Klikgebit Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een mooie lach is het
Visitekaartje van uw gezicht

Klikgebit met natuurlijke uitstraling

Zit uw kunstgebit los of kunt u niet meer goed eten omdat u één of meerdere tanden mist? Dan kunt u overwegen om een klikgebit te nemen. Een klikgebit is een kunstgebit, dat op twee tot zes implantaten in uw onder- of bovenkaak wordt vastgeklikt. Een klikgebit zit stevig vast waardoor u weer vrijuit kunt lachen en praten zonder het gevoel te hebben dat uw kunstgebit losschiet. Vooral het bijten met uw voortanden gaat een stuk gemakkelijker met een klikgebit. U zult weer gaan stralen en genieten, want een mooie lach is immers het visitekaartje van uw gebit.

 

Slinken van de kaak

Het dragen van een kunstgebit leidt in veel gevallen tot het slinken van de kaak waardoor uw kunstgebit los kan komen te zitten. Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces dat ontstaat wanneer uw kaakbot geen functie meer vervult. Door het plaatsen van een implantaat zorgt een klikgebit ervoor dat uw kaak niet verder slinkt. Een klikgebit is vaak fijner om te dragen door de stevigheid. Een klikgebit verschuift namelijk niet in de mond en ook heeft u geen last meer van een gehemelte in de bovenkaak waardoor u weer beter kunt proeven.

 

Voordelen van een klikgebit

  • door de plaatsing op de implantaten zit het klikgebit stevig vast en gaat de kaak niet slinken
  • het klikgebit is gemaakt van licht materiaal
  • het gehemelte in uw mond blijft vrij doordat er geen plaat nodig is
  • een klikgebit geeft een natuurlijke uitstraling
  • een klikgebit is makkelijker schoon te houden en geeft zelden drukplekjes

 

Voor wie is een klikgebit geschikt?

Wanneer u problemen heeft met uw kunstgebit en onzeker bent door het losschieten van uw kunstgebit dan biedt een klikgebit de juiste oplossing voor u. Door middel van een klikgebit kunt u uw zekerheid terugkrijgen en weer een mooie lach laten zien. Voor patiënten die niet tevreden zijn over het functioneren van het eigen gebit door loszittende tanden of tanden die ontbreken, is een klikgebit een ideale oplossing. Naast uw klachten zijn er ook een aantal factoren van invloed voor de keuze van een klikgebit. Uw mond moet in goede gezondheid verkeren voordat er implantaten in uw gebit kunnen worden geplaatst. Het klikgebit wordt namelijk op de implantaten geplaatst. Wanneer u problemen heeft met de gezondheid van de mond is het af te raden om aan een klikgebit te beginnen.

  

Heeft u interesse in een klikgebit?

Een klikgebit zorgt ervoor dat uw mooie lach weer verschijnt. In de meeste gevallen wordt een klikgebit grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Kliniek Tandheelkunde Sneek zorgt voor de aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een klikgebit? Neem dan contact op met een van de experts van Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan altijd voor u klaar!

 

Voor meer informatie download de brochure.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.