Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Facings kosten

Hebben uw tanden niet meer de juiste vorm of kleur? Kliniek Tandheelkunde Sneek geeft u weer een stralend gebit door middel van facings. Bent u benieuwd wat de kosten zijn van facings? De kosten van een facing behandeling kunnen per situatie verschillen. Dit komt doordat elk persoon een ander gebit heeft en per situatie wordt bekeken welke stappen er nodig zijn om het juiste resultaat te bereiken.

 

Wat zijn facings?

Een facing is een laagje tandkleurig materiaal van composiet of een schildje van porselein. Dit plaatst de tandarts van Kliniek Tandheelkunde Sneek over uw tand om de vorm of kleur te veranderen. Ook spleetjes opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren is mogelijk met facings.

 

Facings behandeling

Een facings behandeling begint met een persoonlijk gesprek, waarin een van de experts van Kliniek Tandheelkunde Sneek uw gebit bekijkt en adviseert over de mogelijkheden. Afhankelijk van uw situatie zal gekozen worden voor een composiet of porseleinen facing. Na de behandeling gaat de facing wel vijf tot tien jaar mee en soms zelfs nog langer. Een facing kan sneller slijten wanneer u bijvoorbeeld tandenknarst of op uw nagels bijt. Roken en veel koffie of thee drinken kan er voor zorgen dat de facing verkleurt. Om uw facings langer mooi te houden, kunt u er voor zorgen dat u dit niet teveel doet. 

 

Wat kost een facing?

De kosten van een facing hangen worden bepaald door de oplossing die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Bij de directe methode wordt de composietfacing meestal volledig door de tandarts gemaakt. Bij de indirecte methode wordt in de meeste gevallen wat meer van het glazuur geslepen om ruimte te maken om de facing daarover te plaatsen. Dan worden afdrukken gemaakt die naar de tandtechnicus gaan. Dus de kosten van een facing worden onder meer bepaald door de materiaalsoort en de keuze voor de directe of indirecte methode. Uiteraard adviseert Kliniek Tandheelkunde Sneek u deskundig om te komen tot de beste oplossing.

 

Wilt u meer weten over facings kosten?

Wilt u meer informatie over de kosten van facings? Neem dan contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Onze medewerkers staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.