Kinderspreekuur Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Iedereen wordt geboren met een mooi gebit zonder gaatjes en dat willen wij natuurlijk graag zo houden. Vanaf het moment dat de eerste tanden doorbreken is het van groot belang om het kindergebit goed te onderhouden. Zo voorkom je tandplak en worden gaatjes tegengegaan. Het onderhouden van het kindergebit begint met het twee keer op een dag poetsen. Daarnaast kunt u uw kinderen alvast meenemen naar uw eigen controles om de kinderen alvast aan de tandarts te laten wennen. Op deze manier raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en onze medewerkers. Bovendien kunt u bij het kinderspreekuur van Tandheelkunde Sneek terecht.

 

Kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt een speciaal kinderspreekuur om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de tandarts. Tijdens dit kinderspreekuur leren kinderen wat er allemaal komt kijken bij een tandartscontrole. De kinderen mogen plaatsnemen in de tandartsstoel en krijgen alle ruimte om vragen te stellen over behandelingen of over de instrumenten die worden gebruikt. Het kinderspreekuur is een goede manier om mogelijke angst bij uw kind weg te nemen, zodat ook in de toekomst uw kind zonder zorgen naar de tandarts gaat. Afhankelijk van de belangstelling voor het kinderspreekuur wordt een tijd en dag nader bepaald.

 

Tandartscontrole van kindergebit

Om uw kind alvast aan de tandarts te laten wennen, kunt u uw kind alvast meenemen naar uw eigen controles. Wij adviseren om uw kinderen al vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar uw halfjaarlijkse controleafspraak. Uw kind kan op jonge leeftijd al mee kijken en ervaren hoe het is om in een tandartsstoel te zitten. Vanaf het derde levensjaar zien wij uw kleuter zelf ook graag elk half jaar voor een controle. Tijdens deze controle bekijken wij de tanden en kiezen. Wij begeleiden uw kind bij de ontwikkeling van een goed gebit en behandelen het gebit als dat nodig is. Wij vinden het belangrijk om de kiezen van uw kind direct te sealen, zodat de kans op gaatjes wordt verkleint. Daarnaast passen wij een fluorbehandeling toe om het kindergebit extra te beschermen. Door te sealen en fluorbehandelingen toe te passen wordt tandbederf tegengegaan.

 

Interesse voor het kinderspreekuur?

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Wilt u meer informatie over het kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek? Neem gerust contact met ons op en wij geven u alle informatie die u nodig heeft. Wij helpen uw kinderen graag!