Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!
Neem contact op

Behandeling van het kindergebit

Een kindergebit is voortdurend in ontwikkeling en verdient daarom een speciale behandeling. Omdat er in een kindergebit geen volwassentanden passen krijgen kinderen eerst een melkgebit. Naast dat het melkgebit goed moet functioneren beïnvloedt het ook de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Bovendien speelt het kindergebit een belangrijke rol voor de ontwikkeling van een blijvend en gezond gebit. 

 

Advies bij de eerste tandjes

Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseert om bij het doorkomen van de eerste tandjes al te beginnen met tandenpoetsen. Ook is het van belang om het kindergebit twee keer per jaar te laten behandelen door de tandarts. De tandartsen van Kliniek Tandheelkunde Sneek zijn gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Wij  vinden het belangrijk om de kiezen van uw kind direct te sealen. Het sealen van de kiezen verkleint de kans op gaatjes drastisch. Daarnaast passen wij een fluorbehandeling toe om het kindergebit extra te beschermen. Door te sealen en fluorbehandelingen toe te passen wordt tandbederf tegengegaan. 

 

Tanden poetsen bij het kindergebit

Het poetsen van het kindergebit is erg belangrijk. Het is van noodzaak om dit twee keer per dag te doen. Het is daarnaast verstandig om hiervoor een kindertandenborstel te gebruiken omdat het kindergebit nog erg gevoelig kan zijn. Door het dagelijks poetsen van tanden wordt het kindergebit in topconditie gehouden. Door goed te poetsen wordt tandplak verwijderd. Dit is belangrijk want het is de veroorzaker van gaatjes. Tandplak ontstaat de hele dag door, doordat er constant nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Het dagelijks poetsen van de tanden van uw kinderen is essentieel voor het voorkomen van gaatjes. Wij adviseren daarom om het gebit van uw kind twee keer per dag, twee minuten lang te poetsen. Zit uw kind in een lastige niet-luister-fase? Smeer dan alleen wat tandpasta op de tandjes en probeer het de volgende dag weer.

 

Orthodontie verwijzing in Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkeling van het kindergebit goed in de gaten. Bij een afwijkende ontwikkeling van het gebit van uw kind, bijvoorbeeld een verkeerde stand van de kaak, kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een orthodontist. Wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten, geeft de orthodontist advies over een eventuele beugel.

 

Fluoride advies voor het kindergebit

Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek geven wij graag advies over fluoride voor het kindergebit. Het is belangrijk om direct te beginnen met het poetsen met fluoride tandpasta zodra de eerste tanden van uw kind doorkomen. Fluoride is een krachtig middel dat tandbederf helpt te voorkomen. Fluoride is een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk glazuur van de tanden wordt verwijderd bij een zuuraanval. Poetsen met fluoride tandpasta zorgt voor extra bescherming tegen tandbederf en gaatjes. Daarnaast kunnen onze specialisten uw kind een fluoridebehandeling geven ter preventie van tanderosie of gaatjes in het kindergebit.

 

Afspraak maken?

Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikt over jarenlange ervaring en de tandheelkundige technieken om het kindergebit te kunnen behandelen. Bent u geïnteresseerd in een behandeling voor uw kind? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak!