Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!

Behandeling van het kindergebit

Omdat een kindergebit voortdurend in ontwikkeling is verdient het speciale aandacht. Wij adviseren u om te beginnen met tandenpoetsen zodra de eerste tandjes doorkomen.  Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van melk- en wisseltanden van uw kinderen. Wanneer uw kind bijvoorbeeld groefjes in de kiezen heeft, kan het verstandig zijn om de kiezen meteen te gaan sealen. Dit verminderd namelijk de kans op gaatjes. Een fluoridebehandeling beschermt het kindergebit extra tegen tandbederf.

 

Tanden poetsen bij kinderen

Om het gebit van uw kind in topconditie te houden is het van groot belang dat uw kinderen dagelijks goed poetsen. Het poetsen van het gebit verwijdert namelijk tandplak, de veroorzaker van gaatjes. Tandplak ontstaat de hele dag door, doordat er constant nieuwe voedselresten en bacteriën in de mond komen. Het poetsen van de tanden van uw kinderen is erg belangrijk voor het behoud van een gezond gebit. Daarom adviseren wij, twee keer per dag, gedurende twee minuten de tanden van uw kind goed te poetsen.

 

Orthodontie verwijzing in Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt de ontwikkeling van het kindergebit voortdurend in de gaten. Bij een afwijkende ontwikkeling van het gebit van uw kind, bijvoorbeeld verkeerde stand van de kaak, kunnen wij uw kind doorverwijzen naar een orthodontist. De orthodontist kan vervolgens advies geven over een beugel wanneer de tanden van uw kind scheef staan of niet goed op elkaar aansluiten. Voor het fixeren van orthodontieproblemen kunt u bij ons in de Kliniek terecht.

 

Fluoride advies voor uw kind

Als de eerste tanden van uw kinderen doorkomen is het belangrijk om direct te beginnen met het poetsen met fluoride tandpasta. Fluoride is een krachtig middel dat helpt met het voorkomen van tandbederf. Fluoride is een natuurlijke stof dat er voor zorgt dat er minder glazuur wordt verwijderd bij een zuuraanval. Poetsen met fluoride tandpasta zorgt voor extra bescherming tegen tandbederf en gaatjes. Daarnaast kunnen onze specialisten uw kind een fluoridebehandeling geven ter preventie van tanderosie en gaatjes in het kindergebit.

 

Afspraak maken?

Wij hebben we veel ervaring met het kindergebit en we beschikken over de juiste tandheelkundige technieken om de melk- en wisseltanden van uw kinderen uitstekend te kunnen behandelen. Bent u geïnteresseerd in een behandeling voor uw kind? Maak dan gerust een afspraak met Kliniek Tandheelkunde Sneek.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.