Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts
Schrijf u in

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts komt veel voor en het is dan ook niets om u voor te schamen. Bijna de helft van de volwassenen geeft aan zenuwachtig te zijn voor het tandartsbezoek. Deze angst kan er bij sommige mensen voor zorgen dat zij een bezoek aan de tandarts lang uitstellen. Hierdoor krijgen de eventuele problemen aan het gebit langer de kans om te verergeren. Deze verwaarlozing van het gebit kan zorgen voor problemen met uw tandvlees, tanden of kiezen. Als u pijn ervaart door het onbehandeld laten van klachten, kan de angst om naar de tandarts te gaan nog groter worden. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek helpen wij patiënten met angst voor de tandarts met extra aandacht en geduld.

 

Ontspannen ambiance

Door de ontspannen ambiance in onze praktijk en de professionele werkwijze van onze werknemers zult u zich sneller op uw gemak voelen. Zij stellen u gerust en begeleiden u waar nodig. Hierdoor weet u precies wat u kunt verwachten. In de comfortabele wachtkamer kunt u zich rustig voorbereiden op een zorgvuldige behandeling, of maak gebruik van onze speciale ruimte met een ontspannen omgeving waar u zich rustig kunt voorbereiden. Al deze factoren helpen mee om uw angst voor de tandarts te verminderen, wat concludeert in een aangenaam tandartsbezoek.

 

Behandeling onder volledige narcose

Voor sommige mensen is de angst voor de tandarts te groot voor een normale behandeling. Voor deze mensen biedt onze Kliniek een behandeling onder volledige narcose. Dit doen wij in samenwerking met een anesthesieteam dat tijdens de behandeling nauwkeurig let op uw gezondheid. Door de volledige narcose krijgt u niets mee van de behandeling en zult u geen pijn ervaren. Uw tandarts kan zich volledig focussen op de behandeling. Wanneer de behandeling is afgelopen wordt u rustig wakker en kunt u met een goed gevoel weer naar huis.

 

De ervaring van onze patiënten

“Ondanks dat ik nooit problemen had met mijn gebit, had ik altijd al enorme angst voor de tandarts. Daarom wil ik graag mijn ervaring delen over het ondergaan van een behandeling met volledige narcose bij Kliniek Tandheelkunde Sneek. Tijdens deze behandeling werd er een gaatje gevuld en moesten een aantal oudere vullingen worden gerepareerd. Voor de behandeling was ik enorm angstig en voelde ik veel paniek. Tandarts Implantoloog Frank Post heeft voorafgaand aan de behandeling alle tijd genomen en alles uitgebreid uitgelegd. Hierdoor wist ik mijn angst te overwinnen en heb ik een afspraak gemaakt voor een behandeling onder narcose. Op de dag van de behandeling werd alles nog eens rustig uitgelegd, voordat de narcose werd toegediend en ik in slaap viel. Na de behandeling werd ik wakker bij de anesthesioloog, en vertelde Frank Post mij hoe de behandeling gegaan was. De volgende dag belde de tandarts mij op om te vragen hoe ik de behandeling had ervaren. Het hele traject heb ik als erg prettig ervaren. Ik kan het daarom ook aan iedereen met angst voor de tandarts aanraden om gebruik te maken van de diensten die Kliniek Tandheelkunde Sneek aanbiedt.”

 

Angst voor de tandarts?

Heeft u ook angst voor de tandarts? Voorkom verwaarlozing van uw gebit en maak gebruik van onze hulp bij uw behandeling. Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie over een behandeling die bij u past.

 

Of download de brochure voor meer informatie