Preventie

Een gezond en mooi gebit is bij Kliniek Tandheelkunde Sneek erg belangrijk. Onze preventie assistenten en mondhygiënisten zorgen voor een uitgebreide gebitsreiniging. Zij geven instructies, adviezen en nazorg, waardoor u verzekerd bent van goede mondzorg. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en preventieve werkwijze voorzien wij uw mond en gebit van de juiste aandacht en zorg. Neem contact op met onze preventie specialisten of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag! 

Preventie begint bij goede mondzorg

Voorkomen is  beter dan genezen. Uw gebit verdient daarom de beste zorg. Om u te voorzien van de beste mondzorg voert de tandarts of mondhygiënist preventieve behandelingen uit. Preventieve behandelingen zijn voornamelijk bedoeld om gaatjes (cariës) en tandvleesontstekingen te voorkomen. Ook wordt tandplak verwijderd tijdens een preventieve behandeling. Te veel tandplak kan gaatjes of ontstekingen aan het tandvlees veroorzaken. Preventieve mondzorg is naast de periodieke controle ook gebitsreiniging, fluoridebehandeling en bijvoorbeeld het sealen van kiezen. We kunnen u ook voorzien van voedingsadviezen die helpen om tandplak en gaatjes te voorkomen.

Gewoontes voor een goede preventie 

Het is belangrijk om uw mond in goede conditie te houden en uw gebit goed te verzorgen. Het begint bij uw mondzorg thuis, dit vormteen belangrijke basis voor goede mondhygiëne. We raden de volgende gewoonten aan voor goede preventie:

  • 2x per dag twee minuten poetsen; 
  • Gezonde voeding; 
  • Niet te veel suiker eten en goed poetsen na het snoepen; 
  • Elk half jaar een periodieke tandartscontrole; 
  • Tanden flossen en stoken; 
  • Regelmatig naar de mondhygiënist voor een professionele gebitsreiniging. 

Wanneer u zich aan deze gewoonten houdt, blijft uw gebit in een goede conditie en is de kans op problemen met uw gebit laag.

Preventieve mondzorg bij kinderen 

Gaatjes komen veel voor bij jonge kinderen. Dit komt doordat er in de kauwvlakken van de kiezen diepe of smalle putjes en groeven zitten. Het sealen van kiezen is een goede manier om gaatjes te voorkomen bij kinderen. Tijdens het sealen brengt de tandarts een dun laklaagje aan op de kauwvlakken van de kiezen. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder goed nestelen in de groeven van de kiezen en wordt het risico op gaatjes verminderd. Het laklaagje is onzichtbaar en de behandeling is pijnloos: het is een makkelijke en effectieve behandeling om gaatjes bij kinderen te voorkomen en het gebit in optimale staat te houden.