Energie van een regiosessie

18 mei was het weer zo ver: met praktijkmanagers van huisarts- en tandartspraktijken uit de regio Friesland kwamen we bij elkaar in Joure. Dit doen we meestal twee keer per jaar. Onze gast was dit keer Heleen Kooistra van MedischOndernemen.

 

Heleen was benieuwd welke ideeën wij voor de Dag van de Praktijkmanager 2017 hebben. Dat gaat onze 10e Praktijkmanagerdag worden, en deze dag is wel een bijzonder feest waard.  Met zijn allen hebben we gebrainstormd over de invulling van die dag. Het wordt een prachtige dag, samen maken we er wat van!

 

Samen beter worden

Maar Heleen kwam ook om te horen wat er bij ons in de regio leeft. Ook andere regio’s worden bezocht door Heleen of haar collega Susanne Morren van MedischOndernemen. De insteek is om op de hoogte te blijven van wat er aan de basis leeft om daar vervolgens actief aandacht aan te geven. Met als uiteindelijk doel: samen beter worden.  Dat is precies de insteek van onze regiobijeenkomsten. Door samen te werken kunnen we elkaar versterken. Openheid is daarbij belangrijk. Je kunt met elkaar die zaken bespreken die goed gaan, maar het is ook leerzaam om juist de dingen te bespreken die mínder goed gaan. Als praktijkmanagers hebben we dagelijks te maken met veel uitdagingen. Laten we elkaar vooral ondersteunen!

 

Een deel van die uitdagingen stond die dag ook op de agenda. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de hulpvraag van vluchtelingen? Hoe kunnen we het beste onze bijdrage leveren in de ouderenzorg? Wat niet op onze agenda stond maar wel erg leeft: wat voor gevolgen heeft het verdwijnen van de VAR-verklaring voor onze praktijken? Zo hebben wij nu al nieuwe thema’s voor onze volgende bijeenkomst.

 

Van elkaar leren

Natuurlijk, onze praktijken verschillen van elkaar en onze visie en aanpak doen dat ook. Dat maakt het ook boeiend, we kunnen veel van elkaar leren. De openheid naar elkaar tijdens deze regiosessie heb ik zelf als heel positief ervaren. Het geeft energie en handvatten om samen te groeien en beter te worden.


Lees de blog van Doris Post op Medisch Ondernemen!

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.