Gebitsbeschermer Kliniek Tandheelkunde Sneek
Een bitje op maat
verkleint sportrisico's
Maak een afspraak

Een bitje op maat

In onze vrije tijd beoefenen we graag snelle en risicovolle sporten, zoals boksen, mountainbiken, (ijs)hockey en voetbal. Door een klap van de stick of de bal kan uw gebit ernstig beschadigd raken. Een bitje is dan een uitstekende voorzorgsmaatregel om letsel en sportrisico’s te verkleinen. Wanneer u, ondanks het dragen van een bitje, toch geraakt wordt en er een tand los raakt, vangt het bitje de tand op waardoor deze niet zoek raakt. De tand kan dan weer in de kaak worden teruggeplaatst. De meeste ongelukken gebeuren tijdens de training. Draag een bitje dus niet alleen tijdens wedstrijden!


Draag een bitje tijdens het sporten

Kliniek Tandheelkunde Sneek maakt uw bitje op maat en helpt zo uw tanden en kiezen te beschermen tijdens het sporten. Een bitje bestaat uit zachte kunststof, of harde kunststof met een zachte binnen voering, dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. De kunststof is een aantal millimeters dik en u heeft keuze uit diverse kleuren. Doordat uw tanden precies in de kuiltjes aan de onderzijde van het bitje passen wanneer u de tanden op elkaar zet, vormen ze één geheel.

 

Uw gebit kan behoorlijk beschadigen door een klap of stoot tegen de kaak. Omdat het bitje als een schokdemper werkt vangt deze de klap of stoot op en verdeelt de kracht van de klap over alle tanden. Op deze manier raakt het gebit in de meeste gevallen niet of nauwelijks beschadigd. Een goed bitje past strak om alle tanden en kiezen. Een tand die niet omsloten wordt, helpt niet mee met het opvangen van de klap waardoor de andere tanden een grotere kracht moeten opvangen. Kies daarom voor een bitje op maat van Kliniek Tandheelkunde Sneek

 

Waarom een bitje op maat?

Een bitje kan helpen letsel aan het gebit en het zachte mondweefsels te voorkomen of verkleinen tijdens het beoefenen van risicovolle sporten. Kies voor de optimale bescherming voor een bitje op maat.

Een goede gebitsbeschermer voldoet aan:

 

  • Goed vast zitten in de mond
  • Gemakkelijk in- en uitneembaar
  • Niet storend voor de ademhaling
  • Nog goed mee te praten
  • Smaak-en reukloos
  • Goed te reinigen
  • Voldoende stevig om bescherming te bieden

 

Laat uw bitje op maat maken

Wilt u optimale bescherming? Laat dan uw bitje op maat maken door Kliniek Tandheelkunde Sneek! Heeft interesse of wilt u meer informatie over het op maat laten maken van een bitje? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden. Kom langs en maak kennis met de ongedwongen, professionele sfeer in onze kliniek. Wij helpen u graag!