Sabbatical

Het stond al een poos op mijn lijstje: een sabbatical. En binnenkort is het zover! Ik trek er de komende zomermaanden op uit. De bestemming is Canada, ik ga een flinke reis maken van de oost- naar de westkust. Mijn horizon verbreden, eindelijk die mooie reis maken, de natuur in, fotograferen en nieuwe mensen ontmoeten. Ik kijk er naar uit!Dit is een lang gekoesterde wens van mij. Begin van dit kalenderjaar hakte ik de knoop door: dit jaar ga ik mijn plan ook daadwerkelijk uitvoeren. Dat vraagt de nodige afstemming en voorbereiding. Want dit raakt natuurlijk niet alleen mijzelf, maar ook het thuisfront en de praktijk. 


Mijn man staat volledig achter mijn keuze, waar ik uitermate dankbaar voor ben. Het team hebben we zo goed mogelijk voorbereid op mijn afwezigheid. Een van de medewerkers heeft een basiscursus praktijkmanagement gevolgd en zal mijn taak waarnemen tijdens mijn afwezigheid. Zij is komende maanden onder andere het aanspreekpunt voor de andere teamleden. Natuurlijk is dat spannend voor iedereen. Er zal ongetwijfeld een andere dynamiek optreden en de teamleden zullen met elkaar veel nieuwe ervaringen opdoen. 


Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren om een langere periode los te staan van mijn werk. Ga ik het missen? Welke nieuwe ervaringen staan mij te wachten? Zullen die zorgen voor een andere blik op de wereld in het algemeen en op de praktijk in het bijzonder?  

  

De antwoorden op deze vragen zal ik weten wanneer ik terugkom. Mijn ervaringen wil ik graag delen via deze blog. Ik wens iedereen een hele mooie zomervakantie toe met veel zon, mooie ervaringen en tijd voor bezinning. Tot in september!

 

Doris Post

Praktijkmanager

Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl