Hoera, een software-update!

Er zijn teams die niet kunnen wachten om hun tanden te zetten in een nieuwe software-update. Andere teams zien daar nou juist enorm tegenop. Feit is dat het van tijd tot tijd nu eenmaal moet gebeuren. Software-updates zijn af en toe nodig om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen en te profiteren van nieuwe toepassingen. Ons team zit er momenteel middenin.

 

Onze behandelaren zijn al over op het nieuwe systeem. Het was even wennen, maar zijn konden er al vrij snel mee uit de voeten. Na de zomer is de receptie aan de beurt. Dat heeft wat meer voeten in de aarde. De agendaplanning komt er heel anders uit te zien en er zijn nieuwe functies toegevoegd waar iedereen straks mee om moet kunnen gaan. We zijn met zijn drieën op cursus geweest. Dat was al een mooie en nuttige manier om kennis te maken met alle ins en outs van het systeem.

 

Oefencomputer

Maar om een systeem echt onder de knie te krijgen is meer nodig. Wij willen iedereen zoveel mogelijk kans geven om aan de nieuwe software te wennen en daarom hebben we op de praktijk een oude ‘oefencomputer’ neergezet waarop we de nieuwe software geïnstalleerd hebben. Iedereen kan tussen de bedrijven door het nieuwe systeem even ervaren en oefenen.

 

Aanmeldzuil voor klanten

Elke software-update brengt verbeteringen met zich mee. Bij deze update zijn bijvoorbeeld nieuwe faciliteiten voor de klanten ingebouwd. Patiënten kunnen zich straks bij binnenkomst digitaal melden bij een aanmeldzuil. Zo kunnen ze controleren of hun gegevens nog juist zijn. Achter de balie weten we direct welke klanten gearriveerd zijn voor hun afspraak. Niet iedereen zal gebruik willen maken van de zuil dus klanten kunnen zich natuurlijk ook mondeling blijven aanmelden bij de balie. Maar het is mooi om deze faciliteit in de toekomst te kunnen bieden.

 

Meters maken

Na de zomer wordt de software ook bij de receptie geïmplementeerd. Dan is het zaak om het systeem echt onder de knie te krijgen. Daar moeten we meters voor maken. In het begin zullen we ongetwijfeld af en toe nog wel eens een ‘bug’ tegenkomen. Maar samen met het ICT-bedrijf zullen we tot een optimaal systeem komen met mooie nieuwe functionaliteiten waarmee we allemaal lekker kunnen werken.

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

Lees de blog van Doris Post op Medisch Ondernemen!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.