Kinderspreekuur Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Ieder kind wordt geboren met een gebit zonder gaatjes en dat willen wij graag zo houden. Vanaf het eerste moment dat er melktanden doorbreken is het van belang om het kindergebit goed te onderhouden. Zo wordt tandplak voorkomen en gaatjes tegengegaan. Het onderhouden van het kindergebit begint met het twee dagelijks poetsen. Daarnaast kunt u uw kinderen alvast meenemen naar uw eigen controles om de kinderen alvast aan de tandarts te laten wennen. Op deze manier raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en onze medewerkers. Daarnaast kunt u bij het kinderspreekuur van Tandheelkunde Sneek terecht.

 

Kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt een speciaal kinderspreekuur om kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de tandarts. Tijdens dit kinderspreekuur leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij een tandartscontrole. De kinderen mogen plaatsnemen in de tandartsstoel en krijgen alle ruimte om vragen te stellen over behandelingen of over de instrumenten die worden gebruikt bij een tandartscontrole. Het kinderspreekuur is een goede manier om eventuele angst bij uw kind weg te nemen zodat ook in de toekomst uw kind zonder zorgen naar de tandarts gaat. Afhankelijk van de belangstelling wordt een tijd en dag bepaald voor het kinderspreekuur.

 

Tandartscontrole van kindergebit

Om uw kind alvast aan de tandartscontrole te laten wennen kunt u uw kind alvast meenemen naar uw eigen controles. Wij adviseren om uw kinderen al vanaf een leeftijd van twee jaar mee te nemen naar uw halfjaarlijkse tandartscontrole. Zo worden kinderen vertrouwd met de tandarts en onze medewerkers. Uw kind kan op jonge leeftijd al mee kijken en ervaren hoe het is om in een tandartsstoel te zitten. Vanaf het derde levensjaar zien wij uw kleuter zelf ook graag elk half jaar voor een controle. Tijdens de periodieke controle van uw kind bekijken wij de tanden en kiezen. Wij begeleiden uw kind bij de ontwikkeling van een goed gebit en behandelen het gebit wanneer dat nodig is. Zo vinden wij het belangrijk om de kiezen van uw kind direct te sealen. Het sealen van de kiezen verkleint de kans op gaatjes. Daarnaast passen wij een fluorbehandeling toe om het kindergebit extra te beschermen. Door te sealen en fluorbehandelingen toe te passen wordt tandbederf tegengegaan. 

 

Interesse voor het kinderspreekuur?

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Wilt u meer informatie over het kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek? Neem gerust contact met ons op en wij geven u alle informatie die u nodig heeft. Wij helpen uw kinderen graag!