Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Overstappen van tandarts

Wilt u overstappen van tandarts? Dan bent u vrij om te kiezen wie uw nieuwe tandarts wordt. Veel patiënten die overstappen naar onze praktijk zijn ontevreden over de tandarts. Zonde, want dit betekent vaak dat de personen lange tijd niet naar de tandarts zijn geweest. We krijgen ook nieuwe patiënten binnen die overstappen, omdat de praktijk wordt overgenomen door een nieuwe tandarts. Een praktijkovername of grote verandering binnen de tandartspraktijk is vaak aanleiding om te heroriënteren en over te stappen van tandarts. Wanneer u gaat verhuizen, is het niet perse nodig om over ts stappen van tandarts. U kunt gewoon bij uw huidige tandarts blijven, natuurlijk is het fijner om een tandartspraktijk in de buurt te hebben. Deze kunt u zelf kiezen. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat u zelf kunt kiezen om over te stappen van tandarts. Kies dan ook de tandartspraktijk waar u zich het prettigst voelt en die het meeste te bieden heeft. Wij helpen u graag om soepel over te stappen van de huidige tandarts.

Zorgeloos overstappen van tandarts

Een tandarts heeft geen acceptatieplicht voor nieuwe patiënten, dit omdat niet iedere tandarts ruimte heeft voor nieuwe patiënten. Als een tandartspraktijk vol zit, dan hoeft de tandarts u niet te behandelen. Kliniek Tandheelkunde Sneek verwelkomt graag nieuwe patiënten. U kunt dus zorgeloos naar ons overstappen!

Inschrijven bij Kliniek Tandheelkunde Sneek kan eenvoudig online door het invullen van het inschrijf formulier. Zodra we uw tandartsgegevens (behandeling historie en recente foto’s) binnen hebben nemen wij contact met u op voor een intake. Neem tijdens de eerste afspraak uw identiteitsbewijs en verzekeringspasje mee. Zelf hoeft u niet bij uw zorgverzekeraar aan te geven dat u een nieuwe tandarts hebt. De verzekering verhuist automatisch mee. Afhankelijk van uw mondsituatie bespreken we dan of er ieder halfjaar een controle-afspraak nodig is of dat we direct van start gaan met een behandeltraject.

Natuurlijk moet u het uitschrijven bij uw ‘oude’ tandarts niet vergeten. Het uitschrijven bij uw tandarts kan mondeling, schriftelijk of telefonisch. Wij adviseren echter om dit schriftelijk te doen. Vergeet bij het uitschrijven niet om het volgende te melden:

  • De reden van uw overstap
  • Per wanneer u overstapt
  • De naam van uw nieuwe tandarts zodat uw dossier overgedragen kan worden.

Stap over naar Kliniek Tandheelkunde Sneek

Onze Kliniek heeft naast de reguliere mondzorg alle specialismen in huis voor de beste passende behandeling. Zo zijn wij de eerste praktijk in Noord-Nederland die behandelingen onder volledige narcose uitvoert. Het behandelen van angst patiënten is een van onze specialismen. In onze moderne praktijk krijgt u altijd de best mogelijke zorg. Schrijf u nu online in bij Kliniek Tandheelkunde Sneek. Ons team heet u van harte welkom. We zijn dé tandarts in het verzorgingsgebied Balk, Bolsward, Drachten, Heeg, Heerenveen, IJlst, Joure, Leeuwarden, Sneek en Workum.