Behandelplan Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een stralend gebit?
Schrijf u in

Preventie begint bij goede mondzorg

Uw gebit verdient de beste mondzorg, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Om u te voorzien van de best mogelijke mondzorg voert de tandarts of mondhygiënist preventieve behandelingen uit. Preventieve behandelingen zijn voornamelijk bedoeld om gaatjes (cariës) en tandvleesontstekingen te voorkomen. Verder wordt tandplak verwijderd tijdens de preventiebehandeling. Tandplak ontstaat uit een verzameling bacteriën, mondslijm en opgeloste voedingsstoffen. Te veel tandplak kan gaatjes of ontstekingen aan het tandvlees veroorzaken. Preventieve mondzorg is naast de periodieke controle ook gebitsreiniging, fluoridebehandeling en bijvoorbeeld het sealen van kiezen. Om u de beste mondzorg te bieden kunnen wij u ook voorzien van voedingsadviezen die bijdragen aan het voorkomen van tandplak en gaatjes. 

 

Gewoontes voor een goede preventie 

Het is belangrijk om uw mond in goede conditie te houden en uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen. Preventie begint daarom al bij uw mondzorg thuis en vormt een belangrijke basis voor goede mondhygiëne. Kliniek Tandheelkunde raadt de volgende gewoonten aan voor goede preventie: 

  

  • 2x per dag twee minuten poetsen; 
  • Gezonde voeding; 
  • Niet te veel suiker eten en goed poetsen na het snoepen; 
  • Elk half jaar een periodieke tandartscontrole; 
  • Tanden flossen en stoken; 
  • Regelmatig naar de mondhygiënist voor een professionele gebitsreiniging. 

  

Wanneer u zich aan deze gewoonten houdt, blijft uw gebit in een goede conditie en is de kans op problemen met uw gebit een stuk lager. 

 

Preventieve mondzorg bij kinderen 

Gaatjes zijn een veelvoorkomend probleem bij jonge kinderen. Dit komt doordat er in de kauwvlakken van de kiezen diepe of smalle putjes en groeven zitten. Het sealen van kiezen bij kinderen is een goede preventieve behandeling tegen gaatjes. Tijdens het sealen brengt de tandarts een dun laklaagje, van kunsthars of fluoride houdend cement aan op de kauwvlakken van de kiezen. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder goed nestelen in de groeven van de kiezen en wordt het risico op gaatjes verminderd. Het laklaagje is onzichtbaar en de behandeling is pijnloos: het is dus een erg gemakkelijke en effectieve behandeling om gaatjes bij kinderen te voorkomen. 

Goede preventieve zorg? 

Een gezond en mooi gebit is bij Kliniek Tandheelkunde Sneek een prioriteit. Onze preventie assistenten en mondhygiënisten zorgen voor een uitgebreide gebitsreiniging. Zij geven instructies, adviezen en nazorg, waardoor u verzekerd bent van goede mondzorg. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en preventieve werkwijze voorzien wij uw mond en gebit van de juiste aandacht en zorg. Neem contact op met onze preventie specialisten of schrijf u onlinebij ons in. Wij helpen u graag!