Gebitsbeschermer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een bitje op maat
verkleint sportrisico's

Gebitsbeschermer op maat

Onlangs kreeg Seve van Ass een klap met een hockeystick. Seve speelde zonder bitje, verloor 7 tanden en brak zijn kaak. De kans is groot dat een bitje op maat dit voorkomt.

 

 

Wat is een gebitsbeschermer?

Een gebitsbeschermer helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Een gebitsbeschermer is een hoesje van zachte kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. Het kunststof is een aantal millimeters dik, sterk en meestal doorzichtig. Een klap of stoot tegen de kaak kan het gebit behoorlijk beschadigen. De gebitsbeschermer vangt de klap of stoot tegen de tanden op en verdeelt de kracht van de klap over alle tanden. Door het verdelen van de kracht over alle tanden zal er in de meeste gevallen geen schade optreden.

 

Wanneer is een gebitsbeschermer noodzakelijk?

Bij een aantal sporten zoals hockey, rugby en judo bestaan risico's voor sportblessures en ongevallen. Ook bij voetbal kan het dragen van een gebitsbeschermer een uitkomst zijn. Een ongeval met de tanden kan namelijk leiden tot het afbreken, los gaan staan, verplaatsen of uitgeslagen worden van één of meerdere tanden. Een gebitsbeschermer op maat biedt maximale bescherming tegen schade aan de tanden.

 

Gebitsbeschermer voor de leden van de Sneeker Mixed Hockey Club van Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek zorgt al jaren dat vele hockeyers in Sneek spelen met een gebitsbeschermer op maat. Bij gebitsbescherming is een goede pasvorm essentieel zodat je zonder irritaties de sport kan beoefenen. Jaarlijks is er een bitjes dag bij SMHC voor een bitje op maat. Bij het op maat maken van een gebitsbeschermer worden er eerst afdrukken van het gebit gemaakt. Middels deze afdrukken wordt de gebitsbeschermer gemaakt zodat uw bitje precies past en de juiste bescherming geeft. Een gebitsbeschermer van Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt maximale bescherming, zit prettig en verstoort de ademhaling niet. 

 

Wilt u ook een bitje op maat?

Kliniek Tandheelkunde Sneek maakt graag uw bitje op maat voor optimale bescherming. Interesse? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag! 

Voor meer informatie download de brochure.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.