Implantologie Kliniek Tandheelkunde Sneek
Behoefte aan goede mondzorg
en een mooie lach?
Neem contact op

Kies implantaat

Heeft u last van uw ontbrekende kiezen? Dan kunt u ervoor kiezen om een kies implantaat te zetten. Een implantaat kan worden vergeleken met een kunstwortel. Om de afwezige tandwortel te vervangen wordt er een schroef in de kaak geplaatst waarop een kroon brug of prothese brug kan worden aangebracht waardoor u weer een compleet gebit heeft.

Het plaatsen van een kies implantaat

Een kies implantaat kan bij iedereen worden geplaatst rond de leeftijd van achttien jaar, als het kaakbot is volgroeid. Voor het plaatsen van een kies implantaat zijn er enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen:

  • Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn voor de verankering van de kies implantaten. Om te bepalen of u voldoende kaakbot heeft zal er een röntgenfoto worden gemaakt van uw gebit
  • Uw kaakbot moet gezond zijn
  • Het tandvlees rondom de tanden en kiezen moet gezond zijn voor het plaatsen van een kies implantaat

Nazorg bij een kies implantaat

Na het plaatsen van kies implantaten is een goede dagelijkse mondhygiëne van belang. Een implantaat zit namelijk verankerd onder een kroon of brug waardoor het onderhouden van uw tandvlees een belangrijk is. Besteed daarom extra aandacht aan de overgang van uw kiezen naar het tandvlees. Hier kan zich gemakkelijk tandplak ontwikkelen waardoor uw tandvlees kan gaan ontsteken. Als de dagelijkse mondhygiëne niet goed is, bestaat de kans dat u uw kies implantaat verliest. Ook het gebruik van alcohol en roken kan van negatieve invloed hebben op het resultaat van de behandeling. Naast de dagelijkse mondhygiëne is het van belang dat u uw gebit periodiek laat controleren. Tijdens de controle wordt aandacht besteed aan de gezondheid van het tandvlees, de situatie van uw kaakbot rondom de implantaten en de slijtage van de kroon, brug of prothese.

Wilt u meer weten over kies implantaten?

Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt veel mogelijkheden voor het plaatsen van een kies implantaat. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld de verschillende soorten implantaten of een compleet nieuw gebit? Dan kunt u contact opnemen met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!