Een implantaat in de onderkaak

Een implantaat in de onderkaak vervangt de functie van de wortel bij het missen van een kies of tand. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon of kunstgebit geplaatst om het gebit te herstellen. De implantaten in de onderkaak vormen de basis voor een gebit zonder ruimte(s) waar een tand of kies heeft gezeten.

 

Implantaten in de onderkaak: hoe werkt dit?

Wanneer u kiest voor implantaten in de onderkaak, dan plaatsen wij dit implantaat in het kaakbot. Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het plaatsen van tandimplantaten. Bij ons bent u gegarandeerd in goede handen. De behandeling wordt namelijk uitgevoerd door een specialist. Het implantaat is een titanium staafje van zo’n 8 tot 16 millimeter lang. Het bot zal uiteindelijk vastgroeien aan het implantaat.

 

Het plaatsen van implantaten in de onderkant hoeft niet meer voor langdurig ongemak te zorgen. Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart tijdens deze behandeling. Wanneer de verdoving is ingewerkt maakt onze specialist op de plaats waar het implantaat moet komen het tandvlees los. De specialist boort een gaatje in het kaakbot, waar het implantaat in wordt geplaatst. Vervolgens hecht hij het tandvlees. Bij meerdere implantaten herhaalt hij deze behandelingen.

 

Het genezingsproces van de implantaat onderkaak

Het genezingsproces bij implantaten in de onderkaak is korter dan bij implantaten in de bovenkaak. De onderkaak heeft namelijk een stevige en dichte bottenstructuur. U kunt rekenen op ongeveer twee maanden, hoewel elk genezingsproces per gebit natuurlijk uniek is. Als de implantaten in de onderkaak zijn vastgegroeid, kan er worden overgegaan tot plaatsing van een kroon of kunstgebit.

 

Interesse in een onderkaak implantaat? Kom langs in onze praktijk of neem contact op via de website. In uw eerste consult ontvangt u daarom een behandelingsplan. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u bijvoorbeeld de verzekeraar informeren voor welke kosten u verzekerd bent.