Gebitsbeschermer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een bitje op maat
verkleint sportrisico's
Maak een afspraak

Gebitsbeschermer op maat

Een gebitsbeschermer helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Dit is van belang bij vele contactsporten als hockey, rugby, waterpolo, handbal en vechtsporten. Het dragen van een gebitbeschermer op maat biedt niet alleen bescherming aan tanden, maar ook aan het tandvlees, lippen en wangen. Dus hoe beter het bitje aansluit op uw tanden, hoe beter uw tanden zijn beschermd. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek maken wij gebitsbeschermers op maat.

 

 

Wat is een gebitsbeschermer?

Een gebitsbeschermer helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Een gebitsbeschermer is een hoesje van zachte kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. Het kunststof is een aantal millimeters dik, sterk en meestal doorzichtig. Een klap of stoot tegen de kaak kan enorme schade aan het gebit veroorzaken. Wanneer u een gebitsbeschermer draagt vangt deze de klap of stoot op en verdeelt de kracht van de klap over alle tanden. Een gebitsbeschermer functioneert dus als een soort bumper. Doordat de kracht van de klap verdeeld wordt over alle tanden is de kans klein dat er schade optreedt. Uw tanden zijn namelijk sterker wanneer ze samen de klap opvangen dan wanneer één of een paar tanden geraakt worden, waardoor de kans op schade kleiner is. Beschadigingen aan de tanden in de wisselfase kunnen op latere leeftijd voor problemen gaan zorgen.

 

Wanneer is een gebitsbeschermer noodzakelijk?

Bij contactsporten zoals hockey, rugby, waterpolo, handbal en vechtsporten loopt het gebit een verhoogd risico op beschadigingen van uw tanden. Ook tijdens het voetballen kan het dragen van een gebitsbeschermer een uitkomst zijn. Een ongeval met de tanden kan namelijk leiden tot het afbreken, los gaan staan, verplaatsen of uitgeslagen worden van één of meerdere tanden. Een op maat gemaakte gebitsbeschermer biedt niet alleen maximale bescherming tegen schade aan de tanden, maar ook aan tandvlees, lippen en wangen. Als er ondanks het dragen van een gebitsbeschermer toch een tand wordt uitgeslagen, vangt de gebitsbeschermer de uitgeslagen tand op waardoor de deze niet zoek kan raken.

 

Gebitbeschermer voor kinderen

Beschadigingen aan de tanden in de wisselfase van kinderen kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen. Daarom is een gebitsbeschermer ook voor kinderen van groot belang. Daarvoor bevelen wij een gebitsbeschermer op maat aan. Op deze manier worden de tanden, kiezen, het tandvlees en de kaak goed beschermd.

 

Gebitsbeschermer voor de leden van de Sneeker Mixed Hockey Club van Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgd al jaren de gebitbeschermers voor de leden van de Sneeker Mixed Hockey Club. De hockeyspelers spelen al jaren met een gebitbeschermer op maat. Een goede pasvorm van de gebitsbeschermer is namelijk essentieel, dit zorgt ervoor dat de sport zonder irritaties beoefend kan worden. Bovendien mag een gebitsbeschermer de ademhaling niet verstoren. Wij houden jaarlijks voor de SMHC een bitjesactie voor een gebitsbeschermer op maat. De bitjes worden aan de hand van een afdruk van het gebit op maat gemaakt. Hierdoor bent u verzekerd van een gebitsbeschermer die perfect aansluit op uw gebit en de juiste bescherming geeft. Een gebitsbeschermer van Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt maximale bescherming, zit prettig en verstoort de ademhaling niet.

 

Wilt u ook een bitje op maat?

Kliniek Tandheelkunde Sneek maakt graag uw bitje op maat zodat ook u optimale bescherming geniet. Interesse? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag! 

Voor meer informatie download de brochure.