Kinderen bij de tandarts Tandarts Sneek
Ook uw kind verdient
de beste mondzorg!
Bang voor de tandarts

Kinderen bang voor de tandarts?

Het kan zijn dat uw kind bang is voor de tandarts. Wij adviseren dan ook uw kind al op jonge leeftijd mee te nemen naar uw eigen periodieke controles om uw kind vertrouwd te maken met de tandarts. Kliniek Tandheelkunde Sneek heeft ook een kinderspreekuur om uw kind te laten wennen aan een tandartsbezoek. Zijn uw kinderen bang voor de tandarts? Lees dan onze tips om angst bij uw kind te voorkomen!

 

Tips voor uw kind bij angst voor de tandarts

 

  • Een goed begin is het halve werk, dus neem uw kind al van jongs af aan mee naar uw halfjaarlijkse controle.
  • Laat uw kind zijn favoriete knuffel meenemen naar de tandarts misschien heeft de favoriete knuffel ook een tandcontrole nodig? Geef uw kind eventueel een kleine beloning als het zich flink houdt.
  • Beloof uw kind niet iets wat niet waargemaakt kan worden. Als u een belofte maakt die door de tandarts niet waargemaakt kan worden neemt de angst alleen maar toe.

 

Gespecialiseerd in angst behandelingen

Niet alleen kinderen zijn bang voor een bezoek aan de tandarts. Bijna de helft van de volwassenen in Nederland geeft aan het niet prettig te vinden om naar de tandarts te gaan. Wanneer u, als ouder, last heeft van angst voor de tandarts, dan kan deze angst overgedragen worden naar uw kinderen. Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten. Wij stellen een behandelplan op dat bij de situatie van de patiënt past. Er wordt extra tijd voor uw kind ingepland waarin precies wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren en wat de tandarts gaat doen zodat uw kind niet voor verassingen komt te staan.

 

Is uw kind bang voor de tandarts?

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in kinderen die bang zijn voor de tandarts, dus uw kind is bij ons in goede handen. Kliniek Tandheelkunde Sneek hecht veel waarde aan een goed kindergebit. Goede mondzorg is dan ook van groot belang. Voor meer informatie over het kinderspreekuur bij Kliniek Tandheelkunde Sneek kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen uw kinderen graag

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.