Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Facings behandeling bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Onvolkomenheden aan uw gebit kunnen zorgen voor grote onzekerheid. Een facings behandeling kan hierbij uitkomst bieden. Van scheve tanden en spleetjes tot verkleuringen en afgebroken hoekjes. Facings kunnen de oneffenheden in uw gebit corrigeren zodat uw gebit er weer perfect uitziet. Een dun schildje van composiet of porselein wordt op uw tand gezet zodat er niets meer te zien is van dat ene afgebroken hoekje, of die scheve tand. Onze experts geven u graag uw mooie lach terug door het plaatsen van facings.

 

 

Wat zijn facings?

Facings zijn tandkleurige laagjes vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Bij een facings behandeling kunnen deze op één of meerdere tanden en kiezen worden geplaatst om het gewenste resultaat te behalen. Zo kunnen wij u helpen de vorm of kleur van uw tanden aan te passen. Facings zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen. De keuze voor het materiaal hangt af van een aantal factoren. Zo is composiet makkelijker aan te brengen en ook weer makkelijker om te herstellen bij eventuele beschadigingen. Porselein is duurder, maar heeft dan ook een langere levensduur waardoor het langer mooi blijft. Een belangrijk nadeel van porselein is dat bij beschadiging de gehele facing vervangen moet worden. Wilt u graag een facings behandeling ondergaan? Dan plannen wij eerst een consult met u. Hierbij bekijken we uw gebit tot in detail en bespreken we de verschillende mogelijkheden, zodat de beste keuze voor uw situatie kan worden gemaakt. Hierna kunt u de behandeling ondergaan, en heeft u snel weer de lach terug die u graag wilt.

 

Hoe voelen facings aan?

Na uw facings behandeling wilt u graag dat uw gebit zo snel mogelijk weer aanvoelt als gebruikelijk. In het begin zult u aan de facings moeten wennen, het is immers een toevoeging op uw gebit, die u niet gewend bent te voelen in uw mond. Denk bijvoorbeeld aan wanneer uw tanden langer zijn gemaakt met facings, dit kan in het begin enigszins onwennig voelen, bijvoorbeeld tijdens het praten. Kliniek Tandheelkunde Sneek plaatst uw facings zo dat u er zo snel mogelijk weer aan zult kunnen wennen. Wanneer de facings geplaatst zijn kunt u deze behandelen als uw eigen tanden. U kunt alles eten en drinken maar blijf voorzichtig met kauwen op harde etenswaren zoals zuurtjes. Ook het afscheuren van tape of plakband is iets om voorzichtig mee te zijn. Hierdoor kunt u uw facings namelijk onnodig snel beschadigen.

 

Interesse in facings?

Kliniek Tandheelkunde Sneek verzorgt vertrouwd en professioneel uw facings behandeling. Zo krijgt u uw mooie gebit weer terug. Heeft u interesse in een facings behandeling of wilt u meer informatie? Neem vandaag nog contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!