Gedeeltelijke prothese Tandarts Sneek
Maak een afspraak
0515 430 840
Stuur een mail

Gedeeltelijke prothese

Heeft u problemen met uw gebit en mist u één of enkele tanden? Dan kan een gedeeltelijke prothese de ideale oplossing voor u zijn om uw mooie lach weer terug te krijgen. Een gedeeltelijke prothese is een voorziening ter vervanging van uw verloren tanden of kiezen die de functie van uw ontbrekende tanden en kiezen weer overneemt. Het aantal ontbrekende tanden en kiezen bepaalt welke prothese voor u het beste is. Samen met u wordt de kleur, de vorm en de stand van de tanden bepaalt. U bent van harte welkom bij Kliniek Tandheelkunde Sneek.

 

Wat is een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese voelt aan als uw eigen gebit, zorgt voor een prettig gevoel en geeft u uw mooie lach terug. De gedeeltelijke prothese van Kliniek Tandheelkunde Sneek bestaat uit een metalen frame dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Soms zijn er enkele kronen op natuurlijke tanden nodig die dienen als verankering voor de gedeeltelijke prothese.

 

Reinigen van uw gedeeltelijke prothese

Het reinigen van een gedeeltelijke prothese is van groot belang. Net als uw eigen tanden en kiezen moet een gedeeltelijke prothese goed worden onderhouden. Als u uw gedeeltelijke prothese niet regelmatig schoonmaakt kan er plak en tandsteen achterblijven. Na de maaltijd kunnen onder uw prothese etensresten blijven zitten. Het is belangrijk om uw gedeeltelijke prothese daarom na elke maaltijd goed schoon te maken met een speciale protheseborstel bij voorkeur zonder tandpasta. Het gebruik van tandpasta kan namelijk te veel schuren. Het gebruik van vloeibare zeep is een goed alternatief. Het slijmvlies onder uw gedeeltelijke prothese moet zeker niet vergeten worden en dient goed gereinigd te worden, hier kunnen gemakkelijk ontstekingen ontstaan. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ondervind u problemen met het reinigen van uw gedeeltelijke prothese? Neem dan contact met ons op wij voorzien u graag van advies.

 

Interesse in een gedeeltelijke prothese?

De gedeeltelijke prothese van Kliniek Tandheelkunde Sneek laat uw gebit weer stralen. Met onze kennis, ervaring en professionele werkwijze zorgen wij ervoor dat u een passende prothese krijgt. Heeft u interesse in een gedeeltelijke prothese? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.