Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten voor tandheelkundige behandelingen?

De kosten voor tandheelkundige behandelingen zijn te vinden op tandartrstarieven. De kosten van bepaalde behandelingen kunnen per situatie en per tandartspraktijk variëren. Dat kan onder meer gebeuren door de volgende punten:

  • Tandheelkundige verrichtingen kunnen uit één of meerdere behandelingen bestaan.
  • In de kosten van tandtechniek kunnen per Kliniek verschillen zitten. Dit betekent dat de kosten afhankelijk zijn van de materiaalkeuze die de Kliniek maakt. Zo heeft een gouden kroon een andere prijs dan een porseleinen kroon.
  • Er is niet altijd sprake is van een standaard situatie. Er kan preferente zorg verleend moeten worden.

 

Wat moet ik doen bij spoedgevallen?

Wanneer u een spoedgeval heeft kunt u Kliniek Tandheelkunde Sneek bereiken op het spoednummer 0515-430840. U hoort dan automatisch welke tandarts op het moment dienst heeft. Denk er wel aan dat niet alle klachten spoedgevallen zijn! Voor uitgevallen vullingen, losse kronen of bruggen kunt u de volgende werkdag bij ons terecht.

 

Wanneer ben ik een spoedgeval?

U bent een spoedgeval wanneer u onhoudbare acute kiespijn heeft of wanneer een afgebroken tand in zijn geheel is uitgevallen als gevolg van een ongeval of nabloeding van een tandheelkundige ingreep. Wanneer u deze klachten ondervindt is ons advies meteen het spoednummer te bellen.

 

Ik heb een uitgevallen tand, wat moet ik doen?

Uw uitgevallen tand moet u bewaren in een glas melk. Wanneer u dit niet tot uw beschikking heeft kunt u de uitgevallen tand ook in uw mond direct onder u tong bewaren. Wanneer u op deze manier uw uitgevallen tand bewaart sterft de tand minder snel af en is de kans groter dat de tand weer teruggeplaatst kan worden. Bij het uitvallen van een tand kunt u ons bereiken op het spoednummer 0515-430840.

 

Wat moet ik doen bij tandletsel?

Wanneer u tandletsel heeft moet u eerst bepalen of het een spoedgeval is. Wanneer u acute tandpijn heeft of uw tand is uitgevallen en/of afgebroken kunt u direct het spoednummer bellen en behandelen wij u zo spoedig mogelijk. Bij ander tandletsel kunt u zich de volgende werkdag bij ons melden.