Facings Kliniek Tandheelkunde Sneek
maak een afspraak
0515 430 840
Schrijf u in

Composiet facings

Bent u niet tevreden met de kleur of vorm van uw tanden? Dan kunnen facings een oplossing zijn. Kliniek Tandheelkunde Sneek kan facings op uw tanden plaatsen, waardoor u weer een stralend gebit krijgt. Een facing is een laagje tandkleurig materiaal dat op uw tand wordt geplakt om de kleur of vorm aan te passen. Wij kunnen met facings spleetjes opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt facings aan van twee verschillende materialen: composiet en porselein.

 

Behandeling composiet facings

Een facing van composiet kan in één behandeling worden aangebracht, afhankelijk van de toepassing. De behandeling begint met een persoonlijk gesprek, waarin Kliniek Tandheelkunde Sneek uw gebit bekijkt en adviseert over de mogelijkheden. Als het nodig is, slijpt de tandarts een dun laagje van de tand, zodat er ruimte is voor de facing. Daarna wordt uw tand behandeld met zuur, waarna het zachte composiet op uw tand wordt geplakt. De tand wordt in de juiste vorm gebracht en daarna hard gemaakt. Hierna wordt de tand gepolijst en is de behandeling klaar, waarna u kunt genieten van uw stralende gebit. Na de behandeling kan uw composieten facing jaren mee gaan. Om uw facings langer mooi te houden kunt u er voor zorgen dat u niet te veel rookt, koffie en thee drinkt, tandenknarst of op uw nagels bijt. Hierdoor verkleuren en beschadigen uw facings minder snel.

 

Voordelen composiet facings

Vaak kan een composieten facing in één behandeling worden geplaatst, terwijl voor een porseleinen facing twee behandelingen nodig zijn. Daarnaast zijn composieten facings gemakkelijker te repareren dan porseleinen facings. Een porseleinen facing is daarentegen wel minder gevoelig voor aanslag op het oppervlak.

 

Meer informatie over facings van composiet?

Wilt u meer informatie over facings van composiet? Neem contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen.