Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Facings bij Kliniek Tandheelkunde Sneek

Afwijkingen aan uw gebit kunnen zorgen voor grote onzekerheid. Een facings behandeling kan hierbij een goede oplossing voor zijn. Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier. Van scheve tanden en spleetjes tot verkleuringen en afgebroken hoekjes. Facings herstellen de oneffenheden in uw gebit voor een perfecte uitstraling. Onze specialisten geven u graag uw mooie lach terug door het plaatsen van facings.

 

 

Wat zijn facings?

Een facing is een schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt gemaakt. Bij een facings behandeling kunnen deze op één of meerdere tanden en kiezen worden geplaatst. Hierdoor ziet u niets meer van dat ene afgebroken hoekje of de scheve tand. Daarnaast kunnen wij u helpen de vorm of kleur van uw tanden aan te passen. Facings zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen. De keuze voor het materiaal hangt af van een aantal belangrijke factoren. Zo is composiet makkelijker aan te brengen en makkelijker om te herstellen bij eventuele beschadigingen en is porselein duurder, maar heeft dan ook een langere levensduur waardoor het langer mooi blijft. Wilt u graag een facings behandeling ondergaan? Dan plannen wij eerst een persoonlijk consult met u. Hierbij bekijken we uw gebit tot in detail en bespreken we de verschillende mogelijkheden. Zo wordt de beste keuze voor uw situatie gemaakt. Hierna kunt u de facings behandeling ondergaan en heeft u snel weer de lach terug die u graag wilt.

 

Hoe voelen facings aan?

Na uw facings behandeling wilt u natuurlijk dat uw gebit weer zo snel mogelijk normaal aanvoelt. In het begin zult u aan de laagjes vulmateriaal moeten wennen. Doordat er een extra laag over uw tanden zit, zal dit anders aanvoelen dan u bent gewend. Als uw tanden zijn verlengd met facings kan dit in het begin wat onwennig aanvoelen. Dit onwennige gevoel kunt u bijvoorbeeld tijdens het praten ervaren. Kliniek Tandheelkunde Sneek plaatst uw facings zo dat u er zo snel mogelijk weer aan zult wennen. Wanneer de facings geplaatst zijn kunt u deze verzorgen als uw eigen tanden. U kunt alles eten en drinken, maar blijf voorzichtig met kauwen op harde etenswaren zoals zuurtjes. Ook het afscheuren van tape of plakband is iets om voorzichtig mee te zijn. Hierdoor kunt u uw facings namelijk onnodig beschadigen.

 

Interesse in facings?

Kliniek Tandheelkunde Sneek zorgt voor een vertrouwde en professionele facings behandeling. Zo krijgt u het stralende gebit dat u wilt. Heeft u interesse in een facings behandeling of wilt u meer informatie? Neem contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij adviseren en helpen u graag!