Gebitsbeschermer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een bitje op maat
verkleint sportrisico's
Maak een afspraak

Gebitsbeschermer op maat

Een gebitsbeschermer helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Dit is met name belangrijk bij contactsporten als hockey, rugby, waterpolo, handbal en vechtsporten. Het dragen van een gebitbeschermer op maat biedt bescherming aan uw tanden, het tandvlees, de lippen en de wangen. Dus hoe beter het bitje aansluit op uw tanden, hoe beter uw volledige gebit beschermd zal zijn. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek bent u voor gebitsbeschermers op maat op het juiste adres.

 

 

Wat is een gebitsbeschermer?

Een gebitsbeschermer helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Een gebitsbeschermer is een hoesje van een zachte kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. Het kunststof is een paar millimeter dik, sterk en vaak doorzichtig. Een klap of stoot tegen de kaak kan veel schade aan het gebit veroorzaken. Wanneer u een gebitsbeschermer draagt, wordt de klap of stoot opgevangen. Dankzij het bitje wordt de kracht van de klap verdeelt over alle tanden, waardoor de kans op schade kleiner wordt. Uw tanden zijn namelijk sterker wanneer ze samen de klap opvangen dan wanneer één of een slechts paar tanden geraakt worden. Een gebitsbeschermer functioneert dus eigenlijk als een soort bumper. Beschadigingen aan de tanden in de wisselfase kunnen op latere leeftijd voor problemen gaan zorgen.

 

Wanneer is een gebitsbeschermer noodzakelijk?

Bij contactsporten zoals hockey, rugby, waterpolo, handbal en vechtsporten loopt het gebit een groter risico op beschadiging. Ook tijdens het voetballen kan het dragen van een gebitsbeschermer een goede uitkomst zijn. Een ongeval met het gebit kan namelijk leiden tot het afbreken, los staan, verplaatsen of uitvallen van één of meerdere tanden. Een op maat gemaakte gebitsbeschermer biedt niet alleen maximale bescherming tegen schade aan de tanden, maar ook aan het tandvlees, lippen en wangen. Zo blijft u vrij om te doen wat u het liefste doet, zonder het risico te lopen dat het gebit aangetast wordt.

 

Gebitbeschermer voor kinderen

Beschadigingen aan de tanden in de wisselfase van kinderen kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen. Daarom is het dragen van een gebitsbeschermer ook voor kinderen erg belangrijk.  Kliniek Tandheelkunde Sneek raadt daarom een gebitsbeschermer op maat aan. Op deze manier worden de tanden, kiezen, het tandvlees en de kaak goed beschermd.

 

Gebitsbeschermer voor de leden van de Sneeker Mixed Hockey Club van Kliniek Tandheelkunde Sneek

Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgd al jaren de gebitsbeschermers voor de leden van de Sneeker Mixed Hockey Club. De hockeyers spelen al jaren met een gebitbeschermer op maat. Een goede pasvorm van het bitje is namelijk essentieel. Dit zorgt ervoor dat de sport zonder irritaties beoefend kan worden. Bovendien mag een gebitsbeschermer de ademhaling niet verstoren. Wij houden jaarlijks voor de SMHC een bitjesactie voor een gebitsbeschermer op maat. De bitjes worden aan de hand van een afdruk van het gebit op maat gemaakt. Hierdoor bent u verzekerd van een beschermer die perfect aansluit op uw gebit en de juiste bescherming geeft. Een gebitsbeschermer van Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt maximale bescherming, zit comfortabel en verstoort de ademhaling niet.

 

Wilt u ook een bitje op maat?

Kliniek Tandheelkunde Sneek heeft al jaren ervaring met het op maat maken van bitjes. Een optimale bescherming van het gebit is tijdens het sporten essentieel en wij nemen hier dan ook graag de tijd voor.  Interesse? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!

 

Voor meer informatie download de brochure.