Kliniek Tandheelkunde Sneek wachtruimte
Wachtkamer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Kliniek Tandheelkunde Sneek medewerkers

Spoedgevallen Kliniek Tandheelkunde Sneek

Bij een spoedgeval kunt u zowel bij Kliniek Tandheelkunde Sneek als bij de spoed tandarts van het Antonius Ziekenhuis in Sneek terecht. Maar wat wordt verstaan onder een spoedgeval? Wij vertellen u dat graag!

 

Spoedgevallen die wij behandelen

Onze spoeddienst is bedoeld voor zeer ernstige klachten die in de avond-, nacht- en weekenduren plaatsvinden. Tijdens onze spoeddiensten kunt u bij ons terecht voor de volgende spoedgevallen:

 

  • Nabloeding na een tandheelkundige ingreep, zoals het trekken van een kies of tandvleesoperatie
  • Ongevallen waarbij u schade heeft aan het gebit: bijvoorbeeld een in zijn geheel uitgevallen tand. Bij een uitgevallen tand is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat behandelen, zodat de tand nog teruggeplaatst kan worden

 

Spoedgevallen Antonius Ziekenhuis Sneek

U kunt terecht bij de spoed tandarts van het Antonius Ziekenhuis in Sneek wanneer:

 

  • U na een behandeling last heeft van nabloedingen
  • U na een ongeval schade heeft opgelopen aan het gebit

 

De spoed tandarts van het Antonius Ziekenhuis vindt u aan de Bolswarderbaan 1 in Sneek. De kosten van de behandelingen bij de spoedtandarts betaalt u direct. Er is een pinautomaat aanwezig in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis.

 

Klachten die niet onder spoed vallen

Alle klachten aan uw gebit zijn vervelend, maar niet alle klachten vallen onder spoedgevallen. Bijvoorbeeld bij:

 

  • kiespijn
  • afgebroken kies of tand
  • losse (nood)kroon
  • uitgevallen vulling
  • pijn na het aanbrengen van een vulling of een wortelkanaalbehandeling

 

Heeft u te maken met een van de bovenstaande klachten? Deze klachten worden niet gezien als spoedgevallen. Met deze klachten kunt u zich de eerstvolgende werkdag bij ons melden.

 

Hoe te handelen bij een in zijn geheel uitgevallen tand?

Wij adviseren om een tand of kies die in zijn geheel is uitgevallen zo snel mogelijk terug te plaatsen. Mocht dit niet lukken kunt u de tand bewaren in een glas melk of in uw mond direct onder uw tong. Deze handelingen zijn erg belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de tand minder snel afsterft en teruggeplaatst kan worden in uw kaak. Wanneer u zich meteen na het ongeval meldt bij Kliniek Tandheelkunde Sneek kunnen wij de uitgevallen tand of kies mogelijk terugplaatsen. Wanneer de tand of kies door omstandigheden niet meer teruggeplaatst kan worden adviseren wij u over graag over een passende oplossing.

 

Spoedgeval?

Niet alle tandartsen doen mee aan het spoedspreekuur. U kunt bij uw tandarts op de site lezen hoe zij de spoeddienst hebben geregeld. Bekijk hier de lijst met tandartsen die spoedspreekuren doen.

 

De spoeddienst is bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag 17:00 uur – 08:00 uur.

Vrijdag 17:00 uur t/m maandag 08:00 uur.

 

Telefoonnummer: 085-8221660

  

Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs en zorgpas is verplicht.

 

Behandeling betalen

De kosten van de behandelingen bij de spoed tandarts betaalt u direct na de behandeling. De kosten van de spoed tandarts verschillen per persoon en per behandeling.