Column: "Het gemak van de digitale mondscanner"

Digitalisering is ook de tandartspraktijk binnengedrongen. De digitale mondscanner is daar een mooi voorbeeld van.

Al enkele jaren maken wij hier in onze praktijk gebruik van, tot groot genoegen van onze patiënten. Met de digitale scanner is ‘happen’ niet meer nodig wanneer u een brug, kroon of implantaat aan laat meten. Met de digitale mondscanner kunnen we onze patiënten veel meer comfort bieden.

 

We zien direct wat we doen

Als tandarts hoef ik alleen nog maar met het scannerapparaat de mond in te gaan, dat voelt niet vervelender dan een extra grote tandenborstel in uw mond. Op het beeldscherm is direct zichtbaar wat er gebeurt, en als patiënt kunt u gewoon meekijken. We kunnen de digitale afdruk van alle kanten bekijken. Als iets niet goed is opgenomen, is dat meteen duidelijk en kan er direct een nieuwe opname gemaakt worden.

 

We besparen veel tijd

Een aantal onnauwkeurigheden door vertrekken of krimpen van een afdruk of het uitzetten van het afdrukmateriaal kunnen we met de digitale scan uitsluiten. Een belangrijk voordeel is dat de digitale opmeting in één keer goed is. Terugkomen voor een nieuwe scan omdat deze niet goed was, hoeft niet meer. Iets wat bij het ‘happen’ nog wel eens nodig blijkt. Bovendien hoeven we fysiek niks meer naar het laboratorium te sturen. Met deze innovatieve technologie besparen we dus erg veel tijd.

 

Kwalitatief beter resultaat

Digitaal scannen leidt ook nog eens tot een betere kwaliteit van de afdruk en een beter resultaat van het eindproduct. De kronen, bruggen en implantaten kunnen hierdoor perfect op maat gemaakt worden, en plaatsing verloopt vervolgens een stuk soepeler. Een digitale scan kan bovendien niet kapotvallen, iets wat met een fysiek exemplaar wel kan gebeuren.

 

Alleen maar voordelen

Kwalitatief betere resultaten, meer comfort voor de patiënt, meer efficiency én besparing van tijd: de digitale scan heeft alleen maar voordelen. We zijn blij dat we onze patiënten op deze manier nóg beter kunnen helpen.