Kunstgebit
Een kunstgebit maakt uw gebit
weer compleet
Neem contact op

Een kunstgebit

Er zijn verschillende redenen voor het overwegen van een kunstgebit. Een kunstgebit is een namelijk een goede oplossing als uw tanden en of kiezen niet gerepareerd kunnen worden. Ook een kaakontsteking kan een reden zijn om over te gaan naar een kunstgebit. U kunt een gedeeltelijk of een compleet nieuw gebit krijgen. De eerste paar dagen is het erg wennen aan een kunstgebit. Kliniek Tandheelkunde Sneek zal ervoor zorgen dat de overgang naar een kunstgebit zo gemakkelijk mogelijk zal verlopen.

Volledige prothese of kunstgebit

Nederland telt ongeveer drie miljoen mensen die zijn voorzien van een volledig kunstgebit. Een volledig kunstgebit of een volledige prothese is de ideale oplossing als uw tanden en kiezen getrokken moeten worden. Een kunstgebit is uitneembaar en zit vast in de mond middels een laagje speeksel tussen het kunstgebit en het tandvlees. Een kunstgebit in een bewegelijke mond is niet eenvoudig. Het kan voorkomen dat uw kunstgebit niet altijd op z’n plek blijft zitten. Voornamelijk in de onderkaak kunt u deze problemen ondervinden. Met behulp van implantaten kan dit worden voorkomen. Ook kunt u ervoor kiezen om een klikgebit te nemen.

Eten met een kunstgebit

Eten met een nieuw kunstgebit voelt in het begin eerst nog wat vreemd aan, u bent geneigd voorzichtig te eten. Na een paar dagen went het nieuwe kunstgebit en zult u ervaren dat het eten van harder voedsel steeds beter gaat. Neem daarom vooral in het begin iets meer tijd voor het eten van een appel of een stuk vlees.

Praten met een kunstgebit

Net als met het eten bent u in het begin met praten ook wat onwennig. U zult ervaren dat u last krijgt van slissen. Ook zullen bepaalde klanken wat anders klinken dan u zelf gewend bent. U kunt het gevoel hebben of u met een volle mond praat. Na enkele dagen zal het praten steeds beter worden.

Reinigen van het kunstgebit

Net als echte tanden en kiezen moet een kunstgebit ook goed verzorgd worden. Als u uw kunstgebit niet schoonmaakt kan er tandplak en tandsteen ontstaan waardoor het tandvlees ontstoken kan raken. Wij adviseren om uw kunstgebit na elke maaltijd goed te reinigen om ontstekingen te voorkomen. U kunt uw kunstgebit het beste schoonmaken met een speciale borstel en water.

Bent u toe aan een kunstgebit?

Ondervind u problemen aan uw gebit en bent u toe aan een kunstgebit? Kliniek Tandheelkunde Sneek heeft alle kennis en ervaring om u te kunnen helpen. Neem vandaag contact op of schrijf u online bij ons in. Onze medewerkers helpen u graag.