Bruggen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Weer een mooie lach door
het plaatsen van een brug?
Neem contact op

Bruggen als vervanging voor uw eigen tanden

Bruggen als vervanging voor uw eigen tanden

Bruggen dienen als vervanging van uw eigen tanden of kiezen. Bij het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen kan een brug de ideale oplossing voor u zijn. Kliniek Tandheelkunde Sneek zorgt ervoor dat een brug in de juiste kleur en op maat wordt gemaakt, zodat deze perfect bij uw gebit past. Door het plaatsen van bruggen krijgen uw tanden en kiezen de oorspronkelijke vorm en functie weer terug en bent u weer voorzien van een mooie lach!

 

Wanneer kan een brug nodig zijn?

Bij het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen kan een brug als volgt voordeel bieden:

 

  • Beter kunnen kauwen;
  • Een net en verzorgd gebit;
  • Het voorkomt dat andere tanden en/of kiezen scheefgroeien door dat er een tand of kies ontbreekt.

 

Bruggen plaatsen

Het plaatsen van bruggen is een duurzame vervanging van uw tanden en/of kiezen. Zo vormen de bruggen een geheel met de rest van uw gebit. Om uw gebit als één geheel te laten stralen wordt de geschikte kleur bepaalt en vervolgens worden de bruggen geplaatst. Een brug zit vast aan twee of meerdere pijlers, tanden of kiezen of implantaten aan weerszijden van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen die op de pijlers passen en een brugtussendeel of ‘dummy’ worden genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen. Na het plaatsen van een brug kunnen u uw tanden of kiezen gevoelig aanvoelen. Na verloop van tijd zal dit minder worden.

 

Wanneer kan het plaatsen van een brug nodig zijn?

Het plaatsen van een brug in uw gebit kan u helpen om weer beter te kunnen eten en kauwen. Wanneer er tanden en kiezen ontbreken in uw gebit, kunnen de andere tanden of kiezen in de richting scheef gaan staan. Een brug zorgt dat uw gebit netjes blijft. Het plaatsen van een brug maakt uw gebit weer compleet waardoor u weer durft te lachen en u meer zelfvertrouwen zult uitstralen.

 

Heeft u interesse in het plaatsen van een brug?

Het team van Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het aanbrengen van bruggen. De materialen zijn zo duurzaam dat een brug minstens tien jaar meegaat. Wilt u weer uw mooie lach terug? Neem dan vandaag nog contact op met ons op of schrijf u online bij ons in. Wij staan graag voor u klaar!