Een frisse start na de sabbatical

Op reis gaan is fijn, en dat geldt ook voor thuiskomen. Na 3 maanden sabbatical keerde ik terug in de open armen van man en kinderen die heel erg blij waren. Maar zij niet alleen. Ook van de teamleden kreeg ik een heel warme ontvangst. En dat gevoel was wederzijds. Ik was blij terug te zijn van de reis die ik ondernam om even helemaal los te komen van mijn dagelijks werk en wereld.

 

 

Opmerkelijk genoeg lukte dat ‘loslaten’ de eerste paar weken helemaal niet. We zijn 24/7 voor elkaar bereikbaar in deze wereld en mijn mail bleef gewoon binnenlopen. Zaken die voorafgaand aan mijn vertrek speelden, bleven me bezighouden. Sommige dingen vragen nu eenmaal om een oplossing, ook als je aan de andere kant van de wereld verblijft.


Een maand later ondervond ik die afstand wel. De lopende vraagstukken uit de eerste weken waren opgelost en ik kreeg geen nieuwe zaken op mijn bordje om mij druk over te maken. Inmiddels was ik meer ontspannen en werd ik gegrepen door de overweldigende natuur van Canada, rolde ik in een compleet andere wereld waarin ik genoot van andere culturen, gesprekken met mensen en nieuwe ervaringen. Nu ik terug ben merk ik dat het mij goed heeft gedaan, dat ik relaxter geworden ben en dat het met mijn work life balance wel goed zit. Ik voel niet meer die aandrang om mijn koffers te pakken en voor langere tijd op pad te gaan. Die onrust ben ik kwijt.

 

Het is fijn om te merken dat alles binnen het team goed verlopen is. De teamleden waren goed voorbereid op mijn afwezigheid, hebben alles goed opgepakt en zorgen voor frisse input. Het is fijn om met dit team te mogen werken! Ik ga nu rustig de tijd nemen om me opnieuw te oriënteren en te kijken welke nieuwe doelen we samen kunnen stellen. Wordt vervolgd!

 

Doris Post

Praktijkmanager Kliniek Tandheelkunde Sneek

www.tandartssneek.nl