Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Facings voor uw tanden

Hebben de tanden in uw gebit niet meer de juiste vorm en kleur? Dan kunt u overwegen om facings op uw tanden te laten plaatsen. Met een facing behandeling van Kliniek Tandheelkunde Sneek krijgt u weer mooie tanden en een stralend gebit. Een facing is een laagje tandkleurig materiaal dat op uw tand wordt geplaats om de vorm en/of kleur aan te passen.


Het plaatsen van facings op uw tanden

Een behandeling voor tand facings wordt uitgevoerd als u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw tanden. Heeft u een afgebroken tand, scheefstaande tanden, wilt u een spleetje opvullen of heeft u bruine of gele tanden? Dan zijn facings voor uw tanden de juiste oplossing. Voordat u een facing behandeling ondergaat, wordt uw gebit geanalyseerd waarna de gewenste kleur voor de facings wordt bepaald. Het plaatsen van facings op uw tanden kan worden gedaan met verschillend materiaal. Kliniek Tandheelkunde Sneek werkt met porseleinen en composiet facings.

 

Composiet facings

De tanden facings van composiet worden laag per laag op uw tand aangebracht tijdens de behandeling. Daarna wordt de juiste vorm geslepen en wordt de tand facing netjes afgewerkt. Het is per situatie verschillend welke mogelijkheid wordt toegepast.

Voordelen van composiet facings

  • Relatief goedkoop
  • Plaatsing binnen 1 behandeling
  • Gemakkelijker te repareren

Porseleinen facings

De porseleinen facings hebben een natuurgetrouw uiterlijk en zijn glad aan de buitenkant. Een behandeling voor het plaatsen van porseleinen facings zal in twee behandelingen worden uitgevoerd.

 

Voordelen van porseleinen facings

  • Natuurgetrouw uiterlijk
  • Gladder dan composiet
  • Minder gevoelig voor verkleuring
  • Gaat langer mee dan composiet

Wilt u meer weten over facings?

Wilt u meer informatie over facings voor uw tanden? Neem dan gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Ons professionele team staat altijd voor u klaar!