Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts

Bang voor de tandarts

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die bang zijn voor de tandarts. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat maar liefst 80% van de Nederlanders weleens bang is tijdens een behandeling. Van jong tot oud in elke sociale klasse en zowel laag- als hoogopgeleiden. Als u lang niet meer bij de tandarts bent geweest, is het goed om te weten dat tandheelkundige behandelingen zijn verbeterd. Er is veel mogelijk om uw gebit weer in goede conditie te krijgen.

Wanneer u bang bent voor een behandeling of een bezoek kunt u dit aan ons melden waarna een behandelplan wordt opgesteld die aan uw situatie is aangepast. Wij plannen uw afspraak extra ruim in om u te laten wennen aan de behandeling zodat u niet voor verassingen komt te staan. Bij elke handeling geven wij uitgebreide informatie en leggen wij precies uit wat er gaat gebeuren.

Oorzaken angst voor de tandarts

Het bang zijn voor de tandarts kan vaak worden teruggevoerd naar negatieve ervaringen in het verleden. Ook pijnlijke ervaringen kunnen aanleiding zijn voor het ontstaan van de angst, net als het gevoel hebben de controle kwijt te zijn tijdens een behandeling. Door het inplannen van extra tijd voor mensen die bang zijn voor de tandarts, informeren wij u uitvoerig over de behandelingen, over hoe wij te werk gaan en waarom we dat zo doen. Ook kunt u tijdens de behandeling meekijken met een spiegel. Op deze manier kunt u precies zien wat de tandarts doet.

 

Behandeling onder volledige narcose

Als u ondanks onze extra zorg nog steeds opziet tegen een behandeling, kunnen wij u professionele begeleiding en hulp aanbieden op het gebied van tandheelkundige zorg terwijl u onder volledige narcose bent en niets merkt van de tandartsbehandeling. Wij zijn in Noord-Nederland de eerste Kliniek die een behandeling onder volledige narcose uitvoert. De Behandeling onder volledige narcose wordt in de eigen Kliniek uitgevoerd in samenwerking met het anesthesieteam van Anesthesie Service Nederland. Deze BIG-geregistreerde anesthesiologen en anesthesieassistenten zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring. Het anesthesieteam houdt uw gezondheid goed in de gaten gehouden. Zo kan de tandarts zich volledig richten op uw behandeling.

 

Bang voor de tandarts?

Kliniek Tandheelkunde Sneek weet goed om te gaan met mensen die bang zijn voor de tandarts. Met onze innovatieve tandheelkundige technieken kunnen wij elke behandeling nagenoeg zonder pijn uitvoeren. U bent bij ons in goede handen. Wij zorgen voor een ontspannen ambiance waar u zich prettig voelt. Heeft u interesse in een van onze behandelingen? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij helpen u graag!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.