Esthetische tandheelkunde
Een mooie lach is het
visitekaartje van uw gezicht

Kiezen sealen om gaatjes te voorkomen

Sealen is het afdichten van groefjes en putjes in uw tanden en kiezen. Het kan voorkomen dat de groeven in uw kiezen te diep liggen waardoor de haren van de tandenborstel hier niet bij kunnen komen. De kans is dan groot dat er gaatjes zullen ontstaan.  Groeven en putjes in de kauwvlakken van de kiezen kunnen worden afgedekt met een sealant, dit is dun laagje kunsthars of fluoride houdend cement om gaatjes in kiezen te voorkomen.

 

Waarom sealen?

Sealen is een goede behandeling om gaatjes in uw kiezen te voorkomen. Soms zijn kiezen zo diep gegroefd, dat de tandenborstelharen er niet bij kunnen. Hierin kunnen zich dan bacteriën nestelen die gaatjes kunnen veroorzaken in uw kiezen. De kiezen worden alleen geseald wanneer de tandarts verwacht dat er gaatjes in de groefjes ontstaan. In de gesealde vlakken van de kiezen is er minder kans op gaatjes.

 

De seal behandeling

Bij het sealen wordt een dunne lak op de bodem van de groef aangebracht. Voordat het kauwvlak wordt geseald wordt de kies goed gereinigd en wordt deze droog gelegd met watten om contact met speeksel te voorkomen. Vervolgens wordt de sealant aangebracht op de kies en wordt deze gedroogd. Na uitharding zijn de groeven minder diep geworden en dus beter schoon te maken waardoor het risico op gaatjes wordt verminderd. Een sealing gaat enkele jaren mee en de behandeling is volledig pijnloos.

 

Voor wie is een seal behandeling?

Sealen gebeurt meestal kort nadat de blijvende kies helemaal is doorgebroken. Op het moment dat de kiezen volledig doorkomen ontstaan vaak de meeste gaatjes. De experts van Kliniek Tandheelkunde Sneek adviseren dan ook om op dat moment de kiezen te sealen. Het sealen van de kiezen gebeurt dan ook voornamelijk bij kinderen.

 

Een seal behandeling voor u?

Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgt het sealen van uw kiezen of de kiezen van uw kinderen. Heeft u interesse? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.