Gratis tandprothetisch intakegesprek

Gratis tandprothetisch intakegesprek voor kunstgebit, klikgebit of implantaat bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

 

In Nederland ondervinden meer dan één miljoen mensen met ontbrekende tanden of een kunstgebit problemen, zoals ongemakkelijk lachen, moeilijk kunnen kauwen en eten. Voor deze mensen is er nu goed nieuws. Kliniek Tandheelkunde Sneek houdt elke eerste vrijdag van de maand een gratis tandprothetisch intakegesprek.

 

Organiserend tandarts-implantoloog Frank Post: “Er zijn inderdaad veel mensen met een loszittend kunstgebit, die moeilijk kunnen praten en eten of last hebben van pijnlijk tandvlees. Jammer, want wij kunnen deze klachten eenvoudig verhelpen met een prothese op implantaten. Toch merken wij in onze Kliniek dat er misvattingen over implantologie bestaan.” “Een veelgehoord misverstand is bijvoorbeeld dat de plaatsing van implantaten pijnlijk en ingewikkeld is”, vervolgt Post. “Terwijl wij met innovatieve technieken vrijwel elke behandeling pijnloos kunnen uitvoeren. Een implantaat lijkt op een minuscuul schroefje en wordt -onder plaatselijke verdoving- in de kaak geplaatst. Na 8 weken zit een implantaat zo stevig vast dat er een prothese op gezet kan worden.”

 

Een patiënt over haar ervaringen bij Kliniek Tandheelkunde Sneek. “Omdat ik veel last had van een loszittend ondergebit was ik al langer van plan een klikgebit of implantaten te nemen. Alleen zou ik dan een tijd zonder ondergebit rondlopen en dat weerhield mij ervan. Tot ik las dat tandarts Frank Post een "klikgebit op implantaten in één dag" kon aanmeten, heb ik het gratis tandprothetisch intakegesprek bezocht en geïnformeerd naar de mogelijkheden en de kosten. Ik ben goed voorgelicht en heb besloten om een klikgebit te nemen. Nadat het nieuwe gebit is aangemeten zijn de implantaten onder verdoving geplaatst en is een paar uur later het gebit erop geklikt. Ik heb het gebit nu ongeveer 2 maanden en het bevalt prima. Ook is het kauwen veel prettiger en ik kan weer volop en probleemloos lachen”

 

Frank Post vervolgt. “Een andere misvatting is dat implantaten prijzig zijn. Wij bieden oplossingen in elke prijsklasse. Zoals een volledig vaste prothese of een prothese die kan worden vast- en losgeklikt op de kaak. Zo’n klikgebit wordt voor 90% vergoed door de basisverzekering. En bij een aanvullende verzekering betalen mensen nog minder, soms zelfs helemaal niets. Door mijn werkwijze krijgen mijn klanten nagenoeg dezelfde gebitsfunctie terug zoals met eigen tanden en kiezen. Men kan dus weer probleemloos praten, lachen, eten en afbijten. En als een patiënt er tegen op kijkt, is het ook mogelijk om de behandeling onder volledige narcose uit te voeren.”

 

Het is dan ook logisch dat het gratis tandprothetisch intakegesprek op elke eerste vrijdagmorgen druk bezocht wordt. Iedereen die meer wil weten over een prothese of een implantaat kan zo langs komen. Kliniek Tandheelkunde Sneek neemt voor elke patiënt ruimschoots de tijd om rustig uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

 

Voor meer informatie: Doris Post, praktijkmanager, 0515 430 840.