Kronen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
schrijf u in

Kronen aanbrengen

Heeft u moeite met eten omdat er een stuk van een tand of kies mist? Dan is een kroon iets voor u. Een kroon is een vaste vervanging van een tand of kies en heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Het is een kapje van porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past, waardoor de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terugkrijgt. Met onze kronen krijgt u weer een mooi gebit en een stralende lach als visitekaartje van uw gezicht.

 

Kronen voor beschadigde tanden of kiezen

Kronen zijn een mooie oplossing voor tanden of kiezen die zijn beschadigd, verkleurd of anderszins een afwijkend uiterlijk hebben. Een kroon kan nodig zijn wanneer er onvoldoende houvast voor een vulling is. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Kronen lijken zo veel mogelijk op de oorspronkelijke vorm van uw tanden en kiezen en geven deze de oorspronkelijke functie weer terug.

 

Kronen aanbrengen

Een kroon zorgt ervoor dat u weer lekker kunt genieten van eten zonder pijn en moeite. Een kroon is een vaste vervanging van een tand of kies. Een kroon van porselein heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand en maakt uw gebit weer compleet. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. Hiervoor nemen wij echt de tijd om voor u het beste resultaat te bereiken. Met onze kronen krijgt u weer een mooi gebit en een stralende lach als visitekaartje van uw gezicht.

 

Kronen onderhouden

De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon minstens tien jaar meegaat. Een goede mondhygiëne heeft veel invloed op de duurzaamheid. Vooral het tandvlees rondom de kroon moet u goed reinigen. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon. Hier kan gemakkelijk tandplak achterblijven. Plak is de voornaamste veroorzaker van gaatjes langs de rand van uw kroon en ontsteking van het tandvlees. Het advies is om dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel te poetsen waarna u uw gebit met tandenstokers, ragers en/of flossdraad verzorgt. Onze mondhygiënist kan u hierbij adviseren.

 

Heeft u interesse in een kroon?

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het aanbrengen van kronen en bruggen. Wilt u weer een stralend gebit? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!