Gebitsbeschermer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een bitje op maat
verkleint sportrisico's

Een bitje op maat

In onze vrije tijd kiezen we steeds vaker snelle en gevaarlijke sporten, zoals boksen, mountainbiken en ijshockey, maar ook hockey en voetbal. Een klap van de stick of de bal op uw gebit kan behoorlijk hard aankomen. Een bitje is een uitstekende voorzorgsmaatregel om letsel en sportrisico’s te verkleinen. Als er ondanks het dragen van een bitje toch een tand los raakt, dient het bitje als vangnet waardoor de uitgeslagen tand niet zoek raakt. De tand kan dan weer in de kaak worden teruggeplaatst. De meeste ongelukken gebeuren tijdens de training. Draag een bitje dus niet alleen tijdens wedstrijden!


Draag een bitje tijdens het sporten

Een bitje op maat van Kliniek Tandheelkunde Sneek helpt uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Een bitje bestaat uit zachte kunststof, of harde kunststof met een zachte binnen voering, dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. De kunststof is een aantal millimeters dik en u heeft keuze uit diverse kleuren. Als de tanden op elkaar worden gezet, passen de ondertanden en -kiezen precies in de speciale kuiltjes aan de onderzijde van het bitje. Zo vormen al uw tanden en kiezen één geheel.

 

Een klap of stoot tegen de kaak kan het gebit behoorlijk beschadigen. Een bitje werkt als een schokdemper en vangt de klap of stoot op de tanden op en verdeelt de kracht van de klap over alle tanden zo zal er in de meeste gevallen geen schade optreden. Een goed bitje moet strak passen om alle tanden en kiezen. Een tand die niet omsloten wordt, helpt niet mee met het opvangen van de klap waardoor de andere tanden een grotere kracht moeten opvangen. Kies daarom voor een bitje op maat van Kliniek Tandheelkunde Sneek

 

Waarom een bitje op maat?

Het dragen van een gebitsbeschermer bij risicovolle sporten kan letsel aan het gebit en het zachte mondweefsel voorkomen. Het is dan ook verstandig om te sporten met een gebitsbeschermer op maat.

Een gebitsbeschermer moet voldoen aan:

 

  • Goed vast zitten in de mond
  • Gemakkelijk in- en uitneembaar
  • Niet storend voor de ademhaling
  • Nog goed mee te praten
  • Smaak-en reukloos
  • Goed te reinigen
  • Voldoende stevig om bescherming te bieden

 

Laat uw bitje op maat maken

Kliniek Tandheelkunde Sneek maakt graag uw bitje op maat voor optimale bescherming. Heeft u interesse en wilt u meer informatie over het op maat laten maken van een gebitsbeschermer? Neem dan contact op! Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden. Kom langs en maak kennis met de ongedwongen, professionele sfeer in onze kliniek. Wij helpen u graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.