandheelkunde Sneek.

 

Hoe poets ik de tanden van mijn kinderen?

Voor een goede mondverzorging adviseren wij om de tanden te poetsen met korte horizontale bewegingen. De overgang tussen de tanden en het tandvlees heeft daarbij extra aandacht nodig. Voor de beste poetstechniek plaatst u de tandenborstel in een hoek van 45 graden op de tanden van uw kind, waarna u de tandenborstel zacht heen en weer op het tandvlees beweegt zodat de tandplak verwijderd wordt... Gebruik een speciale kindertandenborstel, zodat u overal makkelijk en pijnloos kunt poetsen. We adviseren om voor het beste resultaat een elektrische tandenborstel te gebruiken. Kies daarnaast ook altijd voor een tandpasta met fluoride, zodat het tandglazuur wordt versterkt. Voor kinderen tot en met vier jaar zijn er speciale peutertandpasta’s die minder fluoride bevatten. Vanaf vijf jaar kunnen kinderen gebruik maken van tandpasta voor volwassenen.

Maak een afspraak

Wilt u ook het gebit van uw kind optimaal laten verzorgen? Maak dan gerust een afspraak of neem contact met ons op. Wij zorgen voor een juiste behandeling voor het gebit van uw kind!