Tandimplantaten: niet te onderscheiden van "echt" - Frank Post

06-11-2022

Mist u een deel van uw tanden of kiezen? Of heeft u een loszittende of irriterende gebitsprothese? Dat kan veel impact op uw leven hebben: u geniet minder van het eten en verwerkt uw voeding minder goed. Daarnaast kan het uw zelfvertrouwen aantasten. Het goede nieuws is dat er een goede oplossing voorhanden is, namelijk het plaatsen van tandimplantaten.

 

Uw eigen tanden en kiezen hebben wortels, die in uw kaakbot vastzitten. Implantaten zijn kunstwortels en worden in de kaak geplaatst ter vervanging van natuurlijke wortels. De implantaten zelf zijn hierdoor dus niet zichtbaar en functioneren op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt het verschil niet tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon.

 

Tandimplantaten worden gemaakt van titanium. Dit is een metaal dat makkelijk wordt geaccepteerd door het lichaam. De implantaten lijken op kleine schroefjes die verankerd worden in uw kaakbot. Uw nieuwe tanden en kiezen - net zo sterk als uw natuurlijke gebit - zien er natuurlijk uit en voelen ook zo aan. Niet te onderscheiden van ‘echt’ dus! U kunt weer vrijuit lachen en uw zelfvertrouwen krijgt een boost.

 

Implantaten hebben ook veel voordelen ten opzichte van een kunstgebit. Een ‘gewoon’ kunstgebit vervangt alleen de delen van uw tanden en kiezen die zichtbaar zijn boven het tandvlees. Het gevolg is dat er botverlies in uw kaak optreedt. Door de constante druk op uw tandvlees en kaakbot, versnelt een kunstgebit zelfs het proces van het slinken van uw kaakbot. Implantaten worden in het kaakbot vastgeschroefd: dit stimuleert juist de botvorming in uw kaak. Uw kaak slinkt niet en u behoudt de vorm van uw kaaklijn.

 

Met de juiste mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan uw tandarts kunnen tandimplantaten tientallen jaren meegaan. Natuurlijk heeft een vast gebit op implantaten in eerste instantie een stevig prijskaartje. Die investering verdient u echter dubbel en dwars terug omdat de gebits- en mondzorg op de lange termijn lager worden.

 

Het plaatsen van implantaten bieden wij aan vanaf 18 jaar. Het kaakbot is op deze leeftijd pas uitgegroeid, waardoor deze behandeling niet eerder mogelijk is. Wilt u deze behandeling ondergaan, maar heeft u last van angst voor een tandartsbezoek? Dan kunt u gebruik maken van een behandeling onder volledige narcose. Onder narcose krijgt u niets mee van de behandeling en wordt u wakker met een stralend nieuw gebit.