Klikgebit Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een mooie lach is het
Visitekaartje van uw gezicht
Neem contact op

Klikgebit met natuurlijke uitstraling

Zit uw kunstgebit los? Heeft u moeite met eten door een slecht passend kunstgebit? Overweeg dan eens ons klikgebit! Een klikgebit is de ideale vervanging van uw ontbrekende tanden of kiezen. Een klikgebit wordt letterlijk in uw mond vastgeklikt, waardoor deze steviger is dan een normaal kunstgebit. Dit doen wij door twee tot zes implantaten in uw boven- of onderkaak te plaatsen. Bijten met uw voortanden kan hierdoor eenvoudiger. Zo kunt u na het plaatsen van een klikgebit weer zorgeloos lachen en optimaal genieten van eten en drinken zonder bang te zijn dat uw gebit losschiet. Die mooie lach is immers het visitekaartje van uw gezicht.

 

Voordelen van een klikgebit

Wanneer u een kunstgebit heeft wat niet bevestigd zit aan uw kaakbot, heeft uw kaakbot in principe geen functie meer. Hierdoor zal het bot na een tijdje gaan slinken. Door het slinken van uw kaakbot zal uw kunstgebit losser gaan zitten en kunt u problemen krijgen met eten en drinken. Bij een klikgebit is dit niet van toepassing, omdat de implantaten verankerd zitten in uw kaakbot. Het kaakbot blijft dus een belangrijke functie vervullen en zal niet (verder) slinken. Een ander belangrijk voordeel van een klikgebit is dat u geen last heeft van een gehemelte in de bovenkaak. Uw vermogen om te proeven blijft hierdoor gelijk of wordt zelfs verbeterd. Daarnaast is het klikgebit gemaakt van licht materiaal, waardoor het zeer natuurlijk aanvoelt in uw mond. Het schoonmaken van een klikgebit is erg eenvoudig doordat u deze uit uw mond kunt nemen. Met vaste implantaten is dit niet mogelijk. Bovendien komen drukplekken van een klikgebit zelden voor. Wilt u meer weten over de voordelen van een klikgebit? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op of kom langs in de praktijk.

 

Voor wie is een klikgebit geschikt?

Een klikgebit is geschikt voor iedereen die ongemak ervaart van een gewoon kunstgebit, of voor wie gelijk een goede keuze wil maken bij een permanente vervanging van natuurlijke tanden en kiezen. Om in aanmerking te komen voor een klikgebit is goede mondhygiëne van essentieel belang. Wij willen graag voorkomen dat er complicaties optreden na het plaatsen van de implantaten voor het klikgebit. Daarom kijken wij voorafgaand aan de behandeling altijd naar uw specifieke situatie. Wanneer u nog niet in aanmerking komt voor een klikgebit, kunnen wij voor u een behandelplan opstellen.  Wij werken dan samen met u naar de behandeling toe. Maak een afspraak voor een gebitsanalyse om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

 

Heeft u interesse in een klikgebit?

Doorgaans wordt een klikgebit grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgt voor u de aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Lach weer zorgeloos na een behandeling en geniet van uw eten en drinken. Bent u geïnteresseerd in andere oplossingen om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen? Bekijk dan ook eens onze pagina over de teeth-in-an-hour techniek. Voor meer informatie kunt u langskomen in onze praktijk, of contact opnemen via de website. Onze experts vertellen u graag meer over uw mogelijkheden voor een klikgebit.