Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts
Schrijf u in

Bang voor de tandarts

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die bang zijn voor de tandarts. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 80% van de Nederlanders weleens bang is voor of tijdens een tandartsbehandeling. Van jong tot oud in elke sociale klasse en zowel laag- als hoogopgeleiden. Mocht het lang geleden zijn dat u voor het laatst een bezoek bracht aan de tandarts, dan is het goed om te weten dat tandheelkundige behandelingen zeer zijn verbeterd. Er zijn talloze mogelijkheden om uw gebit weer in goede conditie te krijgen.

 

Wanneer u last heeft van angst voor de tandarts en u bent bang voor een behandeling of een tandartsbezoek dan kunt u dit aan ons melden. Kliniek Tandheelkunde Sneek stelt dan, aan de hand van uw situatie, een behandelplan op. Wij plannen uw afspraak extra ruim in om u te laten wennen aan de behandeling zodat u niet voor verassingen komt te staan. Bij elke handeling geven wij uitgebreide informatie en leggen wij precies uit wat er gaat gebeuren.

 

Oorzaken angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts wordt vaak veroorzaakt door negatieve ervaringen in het verleden. Dit kunnen pijnlijke ervaringen zijn, maar ook het gevoel hebben de controle kwijt te zijn tijdens een behandeling kan een aanleiding zijn voor het ontstaan van de angst. Door extra tijd in te plannen voor patiënten die bang zijn voor de tandarts, informeren wij u uitvoerig over de behandelingen, over hoe wij te werk gaan en waarom we zo te werk gaan. Ook kunt u tijdens de behandeling meekijken met een spiegel. Op deze manier kunt u precies zien wat de tandarts doet.

 

Behandeling onder volledige narcose

Als u ondanks onze extra zorg nog steeds opkijkt tegen een behandeling, kunnen wij u professionele begeleiding en hulp aanbieden op het gebied van tandheelkundige zorg. Zo is het bij Kliniek Tandheelkunde Sneek mogelijk om een behandeling onder volledige narcose uit te voeren, waardoor u niets merkt van de tandartsbehandeling. Wij zijn in Noord-Nederland de eerste Kliniek die een behandeling onder volledige narcose uitvoert. In samenwerking met het anesthesieteam van Anesthesie Service Nederland wordt de behandeling onder volledige narcose in onze eigen Kliniek uitgevoerd. Deze BIG-geregistreerde anesthesiologen en anesthesieassistenten zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring. Tijdens de behandeling wordt uw gezondheid nauwkeurig in de gaten gehouden door het anesthesieteam, waardoor de tandarts zich volledig kan richten op uw behandeling.

 

Bang voor de tandarts?

Kliniek Tandheelkunde Sneek is gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten. Met onze innovatieve tandheelkundige technieken kunnen wij elke behandeling nagenoeg zonder pijn uitvoeren. U bent bij ons in goede handen. Wij zorgen voor een ontspannen ambiance waar u zich prettig voelt. Heeft u interesse in een van onze behandelingen? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan voor u klaar!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.