Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!
Neem contact op
Bang voor de tandarts

Kinderen bang voor de tandarts?

In Nederland zijn veel kinderen bang voor de tandarts. Zo’n 15% van de kinderen in Nederland is bang voor de tandarts en 6% daarvan is extreem angstig. Wij adviseren daarom om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Door uw kind mee te nemen tijdens uw eigen controles, kan hij of zij alvast een beetje wennen. Op deze manier raakt uw kind vertrouwd met de omgeving en onze medewerkers. Ook kunt u gebruik maken van het kinderspreekuur van Tandheelkunde Sneek.

 

Kinderspreekuur Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt een speciaal kinderspreekuur om kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met de tandarts. Tijdens dit kinderspreekuur leren kinderen wat er allemaal bij een tandartscontrole komt kijken. De kinderen mogen plaatsnemen in de tandartsstoel en vragen stellen over behandelingen of over de instrumenten die gebruikt worden. Het kinderspreekuur is een goede manier om eventuele angst bij uw kind weg te nemen, zodat ook in de toekomst uw kind zonder zorgen naar de tandarts kan gaan.  Voor vragen over het speciale kinderspreekuur kunt u terecht in onze praktijk.

 

Tips voor uw kind bij angst voor de tandarts

Zijn uw kinderen bang voor de tandarts? Pas de volgende tips toe om angst bij uw kind te voorkomen of verminderen:

  • Neem uw kind zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.
  • Laat uw kind zijn favoriete knuffel meenemen naar de tandarts. Misschien heeft de favoriete knuffel ook een tandcontrole nodig? Geef uw kind eventueel een kleine beloning als het zich flink houdt.
  • Doe geen valse beloftes. Als u een belofte maakt die door de tandarts niet waargemaakt kan worden, kan de angst alleen maar meer toenemen.

 

Gespecialiseerd in angst behandelingen

Niet alleen kinderen zijn bang voor een bezoek aan de tandarts. Bijna de helft van de volwassenen in Nederland geeft aan het niet prettig te vinden om naar de tandarts te gaan. Wanneer u, als ouder, last heeft van angst voor de tandarts, kan deze angst overslaan naar uw kinderen. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek zijn we gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst. We maken graag extra tijd vrij voor u of uw kind om precies uit te leggen wat er gaat gebeuren en wat de tandarts gaat doen, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

 

Is uw kind bang voor de tandarts?

Niet alle kinderen vinden een bezoek aan de tandarts leuk. Zeker niet als ze een nare ervaring aan een tandartsbezoek hebben overgehouden. Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een angst voor de tandarts. Uw kind is bij ons in goede handen. We hechten veel waarde aan een goed kindergebit en een goede specialistische mondzorg is dan ook van groot belang voor ons.

 

Contact

Voor meer informatie over het kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!