Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts
Schrijf u in

Bang voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Dat komt vaker voor dan u denkt. Maar liefst 80% van de Nederlanders is volgens onderzoek wel eens bang voor of tijdens een tandartsbehandeling. Het kan iedereen overkomen, en is natuurlijk erg vervelend en hinderend, want uiteindelijk wil iedereen een gezond en schoon gebit. Is het lang geleden dat u een bezoek bracht aan de tandarts? Tandheelkundige behandelingen zijn door de jaren heen enorm vooruit gegaan en verbeterd. Ook Kliniek Tandheelkunde Sneek biedt vele mogelijkheden om uw gebit weer in gezonde conditie te krijgen.

 

Wanneer u de moed hebt verzameld om naar de tandarts te gaan, maar wel angst voelt voor of tijdens een behandeling, meld dit dan aan ons wanneer u een afspraak maakt. Wij stellen dan voor u een persoonlijk behandelplan op waarbij we extra tijd inplannen voor uw afspraak om u de ruimte te geven te wennen aan de behandeling en de behandeling op een rustig tempo uit te voeren. Ook vertellen wij u precies wat u kunt verwachten zodat u niet voor verassingen komt te staan.

 

Oorzaken angst voor de tandarts

Er zijn verschillende oorzaken voor angst voor de tandarts, zoals negatieve ervaringen in het verleden of het gevoel hebben de controle kwijt te zijn. Deze gedachten kunnen wij niet wegnemen, maar we maken de behandeling voor u zo prettig mogelijk. Bijvoorbeeld door uitgebreid uit te leggen wat u kunt verwachten, extra tijd in te plannen of u de mogelijkheid te geven mee te kijken in een spiegel. Hierdoor weet u precies wat de tandarts doet, en kunt u met een ontspannener gevoel plaatsnemen in de stoel.

 

Behandeling onder volledige narcose

Bij angst die niet kan worden weggenomen door de voorgaande maatregelen, kunt u gebruik maken van een behandeling onder volledige narcose. Hierdoor merkt u niets van de behandeling en zult u ook geen pijn voelen. We bieden professionele begeleiding aan tijdens deze behandeling door Anesthesie Service Nederland. Deze anesthesiologen en anesthesieassistenten zijn goed opgeleid en zijn erg ervaren. Kliniek Tandheelkunde Sneek is de eerste praktijk in Noord-Nederland die deze behandeling aanbiedt. De tandarts kan zich door de hulp van het anesthesie team volledig richten op uw behandeling.

 

Bang voor de tandarts?

Ben u ook bang voor de tandarts? Neem een keer contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek, wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten. Met onze innovatieve tandheelkundige technieken kunnen wij elke behandeling nagenoeg zonder pijn uitvoeren. Bij ons bent u altijd in goede handen. Wij zorgen voor een ontspannen ambiance waar u zich prettig voelt. Heeft u interesse in een van onze behandelingen? Neem gerust contact op met Kliniek Tandheelkunde Sneek. Wij staan voor u klaar!

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.