Paradontologie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een stralend gebit?
Maak een afspraak

Parodontologie

Het specialisme parodontologie richt zich op het steunweefsel van de tanden en kiezen, het kaakbot en het tandvlees. De afdeling parodontologie behandelt vergevorderde tandvleesontstekingen, ook wel parodontitis genoemd. Bij een tandvleesontsteking is het bind- en steunweefsel rondom de tanden en kiezen ontstoken. Tandplak is de voornaamste oorzaak van een tandvleesontsteking. Tandplak nestelt zich namelijk op de overgang tussen de tanden en het tandvlees en blijft vaak voor een lange periode onopgemerkt. Wanneer u een lange tijd rondloopt met een tandvleesontsteking kan dit uitgroeien tot een hardnekkig probleem. De ontsteking kan zich namelijk uitbreiden van de tandvleesrand naar het ondergelegen kaakbot. Het tandvlees kan daardoor los komen van de tanden en kiezen.

 

 

Herken tijdig een tandvleesontsteking

Een vergevorderde tandvleesontsteking, ook wel parodontitis genoemd, bedreigt het houvast van uw tanden en kiezen. Het kaakbot wordt namelijk langzaam afgebroken door de ontsteking. Dit kan ertoe leiden dat op den duur uw tanden en kiezen los komen te staan en in het ergste geval zelfs uit kunnen vallen. Eenmaal afgebroken kaakbot kan zich niet meer herstellen. Herken daarom tijdig een tandvleesontsteking en voorkom tandverlies!

 

Symptomen van parodontitis

U kunt parodontitis herkennen aan een aantal symptomen.

  • rood, slap of gezwollen tandvlees
  • Bloedend tandvlees tijdens het poetsen
  • Vieze smaak in de mond
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Veranderende stand van de tanden
  • Slechte adem

Is er sprake van een tandvleesontsteking? Dan herkent ons ervaren team dit tijdens de periodieke controle. Daarom is het zeer belangrijk om regelmatig de tandarts te bezoeken en zelf goed te denken aan de dagelijks mondreiniging. Ontstoken tandvlees wordt voornamelijk veroorzaakt door tandplak. Tandplak kunt u voorkomen of verwijderen door regelmatig uw gebit grondig te reinigen.

 

Vergoeding voor parodontitis behandeling

De zorg door de mondhygiëniste wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg heeft afgesloten. Heeft u vragen of twijfelt u over de vergoeding? Informeer naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar!

 

Maak een afspraak!

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd op het gebied van parodontologie, het behandelen van tandvleesontstekingen. Heeft u interesse in een behandeling of vermoedt u dat u last heeft van een tandvleesontsteking? Neem dan vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag!