Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!
Neem contact op

Behandeling van het kindergebit

Een kindergebit is continue in ontwikkeling en verdient daarom een speciale behandeling. Het kindergebit bestaat uit een melkgebit. Naast dat het melkgebit goed moet functioneren beïnvloedt het ook de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Het gezond kindergebit vormt een belangrijke basis voor de ontwikkeling van een blijvend en gezond gebit.  

  

Advies bij de eerste tandjes 

Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseert om bij het doorkomen van de eerste tandjes al te beginnen met tandenpoetsen. Daarnaast is het van belang dat u twee keer per jaar met uw kind naar de tandarts gaat. . Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Wij raden aan om de kiezen van uw kind direct te sealen. Het sealen van de kiezen verkleint namelijk de kans op gaatjes in het gebit. Om het kindergebit extra te beschermen passen wij een fluorbehandeling toe. Door deze twee essentiële behandelingen toe te passen wordt tandbederf tegengegaan.  

  

Tandenpoetsen bij het kindergebit 

Het dagelijks poetsen van het kindergebit is erg belangrijk. Het is van belang om dit twee keer per dag te doen, twee minuten lang. Het kindergebit kan nog erg gevoelig zijn, wij raden daarom aan om het kindergebit te poetsen met een kindertandenborstel. Door het dagelijks poetsen van tanden wordt het kindergebit in topconditie gehouden. Tandplak veroorzaakt gaatjes, door goed te poetsen kan dit voorkomen worden. Tandplak ontstaat de hele dag door, doordat er constant nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Wij adviseren daarom om het gebit van uw kind twee keer per dag, twee minuten lang te poetsen. Zit uw kind in een lastige niet-luister-fase? Smeer dan alleen wat tandpasta op de kleine tandjes en probeer het de volgende dag weer. 

  

 

Orthodontie verwijzing in Sneek 

Wij van Kliniek Tandheelkunde Sneek vinden het belangrijk om de ontwikkeling van het kindergebit goed in de gaten te houden. Bij afwijkingen in de ontwikkeling van het gebit van uw kind, bijvoorbeeld een verkeerde stand van de kaak, kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een orthodontist. Wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten, adviseert de orthodontist over een eventuele beugel. 

  

Fluoride advies voor het kindergebit 

Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek geven wij graag advies over het gebruik van fluoride ter bescherming van het kindergebit. Zodra de eerste tanden van uw kind doorkomen  adviseren wij om de tanden direct te poetsen met een fluoride tandpasta. . Fluoride is een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk glazuur van de tanden wordt verwijderd bij een zuuraanval. Poetsen met fluoride tandpasta zorgt voor extra preventie tegen tandbederf en gaatjes. Daarnaast kunnen onze specialisten uw kind een fluoridebehandeling geven waardoor de kans op tanderosie of gaatjes in het kindergebit aanzienlijk afneemt. 

  

Afspraak maken? 

Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikt over jarenlange ervaring en de tandheelkundige technieken om het kindergebit te kunnen behandelen. Heeft u interesse in een behandeling voor uw kind? Neem dan gerust contact met ons op en maak een afspraak!