Angst voor de tandarts | Tandarts Sneek
Wij bieden de uitkomst tegen
angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is niets om u voor te schamen en komt bij veel mensen voor. Bijna de helft van alle volwassenen geeft aan dat ze niet met een lekker gevoel naar de tandarts gaan, ze zijn in zekere mate zelfs zenuwachtig. Door de angst voor de tandarts worden periodieke controles en tandartsbezoeken zo lang mogelijk uitgesteld en vaak wordt er niets gedaan aan gebitsklachten. Als u eenmaal niet meer naar de tandarts gaat, wordt de drempel steeds hoger, waardoor u uw gebit verwaarloosd. Uw angst voor de tandarts kan daardoor leiden tot problemen met uw tanden, kiezen of tandvlees. De pijn wordt erger en uw angst groter. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek geven we extra aandacht aan patiënten met angst.

Ontspannen ambiance

In een prettige ontspannen ambiance verzorgen we u een fijn bezoek in onze Kliniek voor professionele tandzorg. We beschikken over een comfortabele wachtkamer en een ruimte waar u zich in een ontspannen omgeving kunt voorbereiden op een behandeling. Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek zullen we u dan ook op een professionele wijze geruststellen en begeleiden. Wij nemen ruim de tijd om naar u te luisteren en leggen duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Als patiënt weet u dan precies wat u te wachten staat. Kleine dingen zullen helpen om uw angst voor de tandarts te doen verminderen.

Behandeling onder volledige narcose

Als u, ondanks alle extra aandacht, nog steeds angst heeft voor de tandarts, dan kunnen wij een behandeling uitvoeren onder volledige narcose. Als eerste Kliniek in Nood Nederland voeren wij de behandeling onder volledige narcose uit in samenwerking met een anesthesieteam. Dit team houdt uw gezondheid tijdens de behandeling nauwkeurig in de gaten. Zo kan de tandarts zich volledig richten op de behandeling. Tijdens de behandeling bent u onder narcose en merkt u niets van de tandartsbehandeling en voelt u ook geen pijn. Als de behandeling klaar is kunt u rustig wakker worden voordat u naar huis gaat.

Patiënten ervaring

“Ik wil graag mijn ervaring delen over de behandeling met narcose die ik had bij Kliniek Tandheelkunde Sneek. Ik heb al heel lang enorme angst, maar gelukkig nooit problemen gehad met mijn gebit. Toch had ik onlangs een gaatje en moesten een aantal oude vullingen gerepareerd worden. Wat een ellende en wat een paniek. Ik wist dat Kliniek Tandheelkunde Sneek ook onder volledige narcose behandelingen uitvoert. Tandarts Implantoloog Frank Post heeft alles heel goed uitgelegd en alle tijd voor me genomen. Nadat ik mezelf had overwonnen heb ik de afspraak gemaakt en op de dag van de behandeling werd ik heel plezierig opgevangen. Na uitgebreide uitleg is de narcose toegediend en viel ik in slaap. Bij het wakker worden bij de anesthesioloog heeft Frank Post uitgelegd hoe het was gegaan en toen heeft mijn partner mij naar huis gebracht. Een dag later belde de tandarts nog hoe het was gegaan. Ik vind het belangrijk dat mijn gebit gezond blijft en als je dus net als ik angst hebt voor de tandarts, ga dan naar Kliniek Tandheelkunde Sneek. Dan weet je zeker dat je er niets van merkt en je gebit gezond blijft!”

Angst voor de tandarts?

Angst voor de tandarts is niet ongewoon maar kan wel leiden tot vele verschillende klachten wat erg vervelend kan zijn. Neem contact met ons op en maak gerust een afspraak als u meer informatie wilt over onze werkwijze met angst. Wij zorgen voor de geschikte behandeling.

 

Voor meer informatie download de brochure.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.