Kinderspreekuur

Kinderspreekuur

Het kindergebit staat bij Kliniek Tandheelkunde Sneek hoog in het vaandel. Wilt u meer informatie over het speciale kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek? Neem gerust contact met ons op en wij geven u alle informatie die u nodig heeft. Wij helpen uw kinderen graag!

Kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Als de eerste melktandjes doorbreken heeft ieder kind een gezond gebit. Er zitten in de tandjes geen gaatjes en tandbederf. Wij willen er daarom ook alles aan doen om het mooie kindergebit te behouden. Vanaf het moment dat de eerste tanden doorbreken is het van groot belang om het kindergebit goed te onderhouden met dagelijkse mondzorg. Zo voorkomt u tandplak en worden gaatjes tegengegaan. Het onderhouden van het kindergebit begint met twee keer op een dag te poetsen. Om de kinderen alvast aan de tandarts te laten wennen kunt u uw kinderen alvast meenemen naar uw eigen tandartscontroles. Op deze manier raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en onze medewerkers. Daarnaast biedt onze kliniek ook een speciaal kinderspreekuur aan.

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt een speciaal kinderspreekuur om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de tandarts. Tijdens dit kinderspreekuur leren kinderen alles over een tandartscontrole. De kinderen mogen plaatsnemen in de tandartsstoel en krijgen alle ruimte om vragen te stellen. Zo krijgen zij een beeld over de behandelingen en over de instrumenten die worden gebruikt. Het kinderspreekuur is een goede manier om mogelijke angst bij uw kind weg te nemen, zodat uw kind in de toekomst zonder zorgen naar de tandarts gaat. Afhankelijk van de belangstelling voor het kinderspreekuur wordt een tijd en dag nader bepaald.

Tandartscontrole van kindergebit

Om uw kind alvast aan de tandarts te laten wennen, adviseert ons team om uw kind van kleins af aan meenemen naar uw eigen halfjaarlijkse controleafspraak. Hierdoor kan uw kind op jonge leeftijd al meekijken en ervaren hoe het is om in een tandartsstoel te zitten. Ons team adviseert om de tandjes van uw kind, vanaf het moment dat ze doorbreken, te laten controleren. Hierdoor kunnen wij de ontwikkeling van het gebit van uw kind goed in de gaten houden. De tandarts kijkt dan alleen in het mondje van uw kind en telt de tandjes. Ook kan de tandarts u als ouder(s) voorlichting geven over de verzorging van het kindergebit.

Vanaf het derde levensjaar is het verstandig om het kindergebit van uw kleuter elk half jaar te laten controleren. Tijdens deze controle bekijken wij de tanden en kiezen. Wij begeleiden uw kind bij de ontwikkeling van een goed gebit en behandelen het gebit als dat nodig is. Onze specialisten vinden het belangrijk om de kiezen van uw kind direct te sealen, zodat de kans op gaatjes wordt verminderd. Daarnaast passen wij een fluorbehandeling toe om het kindergebit extra te beschermen. Door vroegtijdig te sealen en fluorbehandelingen toe te passen wordt tandbederf tegengegaan.