Kronen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
schrijf u in

Een kroon plaatsen bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Een kroon plaatsen bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Heeft u moeite met eten omdat er een stuk van een tand of kies mist? Dan is een kroon iets voor u. Kronen dienen als een duurzame vervanging voor uw tanden of kiezen. Het plaatsen van een kroon bij Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt u de ideale oplossing. Met onze kronen krijgt namelijk u weer een mooi gebit en een stralende lach als visitekaartje van uw gezicht.

 

Het plaatsen van een kroon

Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat over uw tand en/of kies wordt geplaatst. Eerst wordt een deel van uw tand of kies afgeslepen om ruimte voor de kroon te maken. Vervolgens wordt een afdruk van uw kaak gemaakt. Om te bepalen of de onderste- en bovenste tanden en kiezen op elkaar passen wordt bovendien een beetregistratie gemaakt. Na deze stappen volgt de kleurbepaling. Zo past de kroon perfect bij de rest van uw tanden en kiezen en valt hij niet op. De kroon wordt op de tand of kies vastgelijmd. Door de kroon krijgt de afgebroken of geslepen tand en/of kies de oorspronkelijke vorm terug en kunt u weer optimaal genieten van uw eten.

 

Beschadigde of slechte tanden vervangen

Een kroon plaatsen is een goede oplossing voor het vervangen van uw slechte of beschadigde kiezen. Kronen worden zo gemaakt dat ze de oorspronkelijke vorm en kleur behouden. Het plaatsen van een kroon wordt als behandeling uitgevoerd als de tand en/of kies onvoldoende houvast geeft voor het plaatsen van een vulling. Daarnaast verbetert een kroon de uitstraling van uw gebit en uw  uiterlijk.

 

Onderhouden van kronen

Het onderhouden van uw gebit is erg belangrijk wanneer u kronen heeft. Dagelijkse mondhygiëne zorgt ervoor dat het tandvlees rondom de kroon goed wordt gereinigd. Achter de kronen kan gemakkelijk tandplak worden gevormd. Deze plak kan weer leiden tot tandvleesontsteking. Bij goed onderhoud kan een geplaatste kroon minstens tien jaar meegaan. Wilt u meer weten over het plaatsen van een kroon?

 

Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikt over een gespecialiseerd team voor het plaatsen van een kroon. Wilt u weer een compleet gebit? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan graag voor u klaar.

 

Heeft u interesse in een kroon?

Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het aanbrengen van kronen. De materialen zijn zo duurzaam dat een kroon minstens tien jaar meegaat. Wilt u weer uw mooie lach terug? Neem dan vandaag nog contact op met ons op of schrijf u online bij ons in. Wij staan graag voor u klaar!