Met veel plezier naar het werk!

Ieder dag weer gaan ze met veel plezier naar de praktijk. Niet omdat alleen omdat ze het werk zo leuk vinden, maar ze leren ook iedere weer dag van elkaar. Positieve feedback, dát is de kracht van het bevlogen team! Aan het hoofd van de roze brigade staat tandarts-implantoloog Frank Post. Na zijn studie begon de Beverwijker een praktijk in Duitsland, maar in 2004 streek hij met zijn vrouw  Doris neer in Sneek.

 

Begonnen met nulpatiënten groeide de kliniek in no time uit tot een innovatieve praktijk, onder 

andere gespecialiseerd in behandelingen onder volledige narcose voor extreem angstige patiënten. En de inmiddels negentien medewerkers zijn goed op elkaar ingespeeld. “We hebben elkaars volledige vertrouwen”, zegt preventie-assistente Mariëtte. “En dat is lekker werken. Frank heeft best kritiek, maar ondanks dat hij de baas is, kan hij die zelf ook goed hebben! Zo kom je samen tot de beste behandeling voor de patiënt.” Tamara kan dat alleen maar beamen: “Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. En als er een keer iets is, spreek je dat meteen uit.” Spil bij dat principe is ook zeker praktijkmanager Doris Post. “De dagen zijn echt niet gevuld met teamoverlegjes, daar hebben we simpelweg de tijd niet voor. Maar met regelmaat worden er wel één-op-één gesprekken gevoerd.” Dat speelde helemaal toen corona uitbrak. “De angst sloeg als een soort verlamming toe”, vertelt praktijk-eigenaar Post. “Niet alleen naar de patiënten toe, maar collega’s maakten zich ook grote zorgen over zichzelf en, heel mooi om te zien, over elkaar. De saamhorigheid was en is nog steeds groot wat dat betreft.” Balie-medewerkster Marleen knikt: “We hebben onderling veel met elkaar gesproken. Zo’n uitzonderlijke situatie schept ook een hechte band.” Haar directe collega Yrea volgt ook een opleiding voor tandarts-assistente. “Je krijgt hier alle kansen om je verder te ontwikkelen”, klinkt het enthousiast uit de mond van Marleen. “Ik vind dit vak echt helemaal geweldig!” Wat dat betreft zit ze goed: het coachen van jonge mensen staat bij de Posts hoog in het vaandel. “Vaak zie je al wat voor vlees je in de kuip hebt”, vertelt Doris. “Zo kwam onze  praktijkondersteuner Lia hier binnen als stagiaire. Inmiddels kunnen we niet meer zonder haar! Ja, als ze het in zich hebben, komt het aan op goede begeleiding. Dat zien we als een uitdaging.” Ze spreekt oprecht van een ideaal team.

 

Naast het administratieve personeel werken er inmiddels vier tandartsen, twee tandtechnici, zes (preventie)assistenten en twee mondhygiënisten in de kliniek. Marleen noemt het een leuke mix van jong en ‘oud’. “Iedereen heeft hetzelfde doel, maar is door leeftijd en dus ervaring toch heel anders. En dan is het mooi als je zo voor elkaar openstaat.” De bereidheid om even bij te springen als het nodig is, is dan ook groot. “We zijn er gewoon altijd voor elkaar! Nee, hier klaagt niemand als we een keertje uitlopen.”