Kronen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
schrijf u in

Een kroon plaatsen bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Als u niet meer optimaal kunt genieten van uw eten is een kroon wellicht de oplossing om dit probleem te verhelpen. Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Een kroon is een kap die geplaatst wordt over de tand en/of kies. Een kroon plaatsen zorgt ervoor dat uw tanden en kiezen de oorspronkelijke vorm weer terugkrijgen.

Beschadigde of slechte tanden vervangen

Een kroon plaatsen is een goede oplossing voor het vervangen van uw slechte of beschadigde kiezen. Kronen zullen zodanig worden gemaakt dat ze de oorspronkelijke vorm en kleur behouden. Het plaatsen van een kroon wordt als behandeling uitgevoerd als de tand en/of kies onvoldoende houvast geeft voor het plaatsen van een vulling. Tandbederf kan een oorzaak zijn waardoor een groot gedeelte van de tand of kies verloren is gegaan. Daarnaast verbetert het plaatsen van een kroon uw uiterlijk.

Het plaatsen van een kroon

Een kroon is een kapje wat precies op de tand past. Bij het plaatsen van de kroon wordt er eerst een deel van de tand of kies afgeslepen, zodat er genoeg ruimte komt om de kroon te plaatsen. Vervolgens wordt een afdruk van uw gehele kaak gemaakt en met name van het gedeelte waar de kroon moet worden geplaatst. Om te kunnen bepalen hoe de tanden en kiezen op elkaar passen wordt een beetregistratie gemaakt. Na deze stappen volgt de kleurbepaling. Wanneer de kroon voor in uw mond wordt geplaatst, is het van belang dat de kleur in lijn ligt met de andere tanden in uw gebit. Daarna krijgt u eerst een noodvoorziening over uw afgeslepen tand. De metingen van de kroon zijn nu gedaan waarna de kroon kan worden gemaakt. Wanneer de kroon is ontwikkeld kan de kap over uw tand of kies worden geplaatst. Door de perfecte vorm van een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke staat weer terug.

Onderhouden van kronen

Het onderhouden van uw gebit bij kronen is erg belangrijk. Dagelijkse mondhygiëne zorgt ervoor dat het tandvlees rondom de kroon goed wordt gereinigd. Achter de kronen kan gemakkelijk tandplak worden gevormd. Deze plak kan weer leiden tot een tandvleesontsteking. Bij goed onderhoud kan een geplaatste kroon minstens tien jaar meegaan.

Wilt u meer weten over het plaatsen van een kroon?

Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikt over een gespecialiseerd team voor het plaatsen van een kroon. Wilt u weer een compleet gebit? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan graag voor u klaar.