Spoedgeval Kliniek Tandheelkunde Sneek

Bij een spoedgeval kunt u zowel bij Kliniek Tandheelkunde Sneek als bij de spoedtandarts van het Antonius Ziekenhuis in Sneek terecht. Maar wat wordt er onder een spoedgeval verstaan? Wij vertellen u dat graag!

 

Spoedgevallen die wij behandelen

Onze spoeddienst is bedoeld voor zeer ernstige klachten die in de avond-, nacht- en weekenduren plaatsvinden. Tijdens onze spoeddiensten kunt u bij ons terecht voor de volgende spoedgevallen:

 

  • Na tandheelkundige ingrepen, zoals het trekken van een kies of een tandvleesoperatie, kan mogelijk een nabloeding optreden
  • Ongevallen met schade aan het gebit: een afgebroken of in zijn geheel uitgevallen tand door een ongeval. Bij een uitgevallen tand is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat behandelen om de tand weer terug te kunnen plaatsen

 

Spoedgevallen Antonius Ziekenhuis Sneek

U kunt terecht bij de spoedtandarts van het Antonius Ziekenhuis in Sneek wanneer:

 

  • U na een behandeling last heeft van nabloedingen
  • U na een ongeval schade heeft opgelopen aan het gebit

 

De spoedtandarts van het Antonius Ziekenhuis vindt u aan de Bolswarderbaan 1 in Sneek. De kosten van de behandelingen bij de spoedtandarts betaalt u direct. Er is een pinautomaat aanwezig in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis.

 

Overige klachten die niet onder spoed vallen

Alle klachten aan uw gebit zijn vervelend maar niet alle klachten vallen onder spoedgevallen. Overige klachten als kiespijn, tand(vlees)klachten, uitgevallen vullingen, losse (nood-)kronen of -bruggen worden niet gezien als spoedgevallen. Met deze klachten kunt u zich de eerstvolgende werkdag bij ons melden. Bijvoorbeeld bij:

 

  • kiespijn
  • afgebroken kies of tand
  • losse (nood)kroon
  • uitgevallen vulling
  • pijn na het aanbrengen van een vulling of een wortelkanaalbehandeling

 

Heeft u te maken met een van de bovenstaande klachten? Dan kunt u zich de eerstvolgende werkdag bij ons melden.

 

Hoe te handelen bij een in zijn geheel uitgevallen tand?

Onze kliniek adviseert om een tand of kies die in zijn geheel is uitgevallen zo snel mogelijk terug te plaatsen. Indien dit niet lukt adviseren wij deze te bewaren in een glas melk of in uw mond direct onder uw tong. Deze essentiële handeling zorgt er namelijk voor dat de tand minder snel afsterft en teruggeplaatst kan worden in de kaak. Wanneer u zich direct na het ongeval meldt bij Kliniek Tandheelkunde Sneek kunnen wij de uitgevallen tand of kies mogelijk terugplaatsen. Wanneer de tand of kies door omstandigheden niet meer teruggeplaatst kan worden adviseren wij u over een passende oplossing.

 

Spoedgeval?

Niet alle tandartsen doen mee aan het spoedspreekuur. U kunt bij uw tandarts op de site lezen hoe zij de spoeddienst hebben geregeld. Bekijk hier de lijst met tandartsen die spoedspreekuren doen.

 

De spoeddienst is bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag 17:00 uur – 08:00 uur.

Vrijdag 17:00 uur t/m maandag 08:00 uur.

 

Telefoonnummer: 058 845 09 39.

  

Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs en zorgpas is verplicht.

 

Betalen

De kosten van de behandelingen bij de spoedtandarts betaalt u direct. Er is een pinautomaat aanwezig in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis.