Orthodontie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg

Orthodontie controle en verwijzing

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkeling van het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten. Wanneer er een afwijkende ontwikkeling van het gebit of een verkeerde stand van de kaak wordt geconstateerd, dan verwijzen wij uw kind door naar de orthodontist.

 

Wat doet de orthodontist?

Bij onregelmatigheden bij de stand van de tanden van uw kind is de orthodontist de specialist. De orthodontist kan een beugel adviseren wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar passen. De orthodontist maakt een afdruk van boven- en ondertanden en maakt röntgenfoto’s en gewone foto’s. Hierdoor kan de orthodontist zien welke soort beugel de beste optie is. Uw kind krijgt dan een slotjesbeugel of beugel die uw kind zelf uit kan doen, zoals een buitenboordbeugel. Met het dragen van een beugel wordt gemiddeld na twee jaar het gewenste resultaat bereikt en kan uw kind genieten van mooie rechte tanden. Het dragen van een beugel kan veel voordelen hebben voor uw kind. Zo kan uw kind na het dragen van de beugel bijvoorbeeld makkelijker de tanden poetsen en weer beter kauwen.

 

Waarom naar de orthodontist?

Kliniek Tandheelkunde Sneek verwijst uw kind door naar een orthodontist, omdat een scheef gebit er niet alleen minder fraai uit ziet, maar ook op latere leeftijd voor klachten kan zorgen. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kauwen minder goed lukt, tandvlees ontstoken raakt of dat de tanden sneller slijten en beschadigen. De tandarts van Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten en verwijst uw kind door naar de orthodontist zodra er een afwijkende ontwikkeling aan het gebit wordt geconstateerd. Mocht een verwijzing naar de orthodontist nodig zijn, dan zal hij dit tijdens de halfjaarlijkse controles aan u kenbaar maken.

 

Heeft u vragen over orthodontie?

Heeft u vragen over de ontwikkeling van het gebit van uw kind of wilt u meer informatie over de orthodontist? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.