Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!
Neem contact op

Behandeling van het kindergebit

Een kindergebit is voortdurend in ontwikkeling en verdient daarom speciale aandacht. Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseert om bij het doorkomen van de eerste tandjes al te beginnen met tandenpoetsen. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van het kindergebit. Zo kijken wij bijvoorbeeld of uw kind groefjes in de kiezen heeft, dan kan het namelijk verstandig zijn om de kiezen direct te sealen. Dit verkleint de kans op gaatjes. Daarnaast kan een fluoridebehandeling nodig zijn, welke het kindergebit extra beschermt tegen tandbederf.

 

Tanden poetsen bij het kindergebit

Het is belangrijk dat uw kinderen het gebit dagelijks poetsen, zo houdt u het gebit in topconditie. Door regelmatig en goed te poetsen wordt tandplak verwijderd, de veroorzaker van gaatjes. Tandplak ontstaat de hele dag door, doordat er constant nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Het dagelijks poetsen van de tanden van uw kinderen is essentieel voor het behoud van een gezond gebit. Wij adviseren daarom om het gebit van uw kind twee keer per dag, twee minuten lang te poetsen.

 

Orthodontie verwijzing in Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkeling van het kindergebit voortdurend in de gaten. Bij een afwijkende ontwikkeling van het gebit van uw kind, bijvoorbeeld verkeerde stand van de kaak, kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een orthodontist. Wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten, geeft de orthodontist advies over een beugel. U kunt bij ons in de Kliniek terecht voor het fixeren van orthodontieproblemen.

 

Fluoride advies voor het kindergebit

Het is belangrijk om direct te beginnen met het poetsen met fluoride tandpasta zodra de eerste tanden van uw kind doorkomen. Fluoride is een krachtig middel dat tandbederf helpt te voorkomen. Fluoride is een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk glazuur van de tanden wordt verwijderd bij een zuuraanval. Poetsen met fluoride tandpasta zorgt voor extra bescherming tegen tandbederf en gaatjes. Daarnaast kunnen onze specialisten uw kind een fluoridebehandeling geven ter preventie van tanderosie en gaatjes in het kindergebit.

 

Afspraak maken?

Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikt over jarenlange ervaring en de tandheelkundige technieken om het kindergebit te kunnen behandelen. Bent u geïnteresseerd in een behandeling voor uw kind? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak!