Vergeet niet om een afspraak met uw tandarts te maken-Frank Post

23-10-2022

Vergeet niet om een afspraak bij uw tandarts te maken


De vakantie ligt voor de meesten van ons achter ons, we zijn klaar voor een frisse start. Tijdens de vakantie laten veel mensen de teugels nog wel eens vieren. We eten wat vaker buiten de deur, de wandeling of het hardlooprondje schiet er wat vaker bij in en misschien komen er een of twee kilootjes bij. Dat alles heeft ook zijn weerslag op onze mondgezondheid en gebit.


In onze praktijk merken we dat het wat minder druk is dan in andere jaren rond deze tijd. Dat komt, denken wij, doordat mensen het maken van een afspraak met de tandarts toch even uitstellen. Misschien begrijpelijk, maar het is echt belangrijk om ook daarin de draad weer op te pakken.


We adviseren om de tandarts elk half jaar te bezoeken, en die termijn is niet willekeurig. Met een halfjaarlijkse controle signaleren we onvolkomenheden voordat ze uit kunnen groeien tot echte problemen. Neem tandbederf door plaque. Bij oppervlakkige aantasting zijn er vaak nog geen symptomen, maar is er wel al wat aan de hand. In het beginstadium is cariës bovendien nog omkeerbaar.


Mondgezondheid
De halfjaarlijkse controle is ook bedoeld om de conditie van uw tandvlees te checken. Inderdaad kan het tandvlees gaan bloeden bij verminderde conditie. Maar dat is zeker niet altijd het geval. En een goede mondgezondheid is belangrijk voor uw algehele conditie. Want in een mond met ontstoken tandvlees vinden schadelijke bacteriën en virussen maar al te snel hun weg naar de bloedbaan. Het maakt u vatbaarder
voor ziekten en infecties, en dan hebben we het echt niet alleen over COVID-19. Een optimale mondgezondheid en gezond tandvlees maken u weerbaarder voor infecties.


Zorg voor een goede conditie
Een goede conditie van uw mond is dus goud waard. Verzorg uw gebit goed. Eet gezond en gevarieerd en zorg dat u voldoende beweging krijgt. Want ook daarmee beschermt u de gezondheid van uw mond. Is het tijd voor de halfjaarlijkse controle? Stel uw bezoek dan niet uit. Wij helpen u graag om uw mondgezondheid en uw weerstand te versterken.