Paradontologie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een stralend gebit?
Maak een afspraak

Parodontologie

Het specialisme parodontologie richt zich op het steunweefsel van de tanden en kiezen, het kaakbot en het tandvlees. De afdeling parodontologie van Kliniek Tandheelkunde Sneek behandelt vergevorderde tandvleesontstekingen, ook wel parodontitis genoemd. Een tandvleesontsteking is een ontsteking van het bind- en steunweefsel rondom de tanden en kiezen. De voornaamste oorzaak van een tandvleesontsteking is tandplak, dat vast zit op de overgang tussen tand en tandvlees en kan lange tijd aanwezig zijn zonder dat u hier iets merkt. Hoe langer u rondloopt met een tandvleesontsteking hoe hardnekkiger het probleem kan worden. De ontsteking kan zich namelijk uitbreiden van de tandvleesrand naar het ondergelegen kaakbot. Het tandvlees kan daardoor los komen van de tanden en kiezen.

 

Herken tijdig een tandvleesontsteking

Een vergevorderde tandvleesontsteking, ook wel parodontitis genoemd, bedreigt het houvast van uw tanden en kiezen door het afbreken van het kaakbot door de ontsteking. Op den duur kunnen daarom zelfs uw tanden en kiezen zelfs los komen te staan en in het ergste geval kunnen er tanden uitvallen. Eenmaal afgebroken kaakbot kan zich niet meer herstellen. Door tijdige herkenning van de parodontologie tandheelkundigen kunt u tandverlies door een ontsteking voorkomen.

 

Symptomen van parodontitis

U kunt parodontitis herkennen aan een aantal symptomen.

  • rood, slap of gezwollen tandvlees
  • Bloedend tandvlees tijdens het poetsen
  • Vieze smaak in de mond
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Veranderende stand van de tanden
  • Slechte adem

Ons ervaren team herkent tandvleesontstekingen tijdens de periodieke controle. Het is dan ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor uw periodieke controle en zelf goed te denken aan de dagelijks mondreiniging. Tandplak veroorzaakt ontstoken tandvlees. Het is dus van belang om uw mond goed te reinigen. Een tandvleesontsteking wil je immers voorkomen.

 

Vergoeding voor parodontitis behandeling

De zorg door de mondhygiëniste wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg heeft afgesloten. Informeer naar de voorwaarden bij uw eigen zorgverzekeraar.

 

Maak een afspraak!

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd op het gebied van parodontologie, het behandelen van tandvleesontstekingen. Heeft u interesse in een behandeling? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag!

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.