Gedeeltelijke prothese Tandarts Sneek
Maak een afspraak
0515 430 840
Stuur een mail

Gedeeltelijke prothese

Kliniek Tandheelkunde Sneek is specialist in het aanmeten en vervaardigen van gedeeltelijke protheses in uw gebit. Het komt steeds vaker voor dat er één of enkele gebitselementen ontbreken. De gedeeltelijke prothese is dan de ideale oplossing. De prothese vervangt ontbrekende tanden of kiezen. Op basis van de ontbrekende tanden en kiezen wordt bepaald welke prothese voor u geschikt is. Samen met u bepalen we de beste kleur en vorm van uw prothese.

 

Waarom een gedeeltelijke prothese?

De gedeeltelijke prothese is de ideale oplossing wanneer de volgende problemen zich voordoen:

  • Er ontbreken één of enkele tanden en kiezen;
  • U heeft nog een aantal tanden en kiezen, maar door de ontbrekende elementen kunt u niet goed eten en/of praten;
  • U ziet een volledig kunstgebit (nog) niet zitten.

 

Wat is een gedeeltelijke prothese?

Een gedeeltelijke prothese bestaat uit een metalen frame dat aan uw tanden en kiezen wordt bevestigd. Daar waar één of enkele tanden ontbreken vormt het kunststof deel een steunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. De prothese wordt in de kleur van uw eigen tanden gemaakt. Een gedeeltelijke prothese voelt aan als uw eigen gebit en is sluit naadloos aan op uw tanden. Het geeft u uw mooie glimlach terug. Het kan voorkomen dat er ook enkele kronen op uw natuurlijke tanden geplaatst moeten worden als verankering voor de gedeeltelijke prothese.

 

Reinigen van uw gedeeltelijke prothese

Het reinigen van uw gedeeltelijke prothese is er erg belangrijk, net als bij uw eigen tanden en kiezen.  Wanneer u uw gedeeltelijke prothese niet regelmatig schoonmaakt kan er tandplak en tandsteen ontstaan. Ook kunnen er na een maaltijd etensresten achterblijven. Maak uw gedeeltelijke prothese daarom altijd goed schoon met een speciale protheseborstel, bij voorkeur zonder tandpasta, dit kan te veel schuren. Een alternatief is vloeibare zeep. Het slijmvlies onder uw gedeeltelijke prothese moet zeker niet vergeten worden en dient goed gereinigd te worden, hier kunnen namelijk gemakkelijk ontstekingen ontstaan. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ondervindt u problemen met het reinigen van uw gedeeltelijke prothese? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies!

 

Interesse in een behandeling?

De gedeeltelijke prothese van Kliniek Tandheelkunde Sneek laat uw gebit weer stralen. Dankzij onze kennis, jarenlange ervaring en professionele werkwijze zorgen wij ervoor dat u een passende prothese krijgt. Heeft u interesse in een gedeeltelijke prothese of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!