Kronen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
schrijf u in

Een kroon plaatsen bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Heeft u moeite met kauwen omdat er een stuk van een tand of kies mist? Dan is het plaatsen van een kroon over de beschadigde tand of kies een ideale oplossing. Kronen dienen als een permanente vervanging voor uw tanden of kiezen.  Kronen worden gemaakt van duurzame materialen, zoals porselein, zirkonium of metaal. Dit zorgt ervoor dat de kronen lang meegaan. Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het plaatsen van kronen. Hierdoor krijgt u weer een mooi gebit en een stralende lach.  

 

Het plaatsen van een kroon 

Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat over uw tand en/of kies wordt geplaatst. Om ruimte voor de kroon te maken wordt er eerst een deel van uw beschadigde tand of kies afgeslepen. Vervolgens wordt er een afdruk van uw kaak gemaakt om de grootte van de kroon te kunnen bepalen.  Ook wordt er met een beetregistratie bepaald of de onderste- en bovenste tanden en kiezen goed op elkaar passen.  Tot slot vindt er een kleurbepaling voor de kroon plaats. Door een natuurlijke kleur te kiezen past de kroon perfect bij de rest van uw tanden en kiezen. De kroon wordt op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de afgebroken of geslepen tand en/of kies de oorspronkelijke vorm terug en kunt u weer volop genieten tijdens het eten en onbezorgd lachen. 

  

Beschadigde of slechte tanden vervangen 

Het plaatsen van een kroon is een goede oplossing voor het vervangen van uw slechte of beschadigde tanden en/of kiezen. Kronen worden zo gemaakt dat ze de oorspronkelijke vorm en kleur van uw tanden en/of kiezen krijgen en daarom niet opvallen. Als de beschadigde tand en/of kies onvoldoende steun geeft voor het plaatsen van een vulling kan er een kroon worden geplaatst. Hierdoor wordt de tand of kies grotendeels gespaard en de uitstraling van uw gebit verbeterd. 

  

Onderhouden van kronen 

Het dagelijks onderhouden van uw gebit is erg belangrijk. Helemaal wanneer u kronen heeft. Een goede mondhygiëne zorgt ervoor dat het tandvlees rondom de kroon gezond blijft en de kroon minstens 10 jaar meegaat. Achter of tussen de kronen ontstaat gemakkelijk tandplak, waardoor tandvleesontsteking kan ontstaan. Dit kan voorkomen worden door een goede mondhygiëne.

 

Wilt u meer weten over het plaatsen van een kroon? Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van kronen. Wilt u weer een compleet gebit? Of wilt u advies of een kroon voor u de beste oplossing is? Neem dan contact op met de specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan graag voor u klaar. 

  

Heeft u interesse in een kroon? 

Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het aanbrengen van kronen. Door de duurzame materialen gaat een kroon minstens tien jaar mee. Wilt u weer uw stralende gebit terug? Neem dan vandaag nog contact op met ons op of schrijf u online bij ons in. Wij helpen u graag verder!