Implantaten kosten

Wanneer een tand of kies zodanig is aangetast dat deze niet meer te redden valt, kan deze worden vervangen. Dit kan door middel van een brug, kroon of implantaat en kan vanaf de leeftijd van 18 jaar. Vanaf deze leeftijd is uw kaakbot volledig uitgegroeid en kan er een tandimplantaat geplaatst worden. Het is wel van belang dat er genoeg kaakbot aanwezig is om een implantaat te kunnen plaatsen. Afhankelijk van de situatie heeft dit impact op de behandeling en de kosten van de implantaten. Het is dan ook lastig om nauwkeurig de kosten te noemen, omdat de kosten afhangen van de kwaliteit en volume van kaakbot, het type implantaat, het type opzetstuk en het type kroon.

Als er te weinig kaakbot is, is het mogelijk om een extra bot te plaatsen. Kliniek Tandheelkunde Sneek doet een uitvoerige analyse in uw kaak en mond en we bekijken de röntgenfoto’s. Op basis van deze analyse door tandarts implantoloog Frank Post zal hij bepalen of het plaatsen van implantaten mogelijk is en wat de kosten van het implantaat zal zijn.

 

Voordelen van implantaten

Implantaten hebben vele voordelen. Waar bij een brug alleen de tand of kies vervangen wordt, wordt bij een implantaat ook de wortel mee vervangen. Bij een brug kan het bot rondom de vervangen tand of kies na een tijd gaan slinken, wat vervolgens impact heeft op uw kaak. Bij een implantaat blijven de contouren van uw kaak, ook na meerdere jaren, vrijwel gelijk. Een ander bijkomend voordeel is dat bij een implantaat de andere tanden en kiezen niet worden aangetast. Bij een brug moeten vaak de omliggende tanden of kiezen iets worden bijgeslepen, terwijl bij een implantaat alleen de vervangen tand of kies wordt behandeld.

 

Het plaatsen van implantaten

Een implantaat is een titanium schroefje dat gemakkelijk door het lichaam wordt geaccepteerd. Dit schroefje is een permanente en compleet veilige manier om de tandwortel te vervangen wanneer dit nodig is en zal in de kaak worden bevestigd. Vervolgens wordt er een kunstelement op het implantaat geplaatst. De maanden hierop zal het nieuwe botweefsel en tandvlees zich om de schroef vormen. Het implantaat zit nu net zo stevig vast als een natuurlijke tandwortel.

 

Implantaten kosten

Volledige protheses vallen voor het grootste deel in de basisverzekering. Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgt de aanvraag voor de vergoeding van uw implantaten bij uw zorgverzekeraar. Hierdoor besparen we u een hoop tijd. Wel verschilt de vergoeding voor het plaatsen van implantaten per zorgverzekering. Controleer daarom altijd voorafgaand aan het plaatsen van implantaten of u recht heeft op een vergoeding. Tandarts implantoloog Frank Post zal de kosten van de implantaten bespreken.

 

Interesse?

Voor de beste zorg op gebied van implantaten bent u bij Kliniek Tandheelkunde Sneek aan het juiste adres. Wilt u meer weten over wat wij voor uw gebit kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of schrijf u in via onze website.