Een implantaat in de bovenkaak

Een implantaat in de bovenkaak kan eigenlijk gezien worden als een kunstwortel. Deze worden in de bovenkaak geplaatst en nemen de functie van de natuurlijke wortel over. Dankzij een kroon of een kunstgebit op een implantaat in de bovenkaak kan uw gebit en met name het uiterlijk ervan hersteld worden.

 

Wanneer u geen tanden en kiezen meer heeft, worden uw kaken langzaam dunner. Als uw bovenkaak heel dun is, kan de tandarts geen kunstgebit maken dat goed blijft zitten. Met implantaten in de bovenkaak lukt dat wel. Hierdoor heeft u geen ruimte(s) in de bovenkaak waar de tand of kies heeft gezeten. Onze specialist tandarts-implantoloog Frank Post heeft jarenlange ervaring en geeft u uw stralende lach weer terug.

 

Implantaten in de bovenkaak: hoe werkt dit?

Wanneer u kiest voor implantaten in de bovenkaak, dan plaatst tandarts-implantoloog Frank Post dit implantaat in het kaakbot. Het implantaat is een titanium staafje van zo’n 8 tot 16 millimeter lang. Het bot zal uiteindelijk vastgroeien aan het implantaat.

 

Implantaten bovenkaak: De behandeling

Het implantaat voor de bovenkaak wordt onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. De bovenkaak is poreuzer dan een implantaat in de onderkaak, deze kent namelijk een dichtere en stevigere botstructuur. Er moet daarom gewacht worden tot het implantaat goed is vastgegroeid in het kaakbot. Als de implantaten helemaal vast zijn gegroeid, vormt dit de basis om een kroon erop te plaatsen of een kunstgebit op vast te klikken.

 

Implantaten bovenkaak: kosten

Het plaatsen van implantaten in de bovenkaak is een persoonlijke behandeling. De kosten zijn afhankelijk van de situatie. U moet hierbij rekening houden met de volgende factoren:

· het aantal implantaten dat geplaatst moet worden;

· of er een kroon, brug of prothese wordt geplaatst;

· de benodigde technische werkzaamheden.

 

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het plaatsen van tandimplantaten. Bij ons bent u gegarandeerd in goede handen. De behandeling wordt uitgevoerd door een specialist.

 

Interesse in een bovenkaak implantaat? Kom langs in onze praktijk of neem contact op via de website. In uw eerste consult ontvangt u daarom een behandelingsplan. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u bijvoorbeeld de verzekeraar informeren voor welke kosten u verzekerd bent.