Algehele narcose

Er zijn mensen waarbij de angst voor de tandarts zo sterk is dat ze de praktijk het liefst vermijden. Toch is gebitsverzorging ontzettend belangrijk en een periodieke controle is daarom van groot belang. Wanneer u controles blijft vermijden, kan het ervoor zorgen dat de conditie van uw gebit verslechterd en op lange termijn grotere ingrepen nodig zijn. Voor patiënten die door hun extreme angst daarom liever niet bij bewustzijn willen zijn tijdens een behandeling biedt Kliniek Tandheelkunde Sneek als eerste kliniek in Noord-Nederland daarom behandelingen onder algehele narcose aan.

 

Oorzaken van angst

Volgens onderzoek is maar liefst 80% van de Nederlandse bevolking wel eens bang voor een behandeling bij de tandarts. Maar waarom eigenlijk? Dit kan bijvoorbeeld zijn door een vervelende ervaring toen u jong was of door een heftige ingreep op latere leeftijd. Deze nare herinneringen kunnen we helaas niet wegnemen. Wel kunnen we ervoor zorgen dat de behandelingen wat aangenamer kan zijn. Dit doen we door uitleg te geven over hoe de behandeling in z’n werk gaat en wat u precies kunt verwachten. Daarnaast is het ook mogelijk om extra tijd in te plannen voor een afspraak of door u mee te laten kijken via een spiegel. Zo ziet u precies wat er allemaal gebeurt.

 

Pijnloze behandeling

Mocht één of meerdere van bovenstaande maatregelen geen optie voor u zijn, kunt u kiezen voor een behandeling onder algehele narcose. U zult in slaap worden gebracht zodat u niets gaat merken van de hele ervaring. Door een narcose die via een prikje in uw elleboog, onderarm of hand wordt ingebracht bent u verzekerd van een geheel pijnloze behandeling. Tijdens uw behandeling controleert ons speciale anesthesieteam uw narcose, zodat de tandarts zich volledig kan focussen op de behandeling.

 

Vóór de behandeling onder algehele narcose kunt u plaatsnemen in onze wachtkamer waar wij een ontspannen ambiance hebben gecreëerd. Zo kunt u tot rust komen als voorbereiding op de behandeling. Omdat een tandartsbehandeling onder algehele narcose nuchter moet gebeuren, raden wij u streng aan om 6 uren vooraf niks te eten of te drinken. Na afloop kunt u uitslapen in onze speciale uitslaapkamer. Ook is het verstandig om iemand met u mee te nemen naar de kliniek, zodat u achteraf zelf niet hoeft te rijden. Het kan namelijk voorkomen dat u zich wat slaperig voelt.

 

Interesse in een behandeling onder algehele narcose?

Heeft u veel last van angst voor de tandarts en interesse in een behandeling onder algehele narcose? Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek beschikken we over innovatieve technologieën en ervaren personeel. Door een persoonlijk behandelplan nemen we alles met u door, zodat u weet wat er te wachten staat en wij we de tijd voor uw persoonlijke wensen. Neem vandaag nog contact met ons op via de website of telefonisch via 0515 430 840.