3D-film kijken tijdens een tandartsbehandeling

Niemand gaat graag naar de tandarts. De meeste mensen zijn op zijn minst gespannen, sommige mensen zijn zelfs angstig. Kliniek Tandheelkunde Sneek start komende maanden een proef met een virtual reality-bril die je kunt aansluiten op de smartphone. Deze ‘filmbril’ moet patiënten helpen om de behandeling in de tandartsstoel ontspannen te ondergaan.

 

In de gezondheidszorg is virtual reality al jaren in opmars. De virtual reality bril kan voor de nodige afleiding zorgen tijdens een tandartsbehandeling. Praktijkmanager Doris Post besloot de filmbril aan te schaffen voor de patiënten van de praktijk: “De virtual reality-bril brengt mensen in een compleet andere wereld waarin zij totaal op kunnen gaan. Hierdoor kunnen ze de behandeling meer ontspannen ondergaan. Wij willen de filmbril vooral inzetten bij langdurige behandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling.”


De filmbril wordt aangesloten op de smartphone waardoor de patiënt heerlijk kan genieten en ontspannen door het kijken van films of het virtueel bijwonen van een concert. De patiënt kan zelf iets kiezen dat aansluit bij zijn of haar smaak. De bril is voorzien van een koptelefoon, de patiënt kan zich dus overgeven aan een complete virtual reality-beleving met beeld én geluid. Doris Post: “Wij hopen dat de filmbril de drempel voor het tandartsbezoek verlaagt. Het is heel geschikt voor kinderen, zij kunnen thuis alvast een filmpje uitzoeken. Ook voor angstpatiënten is de filmbril een mooie optie. In het algemeen willen we onze patiënten graag maximaal comfort bieden tijdens een behandeling.“


Kliniek Tandheelkunde start binnenkort met de proef. “We weten dat deze technologie steeds vaker toegepast wordt in ziekenhuizen. Bij mijn weten maken nog niet zo veel tandartsen gebruik van virtual reality tijdens behandelingen,” aldus Doris Post. “Wij komen graag in contact met collega’s die deze ervaring wel hebben en deze met ons willen delen.”


Lees het artikel over de proef op Medisch Ondernemen!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.