Bruggen plaatsen Kliniek Tandheelkunde Sneek
Weer een mooie lach door
het plaatsen van een brug?
Neem contact op

Bruggen als vervanging voor uw eigen tanden

Bruggen dienen als vervanging voor uw eigen tanden of kiezen. Bij het missen van één of meerdere tanden of kiezen kan een brug de perfecte oplossing voor u zijn. Onze specialisten zorgen ervoor dat een brug in de juiste kleur en op maat voor u gemaakt wordt, zodat deze perfect bij de rest van uw gebit past. Door het plaatsen van bruggen krijgen uw tanden en kiezen de originele vorm en functie weer terug. Hierdoor bent u verzekerd van een mooie lach en een stralend gebit! 

 

Wanneer kan een brug nodig zijn? 

Het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen kan erg vervelend zijn. Het plaatsen van een brug is een goede oplossing en brengt een aantal voordelen met zich mee: 

  

  • U kunt beter kauwen; 
  • U heeft een mooi en verzorgd gebit; 
  • Het voorkomt dat andere tanden en/of kiezen scheefgroeien doordat er een tand of kies ontbreekt. 

 

Bruggen plaatsen 

Het plaatsen van bruggen is een permanente vervanging voor uw tanden en/of kiezen. De bruggen vormen één geheel met de rest van uw gebit. Om uw gebit in zijn geheel te laten stralen wordt de geschikte kleur bepaald. Na het bepalen van de kleur worden de bruggen geplaatst. Een brug wordt vast gezet aan twee of meerdere pijlers, tanden, kiezen of implantaten aan beide kanten van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen die op de pijlers passen en een brugtussendeel, oftewel ‘dummy’. Een dummy bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen. Na het plaatsen van een brug kunnen uw tanden of kiezen eerst wat gevoelig zijn. Dit gevoel verdwijnt snel, omdat uw mond gewend raakt aan de brug.

 

Wanneer kan het plaatsen van een brug nodig zijn? 

Wanneer u ontbrekende tanden en kiezen heeft, kunt u last ervaren tijdens het eten. Het plaatsen van een brug kan u helpen om weer beter te kunnen eten en kauwen. Door onvolkomenheden in uw gebit, kunnen de andere tanden of kiezen in de richting scheef gaan staan. Een brug zorgt dat uw gebit netjes en recht blijft. Het plaatsen van een brug maakt uw gebit weer compleet waardoor u weer vol zelfvertrouwen kunt lachen en eten. 

 

Heeft u interesse in het plaatsen van een brug?

De specialisten van Kliniek Tandheelkunde Sneek zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van bruggen. De materialen zijn zo duurzaam en sterk dat een brug minstens tien jaar meegaat. Wilt u een brug laten plaatsen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze kliniek of schrijf u online in. Wij staan graag voor u klaar!