Orthodontie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg
Neem contact op

Orthodontie

Orthodontie is het corrigeren en optimaliseren van de stand van de tanden, kiezen en kaken. Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkelingen van het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten. Bij een afwijking in de ontwikkeling van het gebit of bij een verkeerde stand van de kaak wordt direct actie ondernomen door de orthodontist.

 

Wat doet een orthodontist?

Een orthodontist houdt afwijkingen van het gebit in de gaten. Dit kan zowel het verkeerd groeien van de kaken zijn of een onregelmatige stand van het gebit. De vorm van tanden, kiezen en kaken is voor een deel erfelijk bepaald. Tijdens de groeiperiode kunnen mondgewoonten de vorm van de kaken en de stand van de kiezen en tanden veranderen. Bij onregelmatigheden bij de stand van de tanden van uw kind is een orthodontist gespecialiseerd. Wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar passen kan een orthodontist een beugel adviseren. De orthodontist maakt dan een afdruk van de boven- en ondertanden en maakt naast röntgenfoto’s  ook gewone foto’s. Hierdoor kan er worden gekeken welke soort beugel de beste uitkomst biedt. Welke beugel uw kind krijgt, hangt dus af van wat er precies aan het gebit moet gebeuren. Ditzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling. Gemiddeld wordt twee jaar na het dragen van een beugel het gewenste resultaat bereikt en kan uw kind genieten van mooie rechte tanden.

 

Het plaatsen van een beugel

Wanneer er een beugel wordt geadviseerd, wordt er eerst een afdruk van de boven- en ondertanden gemaakt. Vervolgens worden er een aantal röntgen- en normale foto’s van het gebit gemaakt. Hierdoor kan de orthodontist zien welke soort beugel de beste optie is. Welke beugel uw kind krijgt, hangt dus af van de stand van de tanden, kiezen en kaken. Ditzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling. Voor het beste resultaat wordt een beugel over het algemeen twee jaar gedragen.

 

Waarom naar de orthodontist?

De tandarts van Kliniek Tandheelkunde Sneek verwijst uw kind door naar een orthodontist, omdat een scheef gebit er niet alleen minder fraai uit ziet, maar ook op latere leeftijd voor klachten kan zorgen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kauwen minder goed lukt, tandvlees ontstoken raakt of dat de tanden sneller slijten en beschadigen. De tandarts van Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt het gebit van uw kind goed in de gaten en verwijst uw kind door zodra er een afwijkende ontwikkeling aan het gebit wordt vastgesteld. Het dragen van een beugel kan veel voordelen hebben voor uw kind. Zo kan uw kind na het dragen van de beugel bijvoorbeeld makkelijker de tanden poetsen en weer beter kauwen. Mocht een verwijzing naar de orthodontist nodig zijn, dan zal de tandarts van onze kliniek dit tijdens de halfjaarlijkse controles laten weten.

 

Heeft u vragen over orthodontie?

Heeft u vragen over de ontwikkeling van het gebit van uw kind of wilt u meer informatie over de orthodontist? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!