Kronen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
schrijf u in

Implantoloog

Een implantoloog is tandarts gespecialiseerd in het toepassen van implantaten ter vervanging van tanden of kiezen die verloren zijn gegaan of die verwijderd moeten worden vanwege hun slechte staat. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een kroon, brug of prothese. In onze praktijk worden de behandelingen verzorgd door gerenommeerde tandarts implantoloog Frank Post. Frank Post is tandarts implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde in Sneek.

 

De implantoloog vervangt één of meerdere tanden

De implantoloog heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten. Wanneer een tand of kies verloren is kan op deze plaats in veel gevallen een implantaat geplaatst worden. Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels. Het is in feite een kunstwortel die meestal gemaakt is van titanium. Tijdens de behandeling wordt het implantaat in uw botweefsel ‘geschroefd’. In korte tijd groeit het implantaat vast en vormt het een stevige basis voor kronen, bruggen en zelfs volledige prostheses. Op deze wijze wordt tandvervanging mogelijk gemaakt. Het voordeel ten opzichte van een kunstgebit is dat uw gebit goed vast zit. In de loop der jaren slinkt namelijk uw kaak. Uw kunstgebit dat aanvankelijk perfect paste, gaat daardoor loszitten. Dit belemmert het bijten en kauwen en het gevolg is dat uw gebit pijnlijk kan aanvoelen. Met een implantaat geplaatst door onze ervaren implantoloog ervaart u deze problemen niet.

 

Wanneer kan de implantoloog een implantaat plaatsen?

In drie situaties is een behandeling met implantaten mogelijk.

  • als een enkele tand of kies ontbreekt kan de tandarts-implantoloog een kroon op een implantaat plaatsen.
  • als er meerdere tanden of kiezen ontbreken, dan wordt een brug op een of meerdere implantaten geplaatst.
  • bij het ontbreken van meerdere of alle tanden en kiezen zal een prothese worden geplaatst op meerdere implantaten. Een klikgebit kan hier de oplossing voor zijn. Een klikgebit op een implantaat is uitneembaar.

Voordat een implantaat geplaatst kan worden zijn er een aantal voorwaarden waar u als patiënt aan moet voldoen. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden wanneer de kaak volgroeid is en er voldoende kaakbot aanwezig is voor de verankering van de implantaten. Daarnaast is het van belang dat het kaakbot en het omliggende tandvlees gezond is.

 

Interesse in een behandeling door onze implantoloog?

Wilt u meer weten over implantaten, protheses en het klikgebit? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Wij vertellen u graag alles over uw mogelijkheden en laten u zien hoe de behandeling in zijn werking gaat. Kom langs en maak kennis met de ongedwongen, professionele sfeer in onze kliniek. U kunt ook online een afspraak maken.