Esthetische tandheelkunde
Een mooie lach is het
visitekaartje van uw gezicht
Neem contact op

Kiezen sealen om gaatjes te voorkomen

Groeven in uw kiezen kunnen diep liggen, waardoor de haren van de tandenborstel er niet goed bij kunnen komen. De kans dat er gaatjes in uw kiezen ontstaan wordt hierdoor groter. Sealen, ook wel het afdichten van groeven en putten in uw tanden en kiezen, kan gaatjes voorkomen. Door uw kiezen te sealen, worden deze diepe groeven en putten afgedicht met een stevige sealant. Dit is een dun laagje kunsthars of fluoride-houdend cement dat de tanden en kiezen beschermt en gaatjes voorkomt.

 

Waarom sealen?

Sealen is een goed werkende behandeling om gaatjes in uw tanden en kiezen te voorkomen. Soms zijn kiezen zo diep gegroefd, dat de tandenborstelharen er niet bij kunnen. Gaatjes in tanden of kiezen ontstaan doordat bacteriën zich in groeven en putten nestelen. In de gesealde vlakken kunnen zich minder bacteriën nestelen, waardoor de kans op gaatjes wordt verminderd. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek bieden we alleen een seal behandeling aan wanneer de tandarts verwacht dat er mogelijk gaatjes in de groeven kunnen ontstaan.

 

De seal behandeling

Tijdens het sealen wordt er een dunne lak op de bodem van de groef of het putje aangebracht. Deze lak is gemaakt van cement houdend fluoride of kunsthars. Voordat het kauwvlak wordt geseald wordt de kies goed gereinigd. Vervolgens wordt het dunne laagje sealant aangebracht op de kies. Na de uitharding van het sealant zijn de groeven minder diep. Het schoonmaken van de tanden en kiezen wordt hierdoor vereenvoudigd. Doordat uw kiezen beter gereinigd kunnen worden, vermindert u het risico op gaatjes. Een sealing gaat enkele jaren mee en de behandeling is volledig pijnloos.

 

Voor wie is een seal behandeling?

Sealen gebeurt meestal kort nadat de blijvende kies helemaal is doorgebroken. De meeste gaatjes ontstaan op het moment dat de kiezen volledig doorkomen. De specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseren dan ook om op dat moment de kiezen te laten sealen. Het sealen van de kiezen gebeurt daarom voornamelijk bij kinderen. 

 

Een seal behandeling voor u?

Uw kiezen of de kiezen van uw kinderen laten sealen? De specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek staan voor u klaar! Bent u geïnteresseerd in een behandeling? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Tot snel!