Behandelplan Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een stralend gebit?

Preventie begint bij goede mondzorg

Uw gebit en mondzorg verdienen optimale preventie, want voorkomen is immers beter dan genezen. Preventie in de tandheelkunde is voornamelijk gericht op het voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen. Ook voorkomen van tandplak begint bij goede mondzorg. Tandplak bestaat uit een verzameling van bacteriën, mondslijm en opgeloste voedingstoffen die gaatjes en tandvleesontstekingen kunnen veroorzaken. Preventieve mondzorg omvat niet alleen de periodieke controles. Gebitsreiniging, een fluoride behandeling en het sealen van kiezen vallen ook onder preventieve mondzorg. Daarnaast geven wij voedingsadviezen voor een optimale mondgezondheid.

Gewoontes voor een goede preventie

Het is belangrijk om uw mond in goede conditie te houden. Preventie begint daarom ook al bij u thuis en is een belangrijke basis voor een goede mondhygiëne. De volgende gewoonten zijn van groot belang bij goede preventie:

 

  • 2x per dag 2 minuten poetsen
  • gezond eten en drinken
  • niet te veel zoet en goed poetsen na snoep
  • elk half jaar een periodieke controle
  • regelmatig naar de mondhygiënist voor een professionele gebitsreiniging

 

Wanneer u deze gewoonten toepast, houdt u uw gebit in een goede conditie en is de kans op tandplak, gaatjes of tandvleesproblemen aanzienlijk lager.

 

Preventieve mondzorg bij kinderen

Het sealen van kiezen bij kinderen is een preventie behandeling die wordt uitgevoerd wanneer in de kauwvlakken van de kiezen diepe en of smalle putjes en groeven zitten. Bij het sealen wordt een dun laklaagje aangebracht op de kauwvlakken van de kiezen waardoor er geen bacteriën meer in de groeven van de kiezen kunnen nestelen. Zo wordt het risico op gaatjes in de kauwvlakken van de kiezen voorkomen. De lak is vrijwel onzichtbaar en de behandeling is volledig pijnloos. Sealen is een goede preventie behandeling voor het voorkomen van gaatjes bij kinderen.

 

Goede preventieve zorg?

Kliniek Tandheelkunde Sneek kent het belang van een goed gebit en preventie. Onze preventie assistentes en mondhygiënisten geven graag een uitgebreide gebitsreiniging, mondhygiëne instructie en nazorg om dit te waarborgen. Met onze kennis, ervaring en preventieve werkwijze krijgen uw mond en uw gebit de juiste aandacht. Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.