Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts
Schrijf u in

Tandarts verdoving

Wanneer een tandarts behandeling pijnlijk kan zijn zal de tandarts in de meeste gevallen voorstellen om de behandeling middels een tandarts verdoving uit te voeren. Deze verdoving bestaat over het algemeen uit een kleine prik die ervoor zorgt dat u geen pijn zal voelen. Soms kan het voorkomen dat u niet direct geheel verdoofd bent na de eerste verdoving, in dit geval kan de tandarts u extra verdoven. Wanneer de verdoving in werking treedt voelt de wang en/of lip vaak dik aan.

U kunt dan het gevoel krijgen dat praten, eten of drinken moeilijker gaat. Dit gevoel zal na één of enkele uren weer verdwijnen, aangezien de verdoving dan is uitgewerkt. Het is wel verstandig om te wachten met het nuttigen van eten totdat de verdoving helemaal is uitgewerkt, de kans bestaat namelijk dat u tijdens het eten op uw lip of wang bijt.

Tandarts verdoving bij behandelingen

Voor sommige tandheelkundige behandelingen is een tandarts verdoving noodzakelijk. De tandarts verdoving is plaatselijk en wordt toegepast bij verschillende behandelingen zoals:

 

 

Hebt u last van zeer gevoelige tanden? Dan is het ook fijn om de behandeling onder een tandarts verdoving uit te voeren. U kunt dit samen met u behandelende tandarts overleggen.

 

Een behandeling bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Bent u verhuist en opzoek naar een nieuwe tandarts of wilt u over naar een andere Kliniek? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze staan onze medewerkers graag voor u klaar.