Gedeeltelijke prothese Tandarts Sneek
Maak een afspraak
0515 430 840
Stuur een mail

Gedeeltelijke prothese

Heeft u problemen met uw gebit en mist u één of enkele tanden? Dan kan een gedeeltelijke prothese de ideale oplossing voor u zijn om uw mooie lach weer terug te krijgen. Een gedeeltelijke prothese vervangt uw ontbrekende tanden of kiezen en neemt tegelijkertijd hun functie over. Welke prothese voor u geschikt is wordt bepaald aan de hand van het aantal ontbrekende tanden en kiezen. Samen met u wordt de kleur, de vorm en de stand van de tanden bepaald. U bent van harte welkom bij Kliniek Tandheelkunde Sneek, wij helpen u graag!

 

Wat is een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese is een ideale uitkomst wanneer u tanden of kiezen mist. Een gedeeltelijke prothese voelt aan als uw eigen gebit, zorgt voor een prettig gevoel en geeft u uw mooie lach terug. De gedeeltelijke prothese van Kliniek Tandheelkunde Sneek bestaat uit een metalen frame dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Het kan voorkomen dat er ook enkele kronen op uw natuurlijke tanden geplaatst moeten worden, deze dienen als verankering voor de gedeeltelijke prothese.

 

 

Reinigen van uw gedeeltelijke prothese

Het is belangrijk dat u uw gedeeltelijke prothese goed reinigt en onderhoud, net als uw eigen tanden. Wanneer u uw gedeeltelijke prothese niet regelmatig schoonmaakt is de kans zeer aanwezig dat er tandplak en tandsteen wordt gevormd. Ook kunnen er na de maaltijd etensresten achterblijven. Maak uw gedeeltelijke prothese daarom altijd goed schoon met een speciale protheseborstel. Bij voorkeur zonder tandpasta, dit kan namelijk te veel schuren. Een alternatief is vloeibare zeep. Het slijmvlies onder uw gedeeltelijke prothese moet zeker niet vergeten worden en dient goed gereinigd te worden, hier kunnen namelijk gemakkelijk ontstekingen ontstaan. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ondervindt u problemen met het reinigen van uw gedeeltelijke prothese? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies!

 

 

Interesse in een gedeeltelijke prothese?

De gedeeltelijke prothese van Kliniek Tandheelkunde Sneek laat uw gebit weer stralen. Dankzij onze kennis, jarenlange ervaring en professionele werkwijze zorgen wij ervoor dat u een passende prothese krijgt. Heeft u interesse in een gedeeltelijke prothese of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!