Orthodontie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg
Neem contact op

Orthodontie controle en verwijzing

Orthodontie is het corrigeren en optimaliseren van de stand van het gebit en de kaken. Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkelingen van het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten. Bij afwijkende ontwikkelingen van het gebit of bij een verkeerde stand van de kaak wordt meteen actie ondernomen door de orthodontist.

 

Wat doet de orthodontist?

Een orthodontist houdt afwijkingen van het gebit in de gaten. Dit kan zowel een verkeerde groei van de kaken zijn of het gebit heeft een onregelmatige stand. De vorm van tanden, kiezen en kaken is gedeeltelijk erfelijk bepaald. Tijdens de groeiperiode kunnen mondgewoonten de vorm van de kaken en de stand van de kiezen en tanden veranderen. Bij onregelmatigheden bij de stand van de tanden van uw kind is de orthodontist de specialist. De orthodontist kan een beugel adviseren wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar passen. De orthodontist maakt een afdruk van boven- en ondertanden en maakt röntgenfoto’s en gewone foto’s. Hierdoor kan de orthodontist zien welke soort beugel de beste optie is. Welke beugel uw kind krijgt, hangt dus af van wat er precies moet gebeuren. Ditzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling. Gemiddeld wordt twee jaar na het dragen van een beugel het gewenste resultaat bereikt en kan uw kind genieten van mooie rechte tanden.

 

Het plaatsen van een beugel

Het kan voorkomen dat de orthodontist een beugel adviseert. Dit kan zijn omdat de tanden scheef staan of omdat de kaken niet goed op elkaar passen. Als eerste maakt de orthodontist een afdruk van boven- en ondertanden en worden er röntgenfoto’s en gewone foto’s gemaakt. Hierdoor kan de orthodontist zien welke soort beugel de beste optie is. Welke beugel uw kind krijgt, hangt dus af van wat er precies moet gebeuren. Ditzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling. Gemiddeld wordt twee jaar na het dragen van een beugel het gewenste resultaat bereikt en kan uw kind genieten van mooie rechte tanden.

 

Waarom naar de orhodontist?

Kliniek Tandheelkunde Sneek verwijst uw kind door naar een orthodontist, omdat een scheef gebit er niet alleen minder fraai uit ziet, maar ook op latere leeftijd voor klachten kan zorgen. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kauwen minder goed lukt, tandvlees ontstoken raakt of dat de tanden sneller slijten en beschadigen. De tandarts van Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt het gebit van uw kind nauwlettend in de gaten en verwijst uw kind door naar de orthodontist zodra er een afwijkende ontwikkeling aan het gebit wordt geconstateerd. De orthodontist is de specialist voor scheve tanden en kiezen. De specialist begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Het dragen van een beugel kan veel voordelen hebben voor uw kind. Zo kan uw kind na het dragen van de beugel bijvoorbeeld makkelijker de tanden poetsen en weer beter kauwen. Mocht een verwijzing naar de orthodontist nodig zijn, dan zal de tandarts van onze Kliniek dit tijdens de halfjaarlijkse controles aan u kenbaar maken.

 

Heeft u vragen over orthodontie?

Heeft u vragen over de ontwikkeling van het gebit van uw kind of wilt u meer informatie over de orthodontist? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!