Kind
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!

Behandeling van het kindergebit

Een kindergebit is voortdurend in ontwikkeling en vereist daarom speciale aandacht. Wij adviseren u om te beginnen met tandenpoetsen zodra de eerste tandjes doorkomen. De tandartsen van Kliniek Tandheelkunde Sneek zijn gespecialiseerd in de behandeling van melk- en wisseltanden bij uw kinderen. Wanneer uw kind groefjes in de kiezen heeft, kan het verstandig zijn om de kiezen te sealen, zodat de kans op gaatjes wordt verminderd. Een fluoridebehandeling beschermt het kindergebit extra tegen tandbederf.

 

Tanden poetsen bij kinderen

Om het kindergebit in topconditie te houden is het poetsen van de tanden bij uw kinderen erg belangrijk voor het behoud van een gezond gebit. Door het poetsen van het gebit wordt namelijk tandplak verwijderd. Tandplak ontstaat de hele dag door, doordat er continu nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Zo adviseren wij twee keer per dag, gedurende twee minuten de tanden van uw kind te poetsen.

 

Orthodontie verwijzing in Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkeling van het kindergebit nauwlettend in de gaten. Wanneer uw kind een afwijkende ontwikkeling van het gebit heeft of een verkeerde stand van de kaak, dan kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een orthodontist. De orthodontist kan een beugel adviseren wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten. Voor het fixeren van orthodontieproblemen kunt u bij ons terecht.

 

Fluoride advies voor uw kind

Als uw kinderen hun eerste tandjes krijgen is het belangrijk om meteen met fluoride tandpasta te poetsen. Fluoride is een krachtig middel om tandbederf te voorkomen. Fluoride is een natuurlijke stof en zorgt er voor dat tijdens een zuuraanval minder glazuur wordt verwijderd. Door het poetsen met fluoridetandpasta worden de tanden en kiezen extra beschermd tegen tandbederf en gaatjes. Kliniek Tandheelkunde Sneek kan een fluoridebehandeling geven ter preventie van gaatjes en tanderosie in het kindergebit.

 

Afspraak maken?

Wij hebben veel ervaring met het kindergebit en beschikken over de juiste tandheelkundige techniek om de melk- en wisseltanden bij kinderen uitstekend te kunnen behandelen. Heeft u interesse in een behandeling voor uw kind? Maak gerust een afspraak met Kliniek Tandheelkunde Sneek.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.