Behandelplan Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een stralend gebit?
Schrijf u in

Preventie begint bij goede mondzorg

Uw gebit verdient optimale zorg, want voorkomen van problemen in de mond is natuurlijk beter dan genezen. Preventie door tandarts en mondhygiënist is voornamelijk gericht op het voorkomen van gaatjes (cariës), tandvleesontstekingen en het behandelen van tandplak. Tandplak bestaat uit een verzameling bacteriën, mondslijm en opgeloste voedingstoffen die gaatjes en ontstekingen aan het tandvlees kunnen veroorzaken. Preventieve mondzorg omvat naast de periodieke controles ook gebitsreiniging, fluoridebehandeling en het sealen van kiezen. Daarnaast geven wij handige voedingsadviezen voor een optimale mondgezondheid.

 

Gewoontes voor een goede preventie

Het is belangrijk om uw mond optimaal te verzorgen en in goede conditie te houden. Preventie begint daarom al bij u zelf en vormt een belangrijke basis voor goede mondhygiëne. De volgende gewoonten zijn van groot belang bij goede preventie:

 

  • 2x per dag twee minuten poetsen;
  • Gezond eten en drinken;
  • Niet te veel suiker eten en goed poetsen na het snoepen;
  • Elk half jaar een periodieke controle;
  • Tanden flossen en stoken;
  • Regelmatig naar de mondhygiënist voor een professionele gebitsreiniging.

 

Wanneer u deze gewoonten toepast, houdt u uw gebit in een goede conditie en is de kans op tandplak, gaatjes of tandvleesproblemen aanzienlijk lager.

 

Preventieve mondzorg bij kinderen

Het sealen van kiezen bij kinderen is een preventie behandeling die wordt uitgevoerd wanneer in de kauwvlakken van de kiezen diepe en of smalle putjes en groeven zitten. Tijdens het sealen brengt de tandarts een dun laklaagje aan op de kauwvlakken van de kiezen. Hierdoor kunnen bacteriën zich niet meer nestelen in de groeven van de kiezen en wordt het risico op gaatjes in de kauwvlakken van kiezen een heel stuk kleiner. De lak is vrijwel onzichtbaar en de behandeling is pijnloos: het is dus een goede behandeling om gaatjes bij kinderen te voorkomen.

 

Goede preventieve zorg?

Preventie voor het behoud van een mooi en gezond gebit staat hoog in het vaandel bij Kliniek Tandheelkunde Sneek. Onze preventie assistentes en mondhygiënisten zorgen voor een uitgebreide gebitsreiniging, waarna zij u voorzien van instructies, adviezen en nazorg. Dankzij onze jarenlange kennis, ervaring en preventieve werkwijze kunnen wij uw mond en gebit voorzien van de juiste aandacht en zorg. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag!