Optimale bescherming met een bitje op maat!

De zomer is voorbij en bij veel sportclubs wordt weer gesport! Bij een sport als hockey is het superbelangrijk en zelfs verplicht om een bitje te dragen. Tot en met 30 november 2020 kunnen daarom alle hockeyers van S.M.H.C. bij Kliniek Tandheelkunde Sneek weer een bitje op maat laten maken. En dat voor slechts €50,- (normaal €125,-) 

 

Een klap van een hockeystick of een bal kan behoorlijk hard aankomen. Al helemaal op je gebit. Het gebruik van een gebitsbeschermer is de perfecte oplossing om dit risico te verkleinen. Sinds het seizoen van 2015-2016 heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond het zelfs verplicht gesteld om een bitje te dragen. Zo beschermt een bitje niet alleen je tanden, maar ook je tandvlees, lippen en wangen. Is er ondanks het dragen van een gebitsbeschermer toch een tand uit geslagen? Het bitje vangt de tand op, zodat deze niet zoek raakt. 

 

Kliniek Tandheelkunde Sneek helpt de hockeyers van S.M.H.C. al jaren met het beschermen van hun gebit. Een standaard bitje past vaak niet goed om alle tanden heen, wat leidt tot minder goede 

 

bescherming. Sommige spelers dragen daarom liever geen bitje, met alle gevolgen van dien. Zo brak Nederlands International Seve van Ass zijn kaak én verloor zeven tanden omdat hij geen bitje droeg. Een goede pasvorm is daarom van belang om zonder irritaties te kunnen sporten. Een bitje op maat zit goed vast in de mond, stoort niet bij de ademhaling, is smaak- en geurloos en je kunt er gewoon mee praten. Bovendien gaan de bitjes op maat een stuk langer mee!  

 

In verband met de coronamaatregelen is er dit jaar geen mogelijkheid om op de club een bitje op te laten meten. Leden van S.M.H.C. kunnen tot en met 30 november 2020 terecht bij Kliniek Tandheelkunde Sneek voor je eigen bitje op maat voor slechts €50,- (contact te betalen tijdens het happen).   

 

Ga voor verdere informatie naar www.tandartssneek.nl/gebitsbeschermer